NAUTIKA

20 Sep 2022

REDEFINISANA MODERNA ELEGANCIJA: AMELS 200 - POTPUNO NOVA SUPERJAHTA DUŽINE 60 METARA

Dizajn nove super jahte Amels 200, evolucija modela Amelsa 188, nosi nepogrešiv dizajnerski potpis eksterijera britanskog dizajnera Tima Heywooda.

U svojoj najnovijoj Limited Editions dizajnerskoj saradnji sa Amelsovim timom, Tim naglašava svoje prepoznatljive atletske strukture i modelirane obline originalnim i modernim karakterom.

U skladu sa pedigreom dizajna eksterijera, prilagođeni enterijeri će takođe biti delo majstora industrijskog dizajna. Klijent je izabrao Winch Design za enterijer. 

Dok Amels 200 poseduje veći deo pomorske arhitekture, veliku zapreminu (bruto tonaža od 1.015 t) i hibridnu tehnologiju električne energije kao njen prethodnik, dizajn takođe ima koristi od dodatne dužine.
Model 200 proizvodi Amels u Vlisingenu, Holandija. Do sada su isporučene dve Amels Limited Editions 200 jahte, od kojih je prva iz ove serije, motorna jahta Moonstone 002, isporučena 2021. godine, a zatim Stella M 001, 2021 godine. Još jedna jahta ovog modela se sada oblikuje u brodogradilištu. Najnovija Limited Editions 200 003 biće spremna 2024. godine i dostupna je za prodaju.

Posvećena stvaranju udobnog prostora za odmaranje, smeštaj i rad, karakteristike Amels 200 uključuju privatnu kancelariju, plišani deo za sedenje i jarko osvetljenu trpezariju. Vlasnička paluba poseduje neutralan prostor za sedenje koji je prožet nagoveštajima mornarsko plave boje. Nalazeći se na četiri palube povezane liftom, svaki prostor je dizajniran tako da poseduje svoj jedinstveni identitet. 

Održavajući enterijer relativno prilagodljivim, gotov proizvod će i dalje omogućiti personalizaciju kako bi odgovarao ukusu kupca.
Limited Editions 200 poseduje deplasman čelični trup i aluminijumsku nadgradnju koje pokreću motori i hibridni pogon Motor Superyacht/Explorer yacht Amels Limited Editions 200 i koja je sposobna da postigne najveću brzinu od 15,5 čvorova i udobno krstari brzinom od 13 čvorova. 

Sa svojim rezervoarima za gorivo od 143.000 litara, ona ima maksimalan domet od 4500 nautičkih milja ekonomične brzine krstarenja. Nosivost njenih rezervoara za vodu je 24.000 litara sveže vode. Širina Amels Limited Editions 200 je 10,62 m. Bruto tonaža ove Motor Superyacht/Explorer yacht Amels je 1015 bruto tona. To tačno pokazuje ogroman  unutrašnji prostor ove superjahte.

KONSTRUKCIJA I DIMENZIJE

Amels Limited Editions 200 poseduje deplasman čelični trup i aluminijumsku nadgradnju. Izgrađena je prema pravilima društva za klasifikaciju plovila. Jahta je opremljena sistemom stabilizacije u pokretu i sistemom stabilizacije sidra, koji smanjuju efekat ljuljanja i rezultiraju udobnijim i prijatnijim iskustvom u toku krstarenja. Amels 200 poseduje tehnologiju hibridne električne energije i dokazano revolucionarno smanjenje emisija.

SMEŠTAJ 

Motor Superyacht/Explorer yacht Amels Limited Editions 200 luksuznog enterijera može da primi do 12 gostiju u 6 kabina. Takođe je sposobna da smesti do 13 članova posade kako bi se osiguralo relaksirano iskustvo putovanja luksuznom jahtom. Vanvremenski stil, prelep nameštaj i raskošna sedišta u celom prostoru su tu za kreiranje elegantne i ugodne atmosfere.

Impresivni objekti za odmaranje i zabavu Amels Limited Editions-a 200 čine je idealnom jahtom za druženje i zabavu sa porodicom i prijateljima.

