NAUTIKA

26 Oct 2021

PERSHING 140 SUPERJAHTA: NAJVEĆE UZBUĐENJE U ISTORIJI BRENDA

ISTRAŽITE: KONCEPT. DIZAJN. PERFORMANSE. UDOBNOST. Savršena kombinacija inovacija, jedinstvenog stila i razmišljanja unapred, vodeći brend nastavlja svoj sve veći komercijalni uspeh.

Izgrađen samo od aluminijuma, model Pershing 140 odlikuje se nizom izuzetnih pogodnosti koje i vlasnici jahti i gosti očekuju već po navici, ali i nizom detalja jedinstvenih za Pershing jahte. Pershing se decenijama bavi gradnjom luksuznih brodova, ali najnovije plovilo koje je izašlo iz italijanskog brodogradilišta donosi poseban sjaj.

Izrada i stručnost, koji su proistekli iz više od 30 godina iskustva u predvođenju napretka, kombinuju se sa urođenom težnjom ka inovativnom dizajnu, tehnologiji i estetici, zvanično obeležavajući ulazak brenda u sektor super-jahti: sve to predstavlja lansiranje Pershinga 140, novog vodećeg proizvoda ovog brenda koji je izgrađen sa trupom dizajniranim za postizanje uzbuđujućih brzina kad god se ukaže prilika.
Rezultat saradnje arhitekte Fulvioa De Simonija, Odbora za strategiju proizvoda Ferretti Grupe (predvođenog inženjerom Pierom Ferrarijem) i Inženjerskog odseka Grupe, nova jahta od 43 metra predstavlja prvu jahtu koju je kompanija Pershing proizvela u brodogradilištu super-jahti Ferretti Grupe u Ankoni. Razvijen sa 3 prostrane palube, novi vodeći proizvod brenda odiše junaštvom na vodi, naglašavajući „uzbuđenje“ koje samo Pershing može da pruži.          

Filozofija projekta zasniva se na volji da se održi Pershing-ov nenadmašan učinak, uprkos različitim težinama i dimenzijama klase: onim koje se odnose na super-jahte. Platforma trupa je posebno dizajnirana za postizanje visokih performansi, odlikujući se izvrsnim hidrodinamičkim mogućnostima pri velikim brzinama i pogonom na 4 motora MTU 16V2000 M96L, od kojih svaki poseduje minimum po  2.600 KS, čime je postignut cilj prve super-jahte LOA Pershing, da dostigne najveću brzinu od 38 čvorova.
Ali Pershing 140 nije samo prva super-jahta brenda koja se može pohvaliti izvanrednim performansama; takođe je prva koja ima uzdignuti kokpit direktno povezan sa palubom za sunčanje; prva koja na glavnoj palubi poseduje prostor namenjen vlasnicima i prva koja je maksimizovala uživanje na svim palubama i otvorenim površinama. Ovo dostignuće omogućeno je spajanjem svih njih u prostor koji izgleda kao luksuzni klub na plaži, i koji je moguće proširiti zahvaljujući tome što poseduje tri rasklopive strane.

Stilski se nova perjanica brenda izdvaja elegantnim linijama, amblematičnim za sportski i takmičarski karakter brenda. Ova karakteristika je dodatno poboljšana primenom čelične rešetke na pramcu, koju je moguće dobiti na zahtev. Štaviše, on kombinuje inovacije u dizajnu sa nekim od najznačajnijih detalja brenda, kao što su dva bočna krila, koja su integrisana u njenu super-stukturu, a zatim povezana na početku šetališta sa gornjom bočnom ivicom broda.
Pramac, koji je nasuprot tome izrazito savremeno dizajniran, doprinosi poboljšanju aerodinamike modela. Kompletno područje pramčanih priveza je skriveno, njime se upravlja automatskim mehanizmom gore/dole kako bi se održala aerodinamična estetika dizajna.                                                                                

Okrećemo se sada enterijeru. Vlasnici Pershing-a 140 mogli su da priušte da dizajniraju svoju super-jahtu uz pomoć dizajnera kompanije Studio Fulvio De Simoni Firm i projektnih arhitekata brodogradilišta super-jahti Ferretti Grupe. Celokupan dizajn enterijera prilagođen je tako da odražava stil vlasnika, dodavanjem ili modifikovanjem opcija rasporeda koje nudi brodogradilište.
Glavna paluba

Novi Pershing 140 odlikuje se originalnim izgledom područja krme, konfigurisanim kao podignut kokpit koji postaje međusprat: ovo stvara veliki prostor uz vodenu površinu koji se uzdiže iz vode do palube za sunčanje i spaja ceo krmeni deo.

U prostranu garažu se može smestiti i Williams 565 tender i jet ski. Operacije lansiranja i izvlačenja izvode se otvaranjem dva otvora na bočnoj strani broda.

