Ibiza Gran Hotel
VINO & LUX PIĆE

01 Oct 2020

TOMATIN PRUŽA MALO SLATKOĆE SVOJIM IZDANJEM FINO-A IZ 2006. GODINE

Kombinacija sjajnih ukusa oraha i orašastih plodova koje pruža Fino i Tomatinova sladna DNK čine izvrsno uparivanje. Trinaestogodišnji izraz ima ograničenu seriju od samo 1.691 boca od 70 cl

Highland destilerija lansirana je isključivo na tržište Velike Britanije

Tomatin je predstavio svoju ograničenu verziju, Fino iz 2006. godine, koje se lansira isključivo na tržište Velike Britanije.

Novi izraz je proveo 13 godina sazrevajući u destileriji pre nego što se 12. novembra 2015. preselio u špansku Fino sherri burad.

Kombinacija sjajnih ukusa oraha i orašastih plodova koje pruža Fino i Tomatinova sladna DNK čine izvrsno uparivanje. Trinaestogodišnji izraz ima ograničenu seriju od samo 1.691 boca od 70 cl, a dostupan je kod onlajn i specijalizovanih prodavaca u Velikoj Britaniji.
Graham Eunson, glavni destilator u Tomatinu, rekao je: „Nastojimo da proizvedemo izvanredne izraze koji se dopadaju ne samo našim postojećim kupcima, već i široj publici. Fino iz 2006. je sjajan primer naše posvećenosti zanatu i izvrsnosti. Kombinacija slatkih i slanih nota daje završni izgled kao nijedan drugi, a nadamo se da će privući i ljubitelje viskija i početnike da probaju ovo novo izdanje. “

Da bi se uskladio sa lansiranjem Fino-a 2006. i proslavio 30. godinu Grahama Eunsona u industriji, Tomatin Single Malt biće domaćin degustacije uživo u petak 16. oktobra u 19:30 na YouTube kanalu Tomatin. Na Tomatinovim društvenim kanalima takođe će biti održano takmičenje za gledaoce koji će imati šansu da osvoje degustacijski komplet kako bi mogli da se pridruže događaju degustacije.