SUPER-AUTO

20 Nov 2020

LAMBORGHINI SIAN ROADSTER 2021., OGRANIČENA VERZIJA VIZIONARSKOG V12 SUPER SPORTSKOG AUTOMOBILA

Sian Roadster objedinjuje duh Lamborghinija. Izraz je dizajna koji oduzima dah i izvanrednih performansi, ali što je najvažnije otelotvoruje važne buduće tehnologije. Sianov inovativni hibridni pogonski sklop najavljuje pravac za Lamborghini...

Lamborghini Sian Roadster karakteriše prva primena super kondenzatora u svetu u hibridnom rešenju i korišćenje jedinstvene nauke o materijalima.

Proizveden u ograničenoj seriji od 19 komada, Lamborghini predstavlja model Sian Roadster: limitirano, hibridni super sportski automobil otvorenog krova osmišljen oko legendarnog Lamborghinijevog V12 motora, sa jedinstvenim hibridnim tehnologijama i pružajući nenadmašne Lamborghini i hibridne performanse. Dizajn Sian Roadster bez krova stavlja ekskluzivnu grupu vozača u jedan od najspektakularnijih kokpita ikad: uvek otvoren prema nebu; rezonirajući sa neponovljivim V12 zvukom najmoćnijeg Lamborghinijevog motora do danas; uz doživljaj izvanrednih performansi uživajući u ulozi Siana Roadstera u Lamborghinijevom putu ka budućoj hibridizaciji.

“Sian Roadster objedinjuje duh Lamborghinija. Izraz je dizajna koji oduzima dah i izvanrednih performansi, ali što je najvažnije otelotvoruje važne buduće tehnologije. Sianov inovativni hibridni pogonski sklop najavljuje pravac za Lamborghinijeve super sportske automobile, a otvoreni Sian Roadster potvrđuje želju za ultimativnim životnim stilom Lamborghinija dok idemo ka sutrašnjem zahtevu novih rešenja“. - Stefano Domenicali, predsednik kompanije Automobili Lamborghini i izvršni direktor.
Sian Roadster debituje u boji Blu Uranus, posebno po izboru Lamborghini-jevog Centro Stile-a, koji zajedno sa odeljenjem Ad Personam sarađuje sa svakim Sian-ovim klijentom kako bi u potpunosti personalizovao boju i završni izgled svog Roadstera. Objedinjujući plavo nebo i zelenilo polja, prizivajući slobodu i ushićenje usled performansi otvorenog krova Sian Roadster-a, automobil je završen točkovima Oro Electrum: boja koju je Lamborghini odabrao da označi elektrifikaciju. Komplementarna unutrašnjost je elegantna kombinacija bele boje sa Blu Glauco detaljima i aluminijumskim elementima u Oro Electrumu: otvori za vazduh novog dizajna proizvedeni 3D štampanjem omogućavaju prilagođavanje inicijalima klijenta.
Dizajn za budućnost

Lamborghini Sian Roadster tvrdi futuristički dizajn kupea, ali kao pravi roadster dodaje novu čistoću otvorenoj kabini. Pogled iz vazduha na Sian Roadster dočarava ikoničnu liniju periskopija inspirisanu prvim Countach-om, koja se dijagonalno provlači od kokpita ka zadnjem delu i kulminira aerodinamičnim vazdušnim cevima iza vozača i suvozača. Duge Sianove oblikovane konture i karakteristična vazdušna krila daju Sian Roadsteru nepogrešivo moćan profil. Na vrlo niskom prednjem delu automobila, sa integrisanim razdelnikom od karbonskih vlakana, nalaze se legendarni Lamborghini farovi u obliku slova Y.

Čist i neuredan Sian dizajn jasan je izraz optimizovane aerodinamičke efikasnosti i tehnološke odlike automobila: protok vazduha usmeren je kroz prednje razdeljivače i kroz prednji poklopac motora, kroz bočne usisnike i izlaze za vazduh i preko zadnjeg spojlera, bez gubitka aerodinamičke efikasnosti kroz dizajn ovog roadstera. Aktivne rashladne lopatice na zadnjem delu koriste jedinstvenu tehnologiju nauke o materijalima koju je patentirao Lamborghini: rad lopatica pokreće reakcija elemenata pametnog materijala na temperaturu koju stvara izduvni sistem, zbog čega se okreću i pružaju elegantno i lagano rešenje hlađenja.

