SUPER-AUTO

28 May 2023

MERCEDES-BENZ EQS 2022 PIŠE SVOJA PRAVILA

Futuristički enterijer i ogromna baterija definišu Mercedesov prvi čisto električni automobil.

Nisu samo potencijalni kupci Mercedesa EQS ti koji bi trebalo da budu zainteresovani da pročitaju ovu recenziju, već svaki potencijalni kupac Mercedesa u narednoj deceniji ili više.

Vidite, Mercedes sa oznakom S je uvek predstavljao zadivljujuću novu tehnologiju koja će se kasnije spustiti na jeftinije modele u liniji modela kompanije – i EQS luksuzni automobil nastavlja tu tradiciju.

Pored toga, fer je opisati EQS kao Mercedesov prvi „potpuni“ električni automobil. Za razliku od EQC, EQV, EQA i EQB—koji su svi zasnovani na postojećim Mercedes-Benz modelima sa unutrašnjim sagorevanjem—EQS je samostalan model sam po sebi. Benzova prva namenska platforma za električni automobil ima novorazvijeni asortiman pogonskih sklopova, bateriju koja obećava domet do 780 km prema evropskoj proceduri testiranja, i verovatno najnapredniji enterijer koji ćete naći u bilo kom trenutnom automobilu u proizvodnji.

EQS je, dakle, i ukus budućnosti i – barem u teoriji – primer šta Mercedesovi inženjeri mogu da urade kada naprave automobil bez ikakvih kompromisa.
Pozicioniran na vrhu rastuće liste modela sa oznakom EQ, on takođe deluje kao tehnološki izlog za Mercedes-Benz brend, sa brojnim inovacijama koje možemo očekivati i na predstojećim modelima, uključujući Lidar-bazirani funkciju autonomne vožnje 3. nivoa.

Estetski, EQS je radikalno odstupanje od tradicionalnih Mercedes-Benz modela sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, sa profilom kabine prema napred sličnim onom koji je EQS Vision koncept lansirao još 2019. godine. Prepoznatljivi elementi eksterijera uključuju crnu rešetku, par ugaonih farova dostupnih sa onim što Mercedes naziva Digital Light, koji imaju matrične projektore sa 1,3 miliona piksela u svakom faru i mogu se koristiti za projektovanje simbola upozorenja na površinu puta i horizontalnu svetlosnu traku preko prednje ivice haube.

Po prvi put na Mercedes-Benz proizvodnom modelu, hauba na preklop je fiksirana, dizajnirana da se otvara samo tokom servisiranja. Punjač za perač vetrobranskog stakla je integrisan u prednju ploču na strani vozača i izbacuje se kada se pritisne. Strmo nagnuta šoferšajbna se uliva u ono što Mercedes opisuje kao krovnu liniju sa jednim pramcem, čiji luk se proteže sve do zadnjeg poklopca. Vrata su bez okvira i imaju iste ručke u ravnini kao na najnovijoj S-klasi. Mercedes-Benz tvrdi da EQS nadjačava Tesla Model S u pogledu aerodinamičke efikasnosti, sa rekordnim koeficijentom otpora proizvodnog automobila od 0,20 u osnovnoj formi sa pogonom na zadnje točkove—u kombinaciji sa opcionim AMG stilskim paketom i specijalno razvijenim malim otporom točkova.
Trenutno su dostupne dve varijante. EQS 450+ proizvodi 328 bhS i ima zvanični domet od 770 km između punjenja po WLTP ciklusu. AMG EQS 53 dobija neverovatnih 649bhp  za zaista impresivne performanse, ali njegov domet od manje od 580 km je skromniji.

Mercedes-Benz koristi NCM 811 litijum-jonske ćelije (aktivni materijal u katodama se sastoji od nikla, kobalta i mangana, u odnosu 8:1:1) u vrećastim ćelijama ili čvrstim kućištima. Arhitektura je 400-voltna.

Litijum-jonska baterija od 396 volti, koju je sastavila sestrinska kompanija Mercedes-Benz Accumotive, koristi čelično i aluminijumsko kućište i integrisana je u pod, dajući EQS-u mnogo niži centar gravitacije od S-klase. U međuvremenu, energetska elektronika je upakovana napred ispod fiksne haube.