Amels 200 se može pohvaliti jedinstvenim skupom dizajnerskih karakteristika kao što su:
Balkon vlasnika

Praktično cela strana apartmana pune širine za vlasnike glavne palube se otvara i kreira ogroman balkon od 12 kvadratnih metara. Pustite umirujući zvuk mora i svež okeanski vazduh unutra dok spavate i budite se uz intimni doručak na otvorenom za dvoje. Apartman vlasnika poseduje prozore pune visine i visoke plafone – prostor za opuštanje u potpunom luksuzu.
Pristup Sky Lounge-u

Popnite se na gornju palubu pomoću centralnog lifta i stepeništa. Sky Lounge od 36 kvadratnih metara predstavlja multifunkcionalni klimatizovani prostor sa prostorom za masažu, dnevnim boravkom i predvorjem. Dvostruki stakleni paneli otvaraju se ka krmenoj palubi, dok napred zakrivljena staklena vrata otkrivaju đakuzi.
Ekskluzivni apartman za goste

VIP apartman predstavlja ekskluzivni smeštaj za goste na palubi mosta. Pored apartmana vlasnika na glavnoj palubi i četiri apartmana za goste na donjoj palubi, VIP apartman na palubi mosta predstavlja privatni prostor. Garderober i toaletni stočić vode do kupatila. Pored toga, sa salonom na palubi mosta odmah iza ugla, vaši gosti mogu uživati u opuštanju u miru.

Ovo je prvi koncept dizajna enterijera u saradnji sa Luxury Projects-om. Za ovaj potpuno novi koncept za Amels 200, Laura Pomponi i njen tim su osmislili zadivljujuću kreaciju sa prirodnim drvetom, kožom i tkaninom u kontrastu sa sjajnim dodirom završnih obrada od tečnog metala i detaljima u bronzanom profilu.
Od osnivanja svog ateljea Luxury Projects u Ankoni 2008. godine, italijanska dizajnerka Laura Pomponi je za kratko vreme izgradila impresivan portfolio enterijera jahti za svoje klijente. Poseduje veliko iskustvo u izgradnji superjahti, što doprinosi njenom dubokom razumevanju dizajna posebno za životni stil na jahti.

Sa hibridnim pogonom, AMELS 200 ima domet od 4500 nm koji omogućava njenim gostima da krstare svuda po svetu u modernom i elegantnom okruženju.
“Amels 200 je inspirisan, kao i sav moj rad, prirodom. Dizajn podseća na labuda koji krstari šepureći se svojim perjem. Oštre linije profila su poboljšane zaokretima na površinama, koje joj daju obogaćenu zanimljivu formu sa efektima svetlosti i senke na svakom nivou palube. Ona je jedinstvena i originalna i prevazilazi moja najluđa očekivanja.”

- Tim Heywood, Dizajner eksterijera

Ukupna dužina: 60,00 metara

Ukupna širina (pri trupu): 10,62 metara

Gaz (puno opterećenje): 3,40 metara

Bruto tonaža: 1.015 tona

Dizajn eksterijera: Tim Heywood

Koncept enterijera: Luxury Projects

Pomorska arhitektura: Damen Yachting

Maksimalna brzina: 15,5 čvorova

Domet: Pri brzini od 13,0 čvorova | 4.500 nautičkih milja

Broj gostiju: 12

Posada: 12 + kapetan


cena: 59 million USDReklame

Povezane teme

REDEFINISANA MODERNA ELEGANCIJA: AMELS 200 - POTPUNO NOVA SUPERJAHTA DUŽINE 60 METARA

REDEFINISANA MODERNA ELEGANCIJA: AMELS 200 - POTPUNO NOVA SUPERJAHTA DUŽINE 60 METARA

Dizajn nove super jahte Amels 200, evolucija modela Amelsa 188, nosi nepogrešiv dizajnerski potpis eksterijera britanskog dizajnera Tima Heywooda....

MANGUSTA 108 NEOPRENE : OTKRIJTE OVU VELIČANSTVENU SUPERJAHTU

MANGUSTA 108 NEOPRENE : OTKRIJTE OVU VELIČANSTVENU SUPERJAHTU

Izuzetno. Ovo je prva reč koja vam pada na pamet kada pogledate Mangustu 108′ NEOPREN. Sa svojom mat crnom spoljašnjom završnom obradom, ova superjahta neće ostati neprimećena na moru i u lukama....

PERSHING 140 SUPERJAHTA: NAJVEĆE UZBUĐENJE U ISTORIJI BRENDA

PERSHING 140 SUPERJAHTA: NAJVEĆE UZBUĐENJE U ISTORIJI BRENDA

ISTRAŽITE: KONCEPT. DIZAJN. PERFORMANSE. UDOBNOST. Savršena kombinacija inovacija, jedinstvenog stila i razmišljanja unapred, vodeći brend nastavlja svoj sve veći komercijalni uspeh....

PELORUS - SUPERJAHTA OD 350 MILIONA DOLARA

PELORUS - SUPERJAHTA OD 350 MILIONA DOLARA

Porinuta u novembru 2003. godine, Pelorus, 114,5 m dugačka motorna superjahta izgađena je u Lurssen-ovom pogonu Krogerwerft. Prvobitno ju je naručio saudijski biznismen Šeik Abdul Mohsen Abdulmalik Al-Sheikh kao zamenu za jahtu Coral Island......