Ekstremni i snažni zadnji deo automobila uključuje Lamborghinijev evokativni šesterokutni dizajn, uključujući šest šesterokutnih zadnjih svetala inspirisanih Countachom. Zadnje krilo je integrisano u profil i pruža se samo tokom vožnje kako bi se poboljšale performanse.
Elektrifikacija i hibridne tehnologije za novo sutra

U niskoj, moćnoj šasiji smeštena je sledeća generacija V12 pogonske jedinice: 'Sian' na lokalnom bolonješkom dijalektu, što znači 'blic' ili 'munja', označava elektrifikaciju Sian Roadstera kao deo buduće hibridne strategije, uz održavanje izvanrednih emocija i dinamičnosti performanse svojstvene Lamborghini super sportskim automobilima.

Hibridni sistem Sian Roadster pruža najveću moguću snagu putem najlakšeg rešenja, kombinujući V12 motor sa novim pogonskim sistemom. 48-voltni e-motor snage 34 ks ugrađen je u menjač kako bi pružio trenutni odziv i poboljšane performanse. E-motor takođe podržava manevre male brzine kao što su vožnja unazad i parkiranje električnom snagom.

Sian Roadster ima Lamborghinijevu inovativnu superkondenzatorsku aplikaciju: prva tehnologija na svetu koja može da skladišti deset puta veću snagu od litijum-jonske baterije. Smešten u pregradi između kokpita i motora, osigurava savršenu raspodelu težine. Tri puta snažniji od baterije iste težine i tri puta lakši od baterije iste snage, električni sistem sa superkondenzatorom i e-motorom teži samo 34 kg, tako da pruža izvanredan odnos težine i snage od 1,0 kg / KS. Simetrični protok snage obezbeđuje istu efikasnost u ciklusima punjenja i pražnjenja: najlakše i najefikasnije hibridno rešenje.
Ova napredna tehnologija kombinuje se sa V12 motorom, koji uključuje usisne ventile od titana i pojačan je na 785 ks (577 kW) pri 8.500 o / min. U kombinaciji sa dodatnih 34 KS iz hibridnog sistema, Sian Roadster isporučuje ukupno 819 ks (602 kW) i postiže maksimalnu brzinu od preko 350 km / h.

Lamborghini Sian Roadster sadrži izuzetno sofisticirani sistem regenerativnog kočenja, koji je posebno razvio Lamborghini. Simetrično ponašanje superkondenzatora, koji se suprotno uobičajenim Li-Ion baterijama može puniti i prazniti istom snagom, u potpunosti puni Sianov sistem za skladištenje energije svaki put kada vozilo koči. Akumulirana energija je trenutno dostupno pojačanje snage, omogućavajući vozaču da odmah povuče povećani obrtni momenat prilikom ubrzavanja, do 130 km / h kada se e-motor automatski isključi, poboljšavajući manevre elastičnosti i čineći ga bržim za više od 10% nego automobil bez ovog sistema.
Inovativni sistem takođe pruža trenutno ubrzanje u niskim brzinama, uz poboljšanu vučnu silu koju pruža kombinacija V12 motora i hibridnog sistema. Sian Roadster ubrzava od 0 do 100 km / h za manje od 2,9 sekundi. Poboljšanje manevara elastičnosti je još očitije, na primer vučna sila je poboljšana za do 10% u trećem stepenu prenosa.

Lamborghini Sian Roadster ima prednost od povećanog nivoa udobnosti u vožnji koju omogućava hibridni sistem, zajedno sa dinamičnim upravljanjem i performansama. Trenutak kada se usporavanje i nedostajući obrtni momenat oseti tokom promene stepena prenosa napajanih tradicionalnim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, eliminiše se punjenjem prenosa za prebacivanje obrtnog momenta koje pruža hibridni e-motor: vozač će osetiti samo povlačenje unazad od ubrzanja, eliminišući neprijatne trzaje.

Reklame

Povezane teme

RANGE ROVER SPORT - PRESTIŽ NA DRUMU

RANGE ROVER SPORT - PRESTIŽ NA DRUMU

Treća generacija Range Rover Sporta otišla je korak dalje u pogledu voznih karakteristika, performansi, udobnosti i zvučne izolacije. Skala je dodatno podignuta, a naziv je opravdan...

KOMPANIJA PORSCHE SRBIJA I CRNA GORA OBELEŽILA 75 GODINA POSTOJANJA BRENDA PORSCHE SPEKTAKULARNIM DOGAĐAJEM U BEOGRADU

KOMPANIJA PORSCHE SRBIJA I CRNA GORA OBELEŽILA 75 GODINA POSTOJANJA BRENDA PORSCHE SPEKTAKULARNIM DOGAĐAJEM U BEOGRADU

KLASICI I 911 DAKAR ZVEZDE VEČERI! Kompanija Srbija i Crna Gora obeležila je u Beogradu jubilej 75 godina postojanja brenda Porsche, premijerno na ovim prostorima prikazavši spektakularni model 911 Dakar....

MERCEDES-BENZ EQS 2022 PIŠE SVOJA PRAVILA

MERCEDES-BENZ EQS 2022 PIŠE SVOJA PRAVILA

Futuristički enterijer i ogromna baterija definišu Mercedesov prvi čisto električni automobil....

PORSCHE 911 TURBO: BOŽANSKA PRIRODA VOŽNJE

PORSCHE 911 TURBO: BOŽANSKA PRIRODA VOŽNJE

Pokrećući još jednu moćnu kanonadu u ratovima konjskih snaga, Porsche 911 Turbo i Turbo S iz 2021. godine su spremni da povećaju ulog za još do 640 konjskih snaga....

BENTLEY CONTINENTAL GT KABRIOLET GTC 6.0 W12 2DR AUTO: GT U IMENU CONTINENTALA JE TU SA RAZLOGOM.

BENTLEY CONTINENTAL GT KABRIOLET GTC 6.0 W12 2DR AUTO: GT U IMENU CONTINENTALA JE TU SA RAZLOGOM.

Iako je dizajniran da vam pruži osećaj da ste stigli na željenu destinaciju, Bentley Continental GT takođe predstavlja sjajan automobil koji putovanje čini nezaboravnim......

PORSCHE 918 SPYDER: NAJKOMPLETNIJI HIPER AUTOMOBIL KOJI JE IKADA POSTOJAO

PORSCHE 918 SPYDER: NAJKOMPLETNIJI HIPER AUTOMOBIL KOJI JE IKADA POSTOJAO

Hibridni hiper automobil kojem nema ravnog. Dva elektromotora i 4,6-litarski trkački motor V8 od 9.000 o/min postavljeni su u sklopu roadster-a sa dva sedišta, koji je gotovo u potpunosti izrađen od karbonskih vlakana......

MERCEDES-AMG GT BLACK SERIES 2021: NAJMOĆNIJI MOTOR AMG V8 SERIJE SVIH VREMENA

MERCEDES-AMG GT BLACK SERIES 2021: NAJMOĆNIJI MOTOR AMG V8 SERIJE SVIH VREMENA

Kod novog Mercedesa AMG GT Black Series, inženjeri iz Affalterbacha su podigli lestvicu u umetnosti dizajniranja vozila. Ovaj novi super sportski automobil savršeno oličava bogatu tradiciju brenda u moto-sportu......

FERRARI PREDSTAVLJA MODEL 488 GT MODIFICATA 2021. : OGRANIČENU SERIJU SAMO ZA TRKE

FERRARI PREDSTAVLJA MODEL 488 GT MODIFICATA 2021. : OGRANIČENU SERIJU SAMO ZA TRKE

Savršena sinteza između modela 488 GTE koji se takmiči na Svetskom prvenstvu u izdržljivosti i modela 488 GT3, kraljice GT trka......