Mezanin oko kokpita osigurava veću privatnost: prvu lokaciju za sunčanje od nametljivih pogleda štiti drugi foaje u kokpitu. Potonji je opremljen stolom za 10 osoba do kojeg se može doći niz stepenice prema pramcu, a bočno je zaštićen velikim staklenim panelima postavljenim na gornjoj strani.
Dizajnirano da garantuje maksimalnu udobnost, ovo prostorno rešenje omogućava vlasniku da uživa u ambijentu koji poseduje sve prednosti sedenja na otvorenom, ali na skrivenom mestu, i olakšava prolaz gostima koji mogu lako da hodaju preko otvorenih površina ili po glavnoj palubi i uđu u salon nakon prolaska kroz foaje.

Nakon ulaska kroz staklena vrata u kokpit, pristupa se otvorenom prostoru preplavljenom prirodnom svetlošću i organizovanom u dva dela: prvi predstavlja dnevni boravak, a drugi trpezarija.                                                        
Centralno područje glavne palube vodi do prostorija za posadu na jednoj strani i do apartmana vlasnika na drugoj strani. Na levoj strani prolaz vodi u kokpit ili u dnevni toalet. U ovom delu se nalazi i glavna kabina. Još uvek na levoj strani, vrata postavljena na spoljnom šetalištu otvaraju se prema stepenicama koje vode dole do podpalublja, u kome se nalaze kuhinja i prostorija za posadu.

Sa suprotne strane, hodajući prema pramcu, prvo dolazite do hodnika gde stepenice vode do apartmana za goste. Nastavljajući dalje, ulazite u prostorije za vlasnika: ogromni privatni apartman vlasnika, koji se može modifikovati i ukrasiti po sopstvenom ukusu. Opremljen je bračnim krevetom, ugradnim ormarom na levoj strani i salom na desnoj strani, takođe pruža i veličanstveni pogled.
Donja paluba

U prostoru ispod palube su smeštena četiri udobna apartmana za goste, od kojih 2 imaju bračne krevete, dok su preostala 2 sa po dva odvojena kreveta, a svi poseduju svoj ormar i sopstveno kupatilo.

Maksimalni komfor pruža i prostor za posadu: nakon prolaska kroz predvorje, osoblje može da pristupi velikoj kuhinji s leve strane, odvojenoj od trpezarije vratima na desnoj strani, a nastavljajući se prema pramcu slede tri spavaće sobe sa krevetima na sprat, sve sa sopstvenim kupatilom. Iz predvorja, posada takođe može imati direktan pristup mašinskoj sobi i garaži.
Paluba za sunčanje i pramac

Gornja paluba Pershing-a 140 je u savršenom skladu sa celokupnom privatnošću zagarantovanom središnjem delu, koji je zaštićen aluminijumskim čvrstim krovom. Zamišljena kao prostrana panoramska terasa, u potpunosti se može opremiti samostojećim komadima nameštaja, a može joj se pristupiti pešačenjem preko međupalube ili iz uzdignutog kokpita. Ovaj drugi je povezan sa drugom kontrolnom stanicom, u slučaju želje da se upravlja brodom spolja. Savršena za zabavu, gornja paluba takođe sadrži bar i prostor za roštilj, prostor za potpuno opuštanje sa ležaljkom za sunčanje i, ekskluzivno na prvoj jedinici, projektor i ekran (oba uklonjiva) i fiksne zvučnike.


Reklame

Povezane teme

REDEFINISANA MODERNA ELEGANCIJA: AMELS 200 - POTPUNO NOVA SUPERJAHTA DUŽINE 60 METARA

REDEFINISANA MODERNA ELEGANCIJA: AMELS 200 - POTPUNO NOVA SUPERJAHTA DUŽINE 60 METARA

Dizajn nove super jahte Amels 200, evolucija modela Amelsa 188, nosi nepogrešiv dizajnerski potpis eksterijera britanskog dizajnera Tima Heywooda....

MANGUSTA 108 NEOPRENE : OTKRIJTE OVU VELIČANSTVENU SUPERJAHTU

MANGUSTA 108 NEOPRENE : OTKRIJTE OVU VELIČANSTVENU SUPERJAHTU

Izuzetno. Ovo je prva reč koja vam pada na pamet kada pogledate Mangustu 108′ NEOPREN. Sa svojom mat crnom spoljašnjom završnom obradom, ova superjahta neće ostati neprimećena na moru i u lukama....

PERSHING 140 SUPERJAHTA: NAJVEĆE UZBUĐENJE U ISTORIJI BRENDA

PERSHING 140 SUPERJAHTA: NAJVEĆE UZBUĐENJE U ISTORIJI BRENDA

ISTRAŽITE: KONCEPT. DIZAJN. PERFORMANSE. UDOBNOST. Savršena kombinacija inovacija, jedinstvenog stila i razmišljanja unapred, vodeći brend nastavlja svoj sve veći komercijalni uspeh....

PELORUS - SUPERJAHTA OD 350 MILIONA DOLARA

PELORUS - SUPERJAHTA OD 350 MILIONA DOLARA

Porinuta u novembru 2003. godine, Pelorus, 114,5 m dugačka motorna superjahta izgađena je u Lurssen-ovom pogonu Krogerwerft. Prvobitno ju je naručio saudijski biznismen Šeik Abdul Mohsen Abdulmalik Al-Sheikh kao zamenu za jahtu Coral Island......