Očekuje se da će baterija biti prilično izdržljiva, jer Mercedes-Benz očekuje da ponudi garanciju do 10 godina ili preko 250.000 kilometara. Obećane performanse u baterijskom sertifikatu za kupce: pokriva gubitak kapaciteta, baterije važi 10 godina ili do 250.000 kilometara.
Kupci modela 450+ mogu da biraju između pet kompleta: AMG Line, AMG Line Premium, AMG Line Premium Plus, Luxury i Exclusive Luxury. S druge strane, AMG 53 dolazi u Night Edition i Touring izgledu.

Platforma EQS-a sa intenzivnim aluminijumom podržava dva rasporeda pogona — ili sa jednim motorom i pogonom na zadnje točkove ili sa dva motora, pogonom na sva četiri točka. 

 • EQS 450+ verzije sa zadnjim pogonom: 245 kW
 • EQS 580 4MATIC AWD verzije: 385 kW (255 kW pozadi, 135 kW napred)
 • performantna verzija: „još snažnija“.

Elektromotori, proizvedeni od strane Valeo Siemens eAutomotive, postavljeni su nisko u okviru potkonstrukcije napred i unutar osovinskog sklopa pozadi.

Vodeći model je EQS580 4Matic sa pogonom na sva četiri točka. Koristi dva motora sa trajnim magnetima sa kombinovanom snagom od 516 ks i obrtnim momentom od 631 funti-stopa.

Uprkos velikoj izlaznoj snazi, maksimalna brzina će biti ograničena na 210 km/h. 
Punjenje baterije se vrši preko CCS utičnice na 11 kW ili 22 kW na nivou 2 naizmenične struje, dok njena vršna brzina brzog punjenja DC dostiže 200 kW. Mercedes-Benz tvrdi da ima funkciju prethodnog kondicioniranja i inteligentnu strategiju hlađenja omogućava održavanje visoke struje tokom dugog perioda, maksimizirajući stope punjenja.

Mercedes-Benz obećava da će u roku od 15 minuta baterija moći da se dopuni za 300 kilometara vožnje (po WLTP-u u slučaju veće baterije). EQS će naravno biti spreman za „Plug & Charge“ za jednostavno automatsko punjenje i obračun (bar na nekim mrežama poput Ionityja).

Tokom ovog pregleda pogledaćemo šta dobijate sa svakim od ovih kompleta, i oceniti EQS u svim važnim oblastima i otkriti kakav je u poređenju sa drugim vrhunskim električnim automobilima, uključujući Audi E- tron GT, Porsche Taycan i Tesla Model S.

Takođe ćemo vas obavestiti da li je bolji luksuzni automobil od svog brata koji ide na benzin ili dizel, Mercedesa S-klase.

PERFORMANSE I POGON

Kako je biti za volanom i koliko je tih

Kao i drugi električni automobili, Mercedes EQS pruža trenutno i besprekorno ubrzanje kada spustite stopalo na pedalu. I dok model 450+ nije tako brz kao Audi E-tron GT, Porsche Taycan ili Tesla Model S, ipak će dostići od 0-100 km/h za zavidne 6,2 sekunde. AMG 53 će, sa druge strane, sigurno održati rivalstvo, dostižući 100 km/h iz mirovanja za samo 3,8 sekundi.

Velika limuzina kreće iz mrtve tačke sa trenutnim odzivom i ogromnom energijom, skupljajući tempo bez ikakvog stvarnog zastoja u ubrzanju dok ne pređete veću brzinu. Takođe prati izuzetno dobro, krstareći do i iznad tipičnih brzina na autoputu sa izuzetnom stabilnošću na pravoj liniji.

Do sada smo vozili 450+ varijantu. Ako ste spremni da se oslonite na sve elektronske uređaje, to je posebno opuštajuće na autoputu, gde retko morate da radite bilo šta osim da pazite na okolinu i ruke na volanu. EQS vas drži stabilno u sredini vaše trake umesto da se krećete između linija, i održava razmak u saobraćaju oko vas gotovo bez napora.
Navikli smo na nečujne kvalitete najnovije generacije električnih automobila, ali EQS podiže stvari na potpuno novi nivo, pokazujući da je divno opuštajući, bilo da prolazite kroz gradski saobraćaj ili pri većim brzinama na otvorenom putu. Postoji niz sintetičkih zvukova, a kupci mogu da navedu opcioni zvučni paket, ali zašto narušavati spokojstvo i smirenost EQS?

