Ibiza Gran Hotel
MODA

25 Aug 2020

NOVA VALENTINO HAUTE COUTURE KOLEKCIJA ZA JESEN-ZIMU 2020-2021

Nijedan digitalni efekat ne može zameniti živi performans. Rezultat će biti izraz unutrašnjih vrednosti visoke mode: kreativnosti, mašte i osećanja. Dijalog Pierpaola Picciolija sa Nickom Knightom, osnivačem agencije SHOWstudio...

Digitalni show „Of Grace and Light“, narativna, reinterpretirana kolekcija kroz digitalni performans uživo, direktno iz studija Cinecitta iz Rima.

Performans uživo okupiće ljudski i digitalni dodir stvarajući dijalog u kojem nijedno od njih neće preuzeti vođstvo. Nijedan digitalni efekat ne može zameniti živi performans. Rezultat će biti izraz unutrašnjih vrednosti visoke mode: kreativnosti, mašte i osećanja. Dijalog Pierpaola Picciolija sa Nickom Knightom, osnivačem agencije SHOWstudio, koji velikim modnim kućama navodno predlaže inovativne i revolucionarne projekte.
Iako tu postoji nešto više od onoga što se može videti na prvi pogled ... Osvežimo našu modnu uspomenu. Da li smo ovo već negde videli? .. Možda u francuskom filmu „Peau d’ane“ Jacques Demy-a. Ne, nije to. Ah, da, videli smo ovu prezentaciju dizajnera haute couture u Francuskoj (takođe, kako je ova kolekcija predstavljena kao Valentinova kolekcija Haute Couture) Francka Sorbiera za sezonu jesen 2012-2013. Frank Sorbier je pomoću tehnologije 3D mapiranja projekcije predstavio svoju kolekciju: žena odevena u veliku belu haljinu delovala je kao projekciono platno za efemerne obrasce. Proces je na sceni preneo Ultrabook koji je kontrolisao animaciju na haljini.
Za vašu informaciju, 3D video mapping je multimedijalna tehnologija koja omogućava projekciju svetla ili video zapisa u slojevima, rekreiranje velikih slika na reljefnim strukturama kao što su zgrade. Ova tehnika omogućava stvaranje optičkih iluzija i narušavanje percepcije gledaoca ili čak unošenje pokreta u statičnu haljinu.
Zašto bi onda poznati Nick Knight, SHOWstudio, La Mode en Images, Liberte Productions, predložio Pierpaolu Piccioliju, velikom kreativnom direktoru kompanije Valentino, koncept prezentacije koji je pre 8 godina već koristio drugi dizajner Haute Couture Franck Sorbier? Da li ovaj Nick Knight mora da pokupi ideje od drugih da bi bio prepoznat kao "vodeća sila ovog novog medija, nudeći jedinstvenu platformu za negovanje i podsticanje mode". Provera kratkih dela Nick Knight-a, SHOWstudio , zabeleženi su i odabiri Jean-Paul Goude-a .... Ovo nije poetično ili inovativno….

Ali pogledajmo fotografije sa revije. Genije Pierpaola Picciolija zaista nema granica.