Ibiza Gran Hotel
VINO & LUX PIĆE

18 Jul 2020

Glenfarclas Pagoda Reserve sa ugraviranim safirima dovršava seriju Glenfarclas pagoda

Glenfarclas Pagoda Sapphire Reserve pridružuje se Pagoda Reserve Trilogy, koja sadrži neke od najboljih i najređi viskija na planeti danas, kao i 62 godine stari Ruby Pagoda Reserve objavljen ranije ove godine.

Glenfarclas Pagoda Sapphire Reserve pridružuje se nagrađivanoj Pagoda Reserve Trilogy koja sadrži neke od najboljih i najređih viskija na planeti danas.
Glenfarclas je objavio svoj 63 godine stari viski Pagoda Sapphire Reserve sa izvrsnim ukrasima s kristalima Glencairn Cristal. Ovaj završni dodatak upotpunjava jednu od najprestižnijih svetskih serija single-malt viskija, koja je u pripremi bila skoro pet godina.

Glenfarclas Pagoda Sapphire Reserve pridružuje se Pagoda Reserve Trilogy, koja sadrži neke od najboljih i najređi viskija na planeti danas, kao i 62 godine stari Ruby Pagoda Reserve objavljen ranije ove godine.

The Sapphire Reserve dostupan je u dva izdanja: Limited Edition Silver, od kojih je proizvedeno 180 boca od 700ml i 63 boce 1,5l Magnuma, od kojih svaka boca košta 26 156 EUR i 56.050 EUR i kolekcionarsko izdanje Gold, od kojih je proizvedeno 45 boca 1,5l Magnuma, čija cena je 61.655 EUR
Nagrađivani škotski porodični posao Glencairn Cristal Studio dizajnirao je i stvorio sve luksuzne dekantere iz serije Pagoda Reserve. Dekantori Pagoda Sapphire Reserve, zajedno sa ostalim dekanatima iz serije, proizvedeni su od najkvalitetnijeg ručno izduvanog 30% olovnog kristala, poznatog po ultra-jasnoći koja ovde omogućava da puna boja i bogatstvo viskija svetli kroz bocu.

Pagoda Sapphire Reserve deckanter bio je uzbudljiv projekat za Glencairn Cristal Studio, jer je prvi put da je kompanija kreirala stakleni predmet sa dragocenim safirima: starosna izjava na prednjoj strani svakog dekantera obogaćena je sa 36 safira kako bi se istakla starost viskija. Naručenih je zapanjujućih 11.000 safira, a samo oni safiri koji se podudaraju i po veličini i po boji (tamnoplavi) su pojedinačno izabrani da ulepšaju čep plavog kristala, a posebno izrađena metalno plava boja nanesena je na gravure sa strana.
Zamršeni kineski lavovi čuvari nalaze se na bočnim stranama dekantera Pagoda Sapphire Reserve i duboko su urezani i ispunjeni bogatom tamnoplavom bojom kako bi se podudarali sa čepom u obliku pagode i obliku plavog kristala. Ove grafike fluktuiraju prikaze puta svile koji su urezani u vrhove u obliku Pagode kod Ruby i Sapphire Reserves.
Čvrsti srebrni i pozlaćeni ovratnici iz dva izdanja su pojedinačno numerisani i jedinstvenog dizajna. U stvari, svaki dekanter je zaista jedinstven, ručno ga stvara neki od najstručnijih duvača stakla na svetu, pri čemu je svaki od delikatnih armatura napravljen da pojedinačno odgovara.

Serija Glenfarclas Pagoda crpi svoju inspiraciju iz objekta u stilu pagode koju je Charles Doig izmislio pre više od 130 godina. Pretvara krovnu konstrukciju pagode iz Azije u ikonu škotskog viskija i postala sastavni deo procesa pravljenja viskija. Glenfarclas je izbacio svoju Pagodnu kiln 1972, a serija Pagoda odaje počast ovoj relikviji proizvodnje viskija iz prošlosti.
Scott Davidson, Glencairnov direktor za razvoj novih proizvoda, prokomentarisao je: „Neverovatno smo ponosni na naš rad na seriji pagoda Glenfarclas i verujemo da smo do sada isporučili neke od naših najboljih i najneobičnijih dekantera u obliku kristala. Raditi na ovom projektu bilo nam je apsolutno zadovoljstvo jer nam je pružilo priliku da po prvi put ugrađujemo drago kamenje u naše dekantere. Svaki stvoreni dekanter zaista je jedinstveno umetničko delo koje odaje počast kvalitetu viskija koji se nalazi unutra. "

Možete kupiti Glenfarclas Pagoda Sapphire Reserve na www.glenfarclaspagodaseries.com