Buke vetra, puta i elektromotora svedene su na minimum, a upravljanje na zadnjim točkovima čini ovaj veliki automobil iznenađujuće lakim za manevrisanje u uskim prostorima i poboljšava stabilnost pri velikim brzinama. Tehnologija upravljanja je standardna za sve verzije – zadnji točkovi se mogu okrenuti za do 4,5 stepeni na osnovnim AMG Line oblogama i 10 stepeni na modelima sa višim specifikacijama.

Mercedes-Benz navodi da je EQS u skladu s najvišim evropskim standardima kada je reč o redukovanju buke i vibracija, i to zahvaljujući sledećim stavkama:

 • NVH optimizovani aranžman magneta unutar rotora
 • redukovanje upotrebe retkih metala
 • upotreba specijalnog kalema
 • eATS ima specijalnu podlogu od pene kao NVH poklopac
 • poklopac pretvarača je konstrukcija u obliku sendviča, izrađena od tri metalna i plastična sloja
 • eATS su dvostruko odvojeni uz pomoć ležajeva od elastomera: prednja osovina: s nosećim ramom, zadnja osovina: s nosačem
 • upotreba akustično izolacionih pena u konstrukciji karoserije
 • glavni pod ispod baterije: dizajniran s ivičnim pojačanjima iz NVH razloga, novi izolacioni deo (zavarena pena)
 • dve akustične pregrade u zadnjim vratima smanjuju buku

EQS nastavlja da impresionira na izazovnijim rutama, gde upravljanje nudi preciznost koja vam je potrebna da biste postavili automobil sa samopouzdanjem. Ne gubi svoju značajnu težinu na način na koji to čine E-tron GT i Taycan koji su više orijentisani na performanse, ali se ne oseća kao da je uzaludan (sve dok pneumatsko ogibljenje izbacite iz super-mekog komfornog podešavanja) .

Neravnine se i dalje prilično efikasno rešavaju, iako je Mercedes S-Klasa bolja u tom pogledu, dok osećate neko podrhtavanje kroz strukturu EQS-a.

Pokreti tela su dobro kontrolisani, povećanje kotrljanja tela je progresivno srazmerno nagomilavanju bočnih sila. Ukupni balans je odličan, omogućavajući vam da ostvarite veliku brzinu u krivinama pre nego što gume odustanu od prianjanja i počne da deluje sistem za kontrolu stabilnosti.

Airmatic suspenzija sa varijabilnom kontrolom prigušenja automatski prilagođava visinu vožnje, obezbeđujući konstantan razmak od tla u Eco i Comfort režimima. Prebacivanje u Sport režim smanjuje visinu vožnje za 2 cm pri brzinama većim od 130 km/h radi poboljšanja aerodinamičke efikasnosti. Vešanje je odlično usklađeno, ali pomalo lebdi na valovitim putevima, što možda i nije iznenađujuće s obzirom na težinu koju se traži da kontroliše. Međutim, EQS radi fantastičan posao izolovanja kabine od loših površina kao što su polomljeni delovi trotoara.

Osećaj pedale kočnice je dobar. Akcija pedale je progresivna, sa konstantnom tačkom zagriza, omogućavajući vam da sa samopouzdanjem trljate brzinu uprkos složenomoporavku koji se odvija iza kulisa.

Što se tiče električnog dometa, ako mislite da zvanična cifra varijante 450+ od više od 725 km zvuči impresivno, u pravu ste: Taycan može da pređe samo nešto više od 485 km sa svojom najvećom opcijom baterije.

ENTERIJER

Unutrašnji raspored, kroj i završna obrada

Mercedes je uložio mnogo truda u unutrašnjost EQS-a, koji kombinuje sopstvene jedinstvene elemente sa karakteristikama drugih modela u Benz liniji. Standardno podešavanje donosi izgled sličan najnovijoj S-klasi, sa 12,3-inčnim digitalnim ekranom instrumenata i 12,8-inčnim ekranom za informacije i zabavu, u kombinaciji sa multifunkcionalnim volanom sa kontrolama osetljivim na dodir na gornjim krakovima.

Takođe dobija električno podesivo vozačko sedište kao standard (uključujući četvorosmerno podešavanje lumbalnog dela) i volan koji se uključuje i gasi, kao i gore i dole. Ono što je zgodno, i sedište i točak imaju memorijske funkcije koje olakšavaju vraćanje željenih podešavanja ako neko drugi vozi auto.

Nažalost, uprkos svemu ovome, pozicija za vožnju nije tako dobra kao ona u Mercedesu S-klase. U EQS-u sedite bliže podu, što znači da su vam kolena viša u odnosu na kukove i da vaše noge dobijaju manje podrške od osnove sedišta.
Vidljivost bi takođe mogla da bude bolja, jer EQS-ov zaobljeni krov i strmo nagnuti stubovi vetrobranskog stakla izazivaju neke probleme. To je ublaženo prisustvom prednjih i zadnjih parking senzora i zadnje kamere, dok je sistem za nadzor mrtvog ugla takođe uključen kao standard.

Direktno ispred vozača nalazi se digitalna instrument tabla od 12,3 inča koja je jasna, laka za čitanje i koja može da prikaže širok spektar informacija. Uz to, bilo bi još jednostavnije za korišćenje kada bi kontrolne table na volanu bile malo manje osetljive. Omogućavaju vam da prelazite između menija i kontrolišete mnoge funkcije automobila, ali ih je previše lako slučajno udariti.

Gotovo svim ostalim se upravlja pomoću velikog, portretno orijentisanog ekrana osetljivog na dodir u centru kontrolne table (prilično je identičan onom u S-Klasi).

Meniji su prilično jednostavni za korišćenje nakon malo vežbe, a sistem uključuje satelitsku navigaciju sa proširenom realnošću (pokazuje strelice smera na prenosu kamere uživo), i Android Auto i Apple CarPlay preslikavanje pametnog telefona. Takođe dobijate sistem glasovne kontrole koji je dizajniran da prepozna prirodne komande, ali može biti malo pogođen i promašen.
Želite nešto sa malo više vau faktora? Ako jeste, možete nadograditi infotainment sistem na ono što Mercedes naziva Hyperscreen. Izgleda da je podignuta pravo sa mosta Starship Enterprisea, ova skupa opcija kombinuje tri ekrana – instrument tablu vozača, veći centralni ekran osetljiv na dodir od 17,7 inča i sekundarni ekran osetljiv na dodir od 12,3 inča ispred suvozača – koji idu skoro celom širinom instrument table.

Kada se kombinuje sa MB-ovom uslugom Mercedes Me, Hyperscreen omogućava vozaču i suvozaču da budu prijavljeni na različite profile, pružajući svakom prilagođeno iskustvo i omogućavajući putniku da koristi internet, uredi svoj lični kalendar ili prilagodi određena podešavanja automobila.

Međutim, uprkos svom tom šarenilu pogodnosti, Hyperscreen još uvek ne rešava problem EQS-a koji nema fizičke dugmiće ili točkić za podešavanje stvari kao što je kontrola klime, što ga čini prilično teškim za korišćenje u pokretu. Raspored takođe dovodi do toga da je vozačeva instrument tabla postavljena nagore pod nezgodnim uglom, što znači da volan ometa gornji deo ekrana ako je postavljen prenisko.

Kvalitet enterijera je uglavnom impresivan u celom EQS-u, sa bogatim materijalima uključujući gipku Napa kožu, furnire od pravog drveta, metalne umetke i mekanu plastiku. Nekoliko dugmadi i prekidača koje ima funkcionišu precizno, iako su neki od plastičnih okvira u kojima su smešteni prilično jeftini i nisu naročito čvrsti.

PROSTOR ZA PUTNIKE I PRTLJAŽNIK

Mercedes EQS je veliki, široki automobil, a to se pretvara u veliki prostor napred, uprkos njegovoj zaobljenoj liniji krova. Međutim, iako je pozadi takođe prostraniji od Audija E-tron GT i Porsche Taycan-a, nije tako opuštajuće kao u Mercedesu S-Klase putovati pozadi, jer vas standardna zadnja sedišta EQS-a postavljaju u čudno uspravan položaj.