UPOZNAJTE ELISU, SUPERJAHTU DUŽINE 62 METRA, KONCEPT DIZAJNERA JACOPA LEONIJA

UPOZNAJTE ELISU, SUPERJAHTU DUŽINE 62 METRA, KONCEPT DIZAJNERA JACOPA LEONIJA

Upoznajte Elisu 62-metarski koncept superjahte. Prema njenom tvorcu, Jacopo Leoniju, jednostavnost je srž Elisinog dizajna....

COMÈTE SUPERJAHTA OD 83 METARA: NAJNOVIJI KONCEPT DIZAJNA GRUPE A

COMÈTE SUPERJAHTA OD 83 METARA: NAJNOVIJI KONCEPT DIZAJNA GRUPE A

Najnoviji koncept dizajna superjahti iz grupe A, jahta Comete dužine 83 m, dizajniran je da postigne „savršenu ravnotežu između prostora otvorenih za okolnu prirodu i prefinjenih, čistih oblika“....

SUPER JAHTA - SUPER SPORT 50/65, JEDINSTVENA SARADNJA ROSSINAVIJA I PININFARINE

SUPER JAHTA - SUPER SPORT 50/65, JEDINSTVENA SARADNJA ROSSINAVIJA I PININFARINE

Automobilska referenca na Pininfarinin svetski poznati Gran Turismo očigledna je u tri koncepta, posebno na gornjoj palubi koja odražava dizajn i proporcije takvih sportskih automobila...

NEPONOVLJIVO ITALIJANSKI DODIR, KOMPANIJA CRN PREDSTAVLJA M / Y 137 MEGA JAHTU

NEPONOVLJIVO ITALIJANSKI DODIR, KOMPANIJA CRN PREDSTAVLJA M / Y 137 MEGA JAHTU

Neponovljivo italijanski dodir, kompanija CRN predstavlja M Y 137 mega jahtu. La Vie Delux Magazin. Novo plovilo od 62 metra, ikona kreativnosti, inovacija po meri i savremenog stila jahti, napušta marinu u dvorištu Ancone....

QUANTUM OF SOLACE – 007 SUPERJAHTA OD 58 MILIONA DOLARA

QUANTUM OF SOLACE – 007 SUPERJAHTA OD 58 MILIONA DOLARA

Ima mogućnost smeštaja za je 12 gostiju, a u vreme izgradnje ona je bila najveća jahta izgrađena u Turskoj. Njenu zadivljujuću spoljašnjost i enterijer dizajnirao je studio H2 Yacht Design....

AZIMUT ATLANTIS 45: SPORTSKI DUH U PORODIČNOM KRUZERU

AZIMUT ATLANTIS 45: SPORTSKI DUH U PORODIČNOM KRUZERU

Ono po čemu se Atlantis 45 ističe definitivno su spoljne površine, gdje se i najviše boravi kada ste na moru, pa je posebna pažnja posvećena životu na otvorenom, u što se savršeno uklapa veliko pramčano sunčalište...

QUANTUM: NOVA JAHTA BRENDA TURQUOISE YACHT DUŽINE 77 M INSPIRISANA DIZAJNOM KENA FREIVOKHA

QUANTUM: NOVA JAHTA BRENDA TURQUOISE YACHT DUŽINE 77 M INSPIRISANA DIZAJNOM KENA FREIVOKHA

Sedam metara dugačak bazen sa slatkom vodom na glavnoj palubi uglavnom je postavljen preko bazena na donjoj palubi i dizajniran je sa staklenom rešetkom u obliku šesterokuta...

U FOKUSU - TECNOMAR EVO 120

U FOKUSU - TECNOMAR EVO 120

Najzanimljiviji sadržaji uključuju foredeck salon, italijanski aperitivo bar i wellness deo koji sadrži sobu za masažu i spa centar - svi povezani u jedan ultra moderan paket od 37 metara....

5 NEVEROVATNIH SUPERJAHTI I NJIHOVIH BOGATIH VLASNIKA

5 NEVEROVATNIH SUPERJAHTI I NJIHOVIH BOGATIH VLASNIKA

Superjahte su, pa super ... Jedini luksuzni predmet koji ne predstavlja ništa osim vrha vrhunskog bogatstva, superjahte su zaista veličanstvene, upečatljive zveri, a pojedinci koji ih poseduju gotovo su isti....

Benetti isporučuje prvu superjahtu Diamond 145

Benetti isporučuje prvu superjahtu Diamond 145

Spoljni dizajner Giorgio M. Cassetta prokomentarisao je: „Veličina Diamond 145 ponudila je priliku za razvoj impozantnog broda sa veličanstvenim držanjem i vrlo savremenim detaljima, u kombinaciji sa pristupom stilu koji odražava ideju bezvremenske...