Ibiza Gran Hotel
MODA

10 Aug 2020

LOIUS VUITTON - MUŠKA KOLEKCIJA ZA PROLEĆE - LETO 2021.

Događaj je bio stvarni "stari" normalni "eksperimentalni" spektakl koji se održavao pred domaćim gostima koji su sedeli u redovima baš kao što je publika oduvek činila pre aprila, naravno bez maski. Svi modeli su takođe lokalni...

Kontejnerski terminal bio je ćudljiva postavka u kojoj je Virgil Abloh predstavio kolekciju proleće-leto 2021 Louisa Vuittona, koja je započela paradom džinovskih balona, a kasnije je ustupila mesto modi, gde se sada više nego ikad dizajner fokusira na tonalitet boja i predstavljanje upečatljivih nijansi, otvaranje plavom, blistavom žutom i punjenim plišanim životinjama vezenim za odeću u dizajnerovom fantastičnom univerzumu, koji se sada u isto vreme pretvara u estetiku sartorijskog optimističnog futurizma.

"Zaista, to je kao da dokumentujem sebe i moju raznoliku ekipu prijatelja", rekao je Virgil Abloh u razgovoru iz Čikaga, uoči premijere nove muške kolekcije dizajnera Louis Vuittona koji se održao na pristaništu u Šangaju. Abloh je raspravljao o višenamenskim misaonim procesima utkanim u materijal i simboliku, a svi saradnici - animatori, muzičari i stilist Ibrahim Kamara - kojeg je doveo tokom karantina, njegov odgovor na ono što je opisao kao "ova burna vremena... "
Događaj je bio stvarni "stari" normalni "eksperimentalni" spektakl koji se održavao pred domaćim gostima koji su sedeli u redovima baš kao što je publika oduvek činila pre aprila, naravno bez maski. Svi modeli su takođe lokalni. "Okupljanja su tamo bezbedna", primetio je. Ipak, ni kreativni direktor, koji je sada u Americi, niti neko iz sedišta L.V. iz Pariza nije putovao u Kinu. Samo je odeća prelazila kontinente. I tu je Abloh nastavio priču, koja je započela u okviru animacije "Zoooom With Friends", videa snimljenog o crtanim životinjama „stowaways“ koji su uskočili na brod L.V. sa kontejnerima. Poslednji put viđeni su u julu kako plutaju na barži duž Sene na kraju divno popularnog You Tube projekta koji je naručio direktor crne animacije Reggie Know iz Los Anđelesa.
Kada je barža pristala, modeli su oživeli tokom šetnje iz stvarnih kontejnera u šangajskoj luci, i povezanog pontona koji je plutao u reci. "Pre tri ili četiri nedelje, Ibrahim Kamara i ja smo sve dizajnirali i spakovali u Parizu i poslali ga baš ovako kako ga sada vidite." Usledila je uvodna parada muškaraca u tirkiznim kombinezonima i odgovarajućim bandana maskama za lice koje su držale u vazduhu visoke oblake i galebove. Ogromne animirane figure na naduvavanje L.V. visila su nad crveno obojenim kontejnerima. I tako se nastavilo sa kolekcijom koja je stilski kružila nanovo da potvrdi duh svega što je Abloh uradio u kući L.V. od proleća 2019. godine - počevši od klasično-modernog odevanja i završavajući prelomljenim krojenjem i otiscima plavog neba i oblaka .