Još pozitivnije, Mercedes nudi opcioni paket udobnosti zadnjih sedišta, koji donosi individualno nagnuta sedišta sa širokim spektrom programa masaže.
Kao i Tesla Model S, EQS ima vrata prtljažnika u hečbek stilu, a to olakšava utovar glomaznog prtljaga nego E-tron GT, S-Klasa ili Taycan. Prtljažnik je korisnog oblika, a njegov kapacitet od 610 litara vam daje 60 litara više zapremine od S-klase i daleko više od čizama E-tron GT i Taycan.

Model S ga, međutim, nadmašuje, sa glavnim prtljažnikom koji ima 650 litara, plus još 150 litara prostora za odlaganje ispod haube.

TROŠKOVI I PRESUDA

Svakodnevni troškovi, plus pouzdanost i sigurnost

Mercedes EQS je znatno skuplji od Mercedesa S-klase sa konvencionalnim pogonom, tako da ćete morati da pređete užasno mnogo kilometara da bi se auto finansijski isplatio.

Modeli 450+ i AMG 53 imaju kapacitet baterije od oko 108kWh i mogu se puniti maksimalnom snagom od 200kW, tako da se mogu dopuniti od 10-80% za samo 31 minut. Kućna zidna kutija od 7,4 kW će napuniti baterije od 10-100% za 15 sati i 30 minuta.

Iako postoji sedam vrsta EQS opreme za izbor, preporučujemo da se držite najjeftinijeg od njih, AMG linije. Dolazi sa dugačkom listom karakteristika, uključujući aluminijumske felne od 20 inča, panoramski stakleni krov, ulazak i pokretanje bez ključa, grejanje prednjih i zadnjih sedišta i ambijentalno unutrašnje osvetljenje sa izborom od 64 boje.

Vrhunski luksuzni nivoi opreme dodaju veće aluminijumske felne od 22 inča, grejani volan i vetrobransko staklo i daljinsko parkiranje.

Standardna pomagala za vozača uključuju adaptivni tempomat i pomoć pri zadržavanju trake, pored sistema za praćenje mrtvog ugla i zadnje kamere. Štaviše, EQS je jedan od najbezbednijih automobila do sada testiranih od strane Euro NCAP-a, ne samo što je dobio maksimalnu ocenu od pet zvezdica, već je dobio i više od 90% za zaštitu odraslih i dece.

ZAKLJUČAK

Poput S-klase, za koju se čini da je EQS predodređen da zameni do kraja decenije, EQS-ov elegantni brend luksuza dolazi po visokoj ceni. Ono što će dobiti je zaista luksuzna i izuzetno prefinjena limuzina, sa vrlo malo kompromisa. EQS nije jeftin, ali je možda trenutno najsposobniji električni automobil na svetu.


SPECIFIKACIJE

TIP VOZILA: zadnji ili prednji i zadnji motor, zadnji ili pogon na sva četiri točka, limuzina sa 4 ili 5 putnika, 4 vrata

POGONSKI SKLOP

 • Motori: sinhroni AC sa permanentnim magnetom, 329 ili 516 ks, 419 ili 631 lb-ft
 • Baterija: litijum-jonska sa tečnim hlađenjem, 107,8 kWh
 • Ugrađeni punjač: 9,6 kW
 • Prenosi: direktni pogon
 • pogonske opcije: EQS 450+ sa zadnjim pogonom (jedan motor) – 245 ks i 568 Nm, EQS 580 4MATIC, pogon na sve točkove (dva motora) – 380 kW (255 kW nazad, 135 kW napred) i 855 Nm. Performantna verzija je „još snažnija“. Oba motora su permanentno pobuđena, sinhrona, maksimalno regerativno kočenje do 290 kW
  AC punjenje: trofazno 22 kW (Evropa), dostupan i opcional DC brzo punjenje: do 200 kW – 300 kilometara vožnje uz samo 15 minuta punjenja, „Plug & Charge“ dostupan

DIMENZIJE

 • Baza točkova: 321,06 cm
 • Dužina: 521,72 cm
 • Širina: 192,53 cm
 • Visina: 151,13 cm
 • Zapremina prtljažnika: 0,623 m3
 • Težina (C/D est): 2.540 – 2.630 kg


PERFORMANSE (C/D EST)