TOYOTA GR SUPRA JARAMA RACETRACK – ČISTOKRVNI SPORTISTA

TOYOTA GR SUPRA JARAMA RACETRACK – ČISTOKRVNI SPORTISTA

Specijalna verzija Toyotine GR Supre coupe ograničena je na samo 90 automobila u Evropi. Nova verzija Jarama Racetrack nudi jedinstvene elemente dizajna i vrhunske karakteristike......

LAMBORGHINI SC20: JEDINSTVENI SUPER AUTOMOBIL SA OTVORENIM KROVOM DIZAJNIRAN OD STRANE SQUADRA CORSE

LAMBORGHINI SC20: JEDINSTVENI SUPER AUTOMOBIL SA OTVORENIM KROVOM DIZAJNIRAN OD STRANE SQUADRA CORSE

Jedinstveni model otvorenog krova sa motorom V12, kućištem od ugljeničnih vlakana sa aerodinamikom pravih trkačkih automobila i inovativan dizajn koji je stvorio tim iz Lamborghini Centro Stiye-a......

LEGENDARNI DE TOMASO SE VRATIO NA VELIKA VRATA: PREDSTAVLJEN NAJLEPŠI RETRO SUPERAUTOMOBIL – MODEL P72 GT

LEGENDARNI DE TOMASO SE VRATIO NA VELIKA VRATA: PREDSTAVLJEN NAJLEPŠI RETRO SUPERAUTOMOBIL – MODEL P72 GT

Nazvan P72 GT, retro dizajn podseća na legendarne prototipove superautomobila iz 1960-ih. Prema izveštaju proizvođača, ovaj model je takođe posvećen određenom automobilu iz tog perioda, a to je De Tomaso Prova P70......

LAMBORGHINI SIAN ROADSTER 2021., OGRANIČENA VERZIJA VIZIONARSKOG V12 SUPER SPORTSKOG AUTOMOBILA

LAMBORGHINI SIAN ROADSTER 2021., OGRANIČENA VERZIJA VIZIONARSKOG V12 SUPER SPORTSKOG AUTOMOBILA

Sian Roadster objedinjuje duh Lamborghinija. Izraz je dizajna koji oduzima dah i izvanrednih performansi, ali što je najvažnije otelotvoruje važne buduće tehnologije. Sianov inovativni hibridni pogonski sklop najavljuje pravac za Lamborghini......

BENTLEY FLYING SPUR NAJBOLJA LUKSUZNA LIMUZINA NA SVETU

BENTLEY FLYING SPUR NAJBOLJA LUKSUZNA LIMUZINA NA SVETU

Novi Flying Spur. La Vie De Luxe Magazin. Najposećeniji portal sa luksuznim destinacijama, hoteli i spa centri, moderni automobili i nautika, arhitektura, satovi i nakit, moda....

NOVI ASTON MARTIN 007 LIMITED EDITION SPORTSKI AUTO KOJI SLAVI NANOVIJI FILM 007 - NO TIME TO DIE

NOVI ASTON MARTIN 007 LIMITED EDITION SPORTSKI AUTO KOJI SLAVI NANOVIJI FILM 007 - NO TIME TO DIE

Novi Aston Martin 007. La Vie Deluxe magazin. Izdanje Vantage 007 odaje počast modelu iz legendarnog 007 filma The Living Dailight - Aston Martin V8....

FERRARI SF90 STRADALE 2020 – NAJSNAŽNIJI FERRARI U ISTORIJI – 1000 KS SIROVE SNAGE

FERRARI SF90 STRADALE 2020 – NAJSNAŽNIJI FERRARI U ISTORIJI – 1000 KS SIROVE SNAGE

Sa SF90 Stradale, snaga dolazi iz masivnog V-8 i tri elektromotora. 4.0-litarski V-8 sa dva turbopunjača generiše moćnih 769 konjskih snaga sam, a trio elektromotora pruža dodatnih 217 konjskih snaga...