UPOZNAJTE ELISU, SUPERJAHTU DUŽINE 62 METRA, KONCEPT DIZAJNERA JACOPA LEONIJA

UPOZNAJTE ELISU, SUPERJAHTU DUŽINE 62 METRA, KONCEPT DIZAJNERA JACOPA LEONIJA

Upoznajte Elisu 62-metarski koncept superjahte. Prema njenom tvorcu, Jacopo Leoniju, jednostavnost je srž Elisinog dizajna....

COMÈTE SUPERJAHTA OD 83 METARA: NAJNOVIJI KONCEPT DIZAJNA GRUPE A

COMÈTE SUPERJAHTA OD 83 METARA: NAJNOVIJI KONCEPT DIZAJNA GRUPE A

Najnoviji koncept dizajna superjahti iz grupe A, jahta Comete dužine 83 m, dizajniran je da postigne „savršenu ravnotežu između prostora otvorenih za okolnu prirodu i prefinjenih, čistih oblika“....

SUPER JAHTA - SUPER SPORT 50/65, JEDINSTVENA SARADNJA ROSSINAVIJA I PININFARINE

SUPER JAHTA - SUPER SPORT 50/65, JEDINSTVENA SARADNJA ROSSINAVIJA I PININFARINE

Automobilska referenca na Pininfarinin svetski poznati Gran Turismo očigledna je u tri koncepta, posebno na gornjoj palubi koja odražava dizajn i proporcije takvih sportskih automobila...

NEPONOVLJIVO ITALIJANSKI DODIR, KOMPANIJA CRN PREDSTAVLJA M / Y 137 MEGA JAHTU

NEPONOVLJIVO ITALIJANSKI DODIR, KOMPANIJA CRN PREDSTAVLJA M / Y 137 MEGA JAHTU

Neponovljivo italijanski dodir, kompanija CRN predstavlja M Y 137 mega jahtu. La Vie Delux Magazin. Novo plovilo od 62 metra, ikona kreativnosti, inovacija po meri i savremenog stila jahti, napušta marinu u dvorištu Ancone....

QUANTUM OF SOLACE – 007 SUPERJAHTA OD 58 MILIONA DOLARA

QUANTUM OF SOLACE – 007 SUPERJAHTA OD 58 MILIONA DOLARA

Ima mogućnost smeštaja za je 12 gostiju, a u vreme izgradnje ona je bila najveća jahta izgrađena u Turskoj. Njenu zadivljujuću spoljašnjost i enterijer dizajnirao je studio H2 Yacht Design....

AZIMUT ATLANTIS 45: SPORTSKI DUH U PORODIČNOM KRUZERU

AZIMUT ATLANTIS 45: SPORTSKI DUH U PORODIČNOM KRUZERU

Ono po čemu se Atlantis 45 ističe definitivno su spoljne površine, gdje se i najviše boravi kada ste na moru, pa je posebna pažnja posvećena životu na otvorenom, u što se savršeno uklapa veliko pramčano sunčalište...

QUANTUM: NOVA JAHTA BRENDA TURQUOISE YACHT DUŽINE 77 M INSPIRISANA DIZAJNOM KENA FREIVOKHA

QUANTUM: NOVA JAHTA BRENDA TURQUOISE YACHT DUŽINE 77 M INSPIRISANA DIZAJNOM KENA FREIVOKHA

Sedam metara dugačak bazen sa slatkom vodom na glavnoj palubi uglavnom je postavljen preko bazena na donjoj palubi i dizajniran je sa staklenom rešetkom u obliku šesterokuta...

U FOKUSU - TECNOMAR EVO 120

U FOKUSU - TECNOMAR EVO 120

Najzanimljiviji sadržaji uključuju foredeck salon, italijanski aperitivo bar i wellness deo koji sadrži sobu za masažu i spa centar - svi povezani u jedan ultra moderan paket od 37 metara....

5 NEVEROVATNIH SUPERJAHTI I NJIHOVIH BOGATIH VLASNIKA

5 NEVEROVATNIH SUPERJAHTI I NJIHOVIH BOGATIH VLASNIKA

Superjahte su, pa super ... Jedini luksuzni predmet koji ne predstavlja ništa osim vrha vrhunskog bogatstva, superjahte su zaista veličanstvene, upečatljive zveri, a pojedinci koji ih poseduju gotovo su isti....

Benetti isporučuje prvu superjahtu Diamond 145

Benetti isporučuje prvu superjahtu Diamond 145

Spoljni dizajner Giorgio M. Cassetta prokomentarisao je: „Veličina Diamond 145 ponudila je priliku za razvoj impozantnog broda sa veličanstvenim držanjem i vrlo savremenim detaljima, u kombinaciji sa pristupom stilu koji odražava ideju bezvremenske...