 • 100 kmh: 4.0–5.9 sec
 • 160 kmh: 9.3–11.2 sec
 • 400 m: 12.5–14.5 sec
 • Max. brzina: 210 kmh

EPA POTROŠNJA (C/D EST)

Kombinovano: 88–95 MPGe
Domet: 506–563 km

PLUS:

+ Performanse bez napora

+ Impresivna prefinjenost

+ Opcioni Hyperscreen je veoma poseban


MINUS:

- Sedišta bi mogla biti malo udobnija

- uživanje u vožnji kod S-klase je za nijasnu bolje 

- Tesla ima bolju mrežu za punjenje u Evropi


CENA: od 108.932 EUR

info: Mercedes-Benz

Reklame

Povezane teme

RANGE ROVER SPORT - PRESTIŽ NA DRUMU

RANGE ROVER SPORT - PRESTIŽ NA DRUMU

Treća generacija Range Rover Sporta otišla je korak dalje u pogledu voznih karakteristika, performansi, udobnosti i zvučne izolacije. Skala je dodatno podignuta, a naziv je opravdan...

KOMPANIJA PORSCHE SRBIJA I CRNA GORA OBELEŽILA 75 GODINA POSTOJANJA BRENDA PORSCHE SPEKTAKULARNIM DOGAĐAJEM U BEOGRADU

KOMPANIJA PORSCHE SRBIJA I CRNA GORA OBELEŽILA 75 GODINA POSTOJANJA BRENDA PORSCHE SPEKTAKULARNIM DOGAĐAJEM U BEOGRADU

KLASICI I 911 DAKAR ZVEZDE VEČERI! Kompanija Srbija i Crna Gora obeležila je u Beogradu jubilej 75 godina postojanja brenda Porsche, premijerno na ovim prostorima prikazavši spektakularni model 911 Dakar....

MERCEDES-BENZ EQS 2022 PIŠE SVOJA PRAVILA

MERCEDES-BENZ EQS 2022 PIŠE SVOJA PRAVILA

Futuristički enterijer i ogromna baterija definišu Mercedesov prvi čisto električni automobil....

PORSCHE 911 TURBO: BOŽANSKA PRIRODA VOŽNJE

PORSCHE 911 TURBO: BOŽANSKA PRIRODA VOŽNJE

Pokrećući još jednu moćnu kanonadu u ratovima konjskih snaga, Porsche 911 Turbo i Turbo S iz 2021. godine su spremni da povećaju ulog za još do 640 konjskih snaga....

BENTLEY CONTINENTAL GT KABRIOLET GTC 6.0 W12 2DR AUTO: GT U IMENU CONTINENTALA JE TU SA RAZLOGOM.

BENTLEY CONTINENTAL GT KABRIOLET GTC 6.0 W12 2DR AUTO: GT U IMENU CONTINENTALA JE TU SA RAZLOGOM.

Iako je dizajniran da vam pruži osećaj da ste stigli na željenu destinaciju, Bentley Continental GT takođe predstavlja sjajan automobil koji putovanje čini nezaboravnim......

PORSCHE 918 SPYDER: NAJKOMPLETNIJI HIPER AUTOMOBIL KOJI JE IKADA POSTOJAO

PORSCHE 918 SPYDER: NAJKOMPLETNIJI HIPER AUTOMOBIL KOJI JE IKADA POSTOJAO

Hibridni hiper automobil kojem nema ravnog. Dva elektromotora i 4,6-litarski trkački motor V8 od 9.000 o/min postavljeni su u sklopu roadster-a sa dva sedišta, koji je gotovo u potpunosti izrađen od karbonskih vlakana......

MERCEDES-AMG GT BLACK SERIES 2021: NAJMOĆNIJI MOTOR AMG V8 SERIJE SVIH VREMENA

MERCEDES-AMG GT BLACK SERIES 2021: NAJMOĆNIJI MOTOR AMG V8 SERIJE SVIH VREMENA

Kod novog Mercedesa AMG GT Black Series, inženjeri iz Affalterbacha su podigli lestvicu u umetnosti dizajniranja vozila. Ovaj novi super sportski automobil savršeno oličava bogatu tradiciju brenda u moto-sportu......

FERRARI PREDSTAVLJA MODEL 488 GT MODIFICATA 2021. : OGRANIČENU SERIJU SAMO ZA TRKE

FERRARI PREDSTAVLJA MODEL 488 GT MODIFICATA 2021. : OGRANIČENU SERIJU SAMO ZA TRKE

Savršena sinteza između modela 488 GTE koji se takmiči na Svetskom prvenstvu u izdržljivosti i modela 488 GT3, kraljice GT trka......

TOYOTA GR SUPRA JARAMA RACETRACK – ČISTOKRVNI SPORTISTA

TOYOTA GR SUPRA JARAMA RACETRACK – ČISTOKRVNI SPORTISTA

Specijalna verzija Toyotine GR Supre coupe ograničena je na samo 90 automobila u Evropi. Nova verzija Jarama Racetrack nudi jedinstvene elemente dizajna i vrhunske karakteristike......

LAMBORGHINI SC20: JEDINSTVENI SUPER AUTOMOBIL SA OTVORENIM KROVOM DIZAJNIRAN OD STRANE SQUADRA CORSE

LAMBORGHINI SC20: JEDINSTVENI SUPER AUTOMOBIL SA OTVORENIM KROVOM DIZAJNIRAN OD STRANE SQUADRA CORSE

Jedinstveni model otvorenog krova sa motorom V12, kućištem od ugljeničnih vlakana sa aerodinamikom pravih trkačkih automobila i inovativan dizajn koji je stvorio tim iz Lamborghini Centro Stiye-a......

LEGENDARNI DE TOMASO SE VRATIO NA VELIKA VRATA: PREDSTAVLJEN NAJLEPŠI RETRO SUPERAUTOMOBIL – MODEL P72 GT

LEGENDARNI DE TOMASO SE VRATIO NA VELIKA VRATA: PREDSTAVLJEN NAJLEPŠI RETRO SUPERAUTOMOBIL – MODEL P72 GT

Nazvan P72 GT, retro dizajn podseća na legendarne prototipove superautomobila iz 1960-ih. Prema izveštaju proizvođača, ovaj model je takođe posvećen određenom automobilu iz tog perioda, a to je De Tomaso Prova P70......

LAMBORGHINI SIAN ROADSTER 2021., OGRANIČENA VERZIJA VIZIONARSKOG V12 SUPER SPORTSKOG AUTOMOBILA

LAMBORGHINI SIAN ROADSTER 2021., OGRANIČENA VERZIJA VIZIONARSKOG V12 SUPER SPORTSKOG AUTOMOBILA

Sian Roadster objedinjuje duh Lamborghinija. Izraz je dizajna koji oduzima dah i izvanrednih performansi, ali što je najvažnije otelotvoruje važne buduće tehnologije. Sianov inovativni hibridni pogonski sklop najavljuje pravac za Lamborghini......

BENTLEY FLYING SPUR NAJBOLJA LUKSUZNA LIMUZINA NA SVETU

BENTLEY FLYING SPUR NAJBOLJA LUKSUZNA LIMUZINA NA SVETU

Novi Flying Spur. La Vie De Luxe Magazin. Najposećeniji portal sa luksuznim destinacijama, hoteli i spa centri, moderni automobili i nautika, arhitektura, satovi i nakit, moda....

NOVI ASTON MARTIN 007 LIMITED EDITION SPORTSKI AUTO KOJI SLAVI NANOVIJI FILM 007 - NO TIME TO DIE

NOVI ASTON MARTIN 007 LIMITED EDITION SPORTSKI AUTO KOJI SLAVI NANOVIJI FILM 007 - NO TIME TO DIE

Novi Aston Martin 007. La Vie Deluxe magazin. Izdanje Vantage 007 odaje počast modelu iz legendarnog 007 filma The Living Dailight - Aston Martin V8....

FERRARI SF90 STRADALE 2020 – NAJSNAŽNIJI FERRARI U ISTORIJI – 1000 KS SIROVE SNAGE

FERRARI SF90 STRADALE 2020 – NAJSNAŽNIJI FERRARI U ISTORIJI – 1000 KS SIROVE SNAGE

Sa SF90 Stradale, snaga dolazi iz masivnog V-8 i tri elektromotora. 4.0-litarski V-8 sa dva turbopunjača generiše moćnih 769 konjskih snaga sam, a trio elektromotora pruža dodatnih 217 konjskih snaga...