Ibiza Gran Hotel
MODA

02 Oct 2020

ELIE SAAB PROLEĆE LETO 2021 „HIMNA ŽIVOTU“. NEDELJA MODE U PARIZU.

Veliki cvetni otisci cvetaju na šifonu, organzi i tilu. Skromna mini-žakard suknja do kolena i bluza sa visokim ovratnikom kreću se u kontrastu od veselih razbarušenih rafala limunsko žute i bugenvilske fuhsije

Nova zora. Svaka žena procveta i dođe na svoje. Stoji snažno i postojano u odnosu na okolni sušni pejzaž, odišući strasnom ženstvenošću i hrabrim unutrašnjim mistikom. Pogled joj je prodoran i odlučno gleda u horizont beskrajnih mogućnosti. Ona zna da postoji mnogo puteva i nestrpljiva je da krene sopstvenim putem.

Elie Saab kolwkcija proleće-leto 2021. otelotvoruje žustru ženu dok se budi iz svoje povučenosti. Kolekcija je inspirisana obnovljivom snagom ponovnog pojavljivanja i govori opasnoj ženi koja je meka i organska, a istovremeno i smela i avanturistička.

Svaka žena nosi takvu kontradikciju izrazitog izgleda koji je samopouzdano nosi iz dana u večer. Klasične svetloseladno plave i ružičaste haljine i odela rašireni su apstraktnim vezenim prozirnim tilom sa akcentovanim perlama. Čisti beli kombinezon ukrašen je razbarušenim perjem, dodajući volumen, teksturu i uzbuđenje. Kombinezon u boji  lososa u obliku šljokica i crne pantalone privlače svetlo i blistaju pametnošću i odlučnošću.
Svaka žena vrlo dobro zna ko je i negira svoje smelo samoizražavanje. Ona zahteva pažnju. Živahni travnato zeleni kaftan bezbrižno se kreće zavodljivim prorezom do bedara. Veliki cvetni otisci cvetaju na šifonu, organzi i tilu. Skromna mini-žakard suknja do kolena i bluza sa visokim ovratnikom kreću se u kontrastu od veselih razbarušenih rafala limunsko žute i bugenvilske fuhsije. Postoji komad za svaku ličnost, linija za svaku figuru i boja za svako raspoloženje.

Dok plamte napred, žene se okupljaju u suptilnom slavlju svoje različitosti, ustupajući mesto upečatljivoj kolektivnosti. Dugi rukavi kapuljače, nagubljeni ukrasi i dramatični rubovi neprimetno teku uz melodiju njihovog ujedinjenog pokreta. Neke žene svoj izgled ulepšavaju ELIE SAAB torbicama s monogramom radi praktičnosti, velikim okvirima ogledala kvadratnih okvira za malo misterije i zlatnim kožnim kovitlanim balerinkama za veću lakoću. Kaiš s potpisom ELIE SAAB završni je naglasak svake pojedinačne siluete.

U Elie Saab kolekciji za proleće-leto 2021. nijedna žena nije ista niti želi da bude.