JET SET

20 Jul 2020

Princ Albert od Monaka: Druga strana luksuza

U trodelnom dokumentarnom filmu „Inside Monaco“ videćemo kako izgleda prestiž iza kulisa i da li je baš svaki trenutak u životu dinastije Grimaldi spektakularan kao što svet misli. Kroz priču, kojom će nas voditi Albert i njegova supruga Šarlin...

Dokumentarni film o kom se priča

Princ Albert od Monaka u novom dokumentarnom filmu predstavlja se kao nikada do sada, ali ‒ sa dobrim razlogom

Monako je simbol prestiža. Raj za hedoniste. Već sam naziv ove minijaturne kneževine na liticama Azurne obale „miriše“ na luksuz, na superjahte, superšljašteće kockarnice, superbogatstvo… Na sve u superlativu. Možda ničeg od toga ne bi bilo da zanosna Grejs Keli nije u staru i u to vreme gotovo zaboravljenu evropsku državicu unela holivudski sjaj, onaj kojeg je sama morala da se odrekne udajom za Renijea. Ali, šta se krije iza svetle strane medalje? Na pitanje će odgovoriti niko drugi do aktuelni vladar Monaka ‒ princ Albert, glavom i bradom.
U trodelnom dokumentarnom filmu „Inside Monaco“ videćemo kako izgleda prestiž iza kulisa i da li je baš svaki trenutak u životu dinastije Grimaldi spektakularan kao što svet misli. Kroz priču, kojom će nas voditi Albert i njegova supruga Šarlin zavirićemo, između ostalog, u neke prostorije kneževske palate koje do sada nisu bile otvarane za javnost, u radove na renoviranju istorijskih zdanja Monte Karla, kao što su stari hoteli i prvi kazino, u garaže gde se pripremaju bolidi pred izlazak na jednu od najimpresivnijih staza „Formule 1“, a upoznaćemo i „ljude iz senke“, na čijem biznisu počiva ekonomija kneževine.
Princ, koji je tron nasledio 2005. godine posle smrti oca Renijea, namerava da „podmladi“ Monako i nada se da će u ovaj poreski raj na Mediteranu u skorijoj budućnosti stići i „sveža krv“ koja, naravno, ima dovoljno novca. Jer, gde je novac, tu je i ulaganje, uz obostranu korist.

‒ Ne mogu da kažem da je svaki moj dan božanstven i da u svemu uživam. Štaviše, nije mi lako, jer je odgovornost velika. Nisu ni svi sastanci prijatni, ali trudim se da mislim samo o lepim stvarima koje posle toga slede. Uz čašu dobrog vina – otkriva princ.
Princ Albert od Monaka  – Otac je bio autoritet

Priča o Monaku i njegovom prosperitetu ne bi bila kompletna bez Albertovih roditelja, Renijea III i ikone „zlatnog doba“ Holivuda, Grejs Keli. Otac je, priznaje, bio autoritet sa specifičnim vaspitnim metodama.
‒ Bilo je dovoljno samo da nas pogleda. (smeh) Kada bi povisio ton, činio bi to na neki poseban, impresivan način. Prosto smo morali da ga saslušamo, bez obzira na to da li smo u tom trenutku imali šest, petnaest ili dvadeset godina.

Grejs je tragično izgubila život u septembru 1982. godine, na strmim liticama Monaka, na skoro istom mestu gde je tri decenije ranije snimila kabriolet-scenu u klasiku „Drž’te lopova“. Sećamo se da se Albertu nije dopao biografski film u kojem je njegovu majku igrala Nikol Kidman i da ga je nazvao „gomilom laži“. U ovom dokumentarcu predstaviće je na svoj način.
‒ Prošlo je mnogo godina otkako se preselila u večnost, a još je veoma prisutna u mislima i srcima miliona ljudi. To je nešto neverovatno i divno.

Njegova supruga Šarlin Vitstok, nekadašnja „olimpijka“ i reprezentativka Južnoafričke Republike u plivanju, savršeno se snašla i kao princeza. Pre pet godina na svet je donela blizance – naslednika prestola Žaka Onorea i princezu Gabrijelu. Deca se u javnosti pojavljuju retko, samo kada zajedno sa roditeljima učestvuju u zvaničnim proslavama državnih praznika, ali i njih ćemo u ovom ostvarenju videti iz nešto drugačijeg ugla.

Reklame

Povezane teme

MARLON BRANDO: ŽIVOTNA PRAVILA HOLIVUDSKOG EKSCENTRIKA

MARLON BRANDO: ŽIVOTNA PRAVILA HOLIVUDSKOG EKSCENTRIKA

1947. odigrao je svoju najveću pozorišnu rolu – Stanleyja Kowalskog, brutalnog tipa koji siluje svoju snahu, krhku Blanche du Bois u Tramvaju zvanom želja (Streetcar Named Desire) Tennesseeja Williamsa, u režiji Elia Kazana......

HOLIVUDSKA BAJKA SA TUŽNIM KRAJEM: Grejs Keli – od Hičkokove muze do princeze u zlatnom kavezu

HOLIVUDSKA BAJKA SA TUŽNIM KRAJEM: Grejs Keli – od Hičkokove muze do princeze u zlatnom kavezu

Grejs je imala sve što je jedan od najvećih filmskih reditelja tražio u svojoj muzi – držanje, eleganciju, lepotu koja oduzima dah, a pre svega vatru koja tinja duboko ispod ledene površine. Neprevaziđeni majstor psiholoških trilera ......

Princ Albert od Monaka: Druga strana luksuza

Princ Albert od Monaka: Druga strana luksuza

U trodelnom dokumentarnom filmu „Inside Monaco“ videćemo kako izgleda prestiž iza kulisa i da li je baš svaki trenutak u životu dinastije Grimaldi spektakularan kao što svet misli. Kroz priču, kojom će nas voditi Albert i njegova supruga Šarlin......

DŽEJMS DIN: MISTERIJA KOJA NE UMIRE

DŽEJMS DIN: MISTERIJA KOJA NE UMIRE

U Buntovniku Din je savršeno glumio sebe: mucavog i nerazvijenog adolescenta koji žali samog sebe kao žrtvu bezosećajnih roditelja. Njegov lik lansirao je cmizdravo, otuđeno durenje u stilu: Niko me ne razume koje je upijala omladina šezdesetih ......

Tom Hanks i Rita Vilson zvanično postaju grčki državljani

Tom Hanks i Rita Vilson zvanično postaju grčki državljani

Glumac iz holivudskog hita Green Mile i glumica iz filma Mamma Mia redovno posećuju Grčku na letovanju, tako da je za zvezde ovo zaista odlična ali i očekivana vest......