LUX HOTELI & SPA

12 Jun 2021

PUNTA TRAGARA: ROMANTIČNO SKLONIŠTE U BRDIMA KAPRIJA

Punta Tragara, elegantna, ali osvežavajuće prizemna, je savršeno romantično skrovište, koje nudi vanvremensko okruženje gde svaki kutak izaziva oduševljenje...

Smeštena na zapadnoj litici ostrva Kapri, Punta Tragara nudi prekrasan pogled na čuvene stene Faraglioni, dok se imanje može pohvaliti sa 44 sobe i apartmana, od kojih većina ima terase s pogledom na prelepo more. Upečatljiva arhitektura i tradicionalni dizajnerski elementi savršeno se spajaju sa luksuznim nameštajem i savremenim umetničkim delima, a sve to je savršeno protkano dodirom mermera.

Prvobitno dizajnirano kao velika mediteranska vila 1920-ih od strane legendarnog francusko-švajcarskog arhitekte Le Corbusier-a, imanje je naizgled isklesano od kamena sa fasadom od terakote boje lososa, što Punta Tragaru čini jednim od najizrazitijih poseda na ostrvu.                                    
U rimsko doba imperator Tiberio je Punta Tragaru izabrao za lokaciju jedne od svojih spektakularnih vila,  koja je okarakterisala najsugestivnije mesto na ostrvu Kapri , s kojeg se pruža najlepši pogled. U drugoj deceniji prošlog veka inženjer Vismara je na istom mestu podigao vilu po projektu svetski poznatog arhitekte Le Corbusier-a, čija je namera bila da ona bude „sklonište rođeno od stena u kome telo, srce i um mogu da pronađu utočište“. Pre Drugog svetskog rata Vismara od Milana je vilu prodao markizu Raggio-u od Đenove, koji je održavao poznate zabave i koncerte u muzičkoj sali vile. Tokom poslednjeg svetskog rata to je bilo glavno sedište XV vazdušne divizije američkih vazduhoplovnih snaga. Ovde je Ajzenhauer upoznao generala Klarka kako bi odlučili o strategiji napada na Montecassino. Godine  1973. je inženjer Grof Goffredo Manfredi vodio restauraciju vile koja je pretvorena u hotel.
Danas je ovaj spektakularni hotel elegantno odmaralište, prepuno harizme i karaktera, sa fenomenalnom hranom, dva otvorena bazena i predivnim pogledom na more.

Celo ostrvo sa terase kao na dlanu. Pogledi sa Punta Tragare su beskrajni: spektakularne Faraglioni stene, očaravajuća Marina Piccola, bele konture Kaprija, predivno svitanje  koje grli more i romantični zalasci sunca...

Punta Tragara nudi tri F&B destinacije za goste, uključujući nagrađivani restoran Le Monzù, bar pored bazena, Gin Club i poznati restoran Mammà.
Što se tiče mogućnosti smeštaja, možete pronaći dvadeset devet gostinskih soba, devet junior apartmana i šest posebnih apartmana, uključujući:

• Apartman Tragara (51 m2). Otvoreni lučni prozori i visoki stubovi stvaraju intimnu atmosferu niše sa terasom koja pruža jedinstveni pogled na stene Faraglioni, Marina Piccola-u i trg Kapri.                                    

• Apartman Faraglioni (48 m2) nudi prekrasan pogled na stene Faraglioni i zaliv Marina Piccola sa ugaonom terasom.

• Apartman Certosa (70 m2) nudi terasu sa pogledom na Faraglioni stene.

• Apartman Monacone (70 m2) uključuje balkon nalik brodskom mostu.

• Art Apartman (70 m2) opremljen klasičnim umetničkim delima.

• Penthouse Apartman (97 m2). Apartman poseduje retku lepotu, ima saunu u sobi i veliku terasu s pogledom na krajolik Kaprija koji oduzima dah.
Le Monzù Ristorante

Sa prekrasnim panoramskim pogledom na Kapri pod uglom od 180 stepeni, smešten u srcu hotela Punta Tragara, Le Monzù Ristorante je najnovija Michelin-zvezda u okviru kolekcije Manfredi Fine Hotels. Gostima Le Monzu-a na raspolaganju su doručak, ručak i večera, pa vođeni  šefom kuhinje Lionettijem, rodom sa Kaprija, poniru u kulinarsko putovanje Mediteranom.

Uz posebnu pažnju posvećenu kvalitetu sastojaka lokalnog porekla, meniji odražavaju kreativnost napuljske kuhinje, uparene sa lepotom i kulturnim kulinarskim nasleđem Kaprija.

Restoran predstavlja savršeno okruženje za romantične večere uz sveće, posebne događaje i ugostiteljske priredbe. Naziv „Le Monzù“ potiče od francuske reči „monsieur“ i koristile su ga plemićke napuljske porodice između 13. i 19. veka za obraćanje šefu kuhinje. Zajedno sa gurmanskim obrocima koje je predstavio šef kuhinje Lionetti, restoran nudi i prestižnu vinsku kartu sa više od 400 brendova iz celog sveta.
Le Monzù Gin Club

Le Monzù Gin Club i američki bar idealno su mesto za uživanje u koktelu kuće ili čaši vina, pre, tokom ili posle kupanja, dok uživate u lepoti okolnog pejzaža. Sa preko 150 brendova džina i 20 različitih verzija tonika, Le Monzù Gin Club može se pohvaliti jednim od najboljih personela među barovima u Italiji koji je uvršten među 30 najboljih u ovoj zemlji poslednjih godina.
Mammà Ristorante

Restoran sa Michelin zvezdom, Mammà,  nadgleda izvršni šef kuhinje Salvatore La Ragione, rodom sa Kaprija. Oslanjajući se na  svoje  iskustvo, u saradnji sa šefom kuhinje sa dve Michelin-ove zvezde Gennaro Esposito-m, šef kuhinje La Ragione kombinuje nagrađivanu kuhinju sa stilskim enterijerom i lokacijom koja oduzima dah.

Restoran ima privilegovani položaj na samo nekoliko koraka od poznatog Dolce Vita glavnog trga Kaprija i ima prostranu otvorenu terasu sa spektakularnim pogledom na Napuljski zaliv. Opremljen je delikatnim belim i plavim nijansama koje odražavaju prelepe boje ostrva, a gosti mogu uživati u nesvakidašnjem  pogledu sa veličanstvenim zalascima sunca koji čine boravak nezaboravnim.
Wellness & Fitness

TRAGARA Beauti & SPA nudi intenzivne spa tretmane visokih performansi u kojima se koriste najnapredniji proizvodi, uključujući i sastojke iz okolnog pejzaža, poput morske soli i algi.

Spa centar površine 250 m2 uključuje četiri sobe za tretmane i meni koji nudi niz masaža, wellness i tretmane lepote, uključujući Hydraderme tretman lica, koji koristi blagu galvansku struju i opuštajuću masažu Kiwi Sugar Gommage. Smešten u blizini bazena, spa centar takođe poseduje privatni fitnes prostor,  opremljen vrhunskim Technogym spravama za vežbanje, sa prekrasnim pogledom na more.

Gosti Punta Tragare uživaju u dva bazena koja su za njih otvorena tokom sezone. Opremljen udobnim nameštajem i pokrivačima koji stvaraju senke, beskrajni bazen je okružen bujnim vrtovima, dok je bazen sa zagrejanom vodom okrenut prema zalivu Marina Piccola i nudi mlaznice za tretman za uklanjanje kongestije i tonirajuće kupke.
Naš stil

Oduvek se radilo o osećaju doma, obliku elegancije koji sluša glas Kaprija i tumači ga laganim, ličnim dodirom. U vili koja je danas naš hotel, nekada je bio dom mojih babe i dede, grofa i grofice Manfredi, koji su ovde provodili divna leta u društvu prijatelja, porodice i slavnih ličnosti. Više od pukog odmora, bila je to prilika za osveženje tela i uma,  okruženih prirodom i toplom naklonošću. Iste uspomene i danas inspirišu svaku divnu sezonu na Punta Tragari.

Goffredo Manfredi - Vlasnik

www.hoteltragara.com


Reklame

Povezane teme

HOTEL CHEDI ANDERMATT: OTMENO ISKUSTVO NEZABORAVNOG BORAVKA U ŠVAJCARSKIM ALPIMA

HOTEL CHEDI ANDERMATT: OTMENO ISKUSTVO NEZABORAVNOG BORAVKA U ŠVAJCARSKIM ALPIMA

Okružen bajkovitom prirodnom lepotom švajcarskih Alpa tokom cele godine, na 1.400 metara nadmorske visine, luksuzni hotel Chedi Andermatt je elegantno smešten među klasičnim skijaškim brvnarama uspavanog sela Andermatt...

NEZABORAVNA ISKUSTVA I SRPSKO GOSTOPRIMSTVO: NAJBOLJI SVETSKI HOTEL COURTYARD BY MARRIOTT - JE U BEOGRADU!

NEZABORAVNA ISKUSTVA I SRPSKO GOSTOPRIMSTVO: NAJBOLJI SVETSKI HOTEL COURTYARD BY MARRIOTT - JE U BEOGRADU!

Beograd, 8. jun 2023. – Hotel Courtyard by Marriott Belgrade City Center proglašen je Hotelom godine, na prestižnoj godišnjoj Marriott International dodeli nagrada, u okviru Selected Service hotela u regiji Evrope, Srednjeg istoka i Afrike....

PREDSTAVLJAMO CHATEAU DE LA MESSARDIÈRE U SAN TROPEU

PREDSTAVLJAMO CHATEAU DE LA MESSARDIÈRE U SAN TROPEU

Šarmantan zamak iz 19. veka smešten na mirnoj padini brda sa pogledom na zaliv Pampelon....

LE MASSIF COURMAIEUR, MESTO ELEGANTNOG SJAJA

LE MASSIF COURMAIEUR, MESTO ELEGANTNOG SJAJA

Le Massif predstavlja inovativan, jedinstven koncept italijanskog gostoprimstva sa 2 ekskluzivne lokacije u samom centru grada i na ski stazama....

PREDSTAVLJAMO VICEROY KOPAONIK SERBIA, DEBITANTSKI HOTEL VICEROY BRENDA U EVROPI

PREDSTAVLJAMO VICEROY KOPAONIK SERBIA, DEBITANTSKI HOTEL VICEROY BRENDA U EVROPI

Dolazeći po prvi put na evropsku ugostiteljsku scenu, Viceroy Hotels & Resorts je upravo otvorio Viceroy Kopaonik Srbija sa 119 soba, luksuzno planinsko odmaralište bogato kulturom, prirodnim lepotama i bezgraničnim avanturama......

HOTEL GRACE NA SANTORINIJU: ŽIVOPISNO UTOČIŠTE SMEŠTENO IZNAD EGEJSKOG MORA

HOTEL GRACE NA SANTORINIJU: ŽIVOPISNO UTOČIŠTE SMEŠTENO IZNAD EGEJSKOG MORA

Bilo da uživate u zalasku sunca sa vašeg privatnog trema u magičnom selu Imerovigli ili plovite safirnim vodama Egejskog mora, legendarna obala Kaldere na Santoriniju vas čeka....

PUNTA TRAGARA: ROMANTIČNO SKLONIŠTE U BRDIMA KAPRIJA

PUNTA TRAGARA: ROMANTIČNO SKLONIŠTE U BRDIMA KAPRIJA

Punta Tragara, elegantna, ali osvežavajuće prizemna, je savršeno romantično skrovište, koje nudi vanvremensko okruženje gde svaki kutak izaziva oduševljenje......

HOTEL ST. REGIS CAIRO: PREPUSTITE SE MODERNOM EGIPATSKOM GLAMURU

HOTEL ST. REGIS CAIRO: PREPUSTITE SE MODERNOM EGIPATSKOM GLAMURU

Novi svetionik luksuza na Nilu, novi hotel ST. REGIS CAIRO donosi moderan dizajn i vrhunsku uslugu u živahni afrički metropolis. Uzdižući se visoko na obalama reke Nil, St. Regis Cairo je slavna ikona koja tka snažnu priču o luksuzu u regionu......

MANDARIN ORIENTAL, BODRUM NUDI SAVRŠENO MESTO ZA ODMOR I RELAKSACIJU

MANDARIN ORIENTAL, BODRUM NUDI SAVRŠENO MESTO ZA ODMOR I RELAKSACIJU

Fenomenalna lokacija, moderan dizajn i uslužni standardi luksuznog hotela Mandarin Oriental Bodrum izdvajaju ga, redefinišući koncept luksuznog odmora u ovom prelepom regionu......

CASTELLO DI RESCHIO - DIVLJI UMBRIJSKI SEOSKI PEJZAŽ SA ITALIJANSKIM STILOM

CASTELLO DI RESCHIO - DIVLJI UMBRIJSKI SEOSKI PEJZAŽ SA ITALIJANSKIM STILOM

Hiljadu godina star dvorac na granici Umbrije i Toskane pedantno je obnovljen i stilski režiran u blistav hotel....

ALILA ULUWATU - ISTRAŽITE ARHITEKTONSKI RAJ NA POLUOSTRVU BUKIT NA BALIJU

ALILA ULUWATU - ISTRAŽITE ARHITEKTONSKI RAJ NA POLUOSTRVU BUKIT NA BALIJU

Alila Uluwatu - Istražite arhitektonski raj na poluostrvu Bukit na Baliju. Svaka vila nudi unutrašnje i spoljašnje tuševe, kvalitetnu posteljinu i odvojene garderobe „za nju i njega“, upotpunjenih organskim paketima za negu iz lokalnog izvora....

KENSHO PSAROU - ŠIK HOTEL NA IKONIČNOJ LOKACIJI NA MIKONOSU

KENSHO PSAROU - ŠIK HOTEL NA IKONIČNOJ LOKACIJI NA MIKONOSU

Kensho Psarou Beach Club je pravo mesto za posmatranje zalaska sunca. To je mikrokosmos čuvenog noćnog života na Mikonosu, čiji je moto da je život apsolutno neverovatan. Opušteni ambijent na plaži i luksuzni etos pružaju nedvosmisleno zadovoljstvo....

LEMONGARDEN, LUKSUZNI ADULTS ONLY HOTEL NA BRAČU

LEMONGARDEN, LUKSUZNI ADULTS ONLY HOTEL NA BRAČU

Ništa nije teže od onog jednostavnog. Obično je to na kraju dugog, često i krivudavog puta. Rezultat je to procesa razvoja koji razdvaja ono bitno od nebitnoga. Proces koji srce procesa stavlja u središte te ga vešto inscenira......

CAN FERRERETA, NOVI HOTEL U SANTANYIJU NA MAJORCI, OTVARA SE U PROLEĆE 2021

CAN FERRERETA, NOVI HOTEL U SANTANYIJU NA MAJORCI, OTVARA SE U PROLEĆE 2021

Can Ferrereta takođe će biti dom mediteranskog restorana OCRE, zajedno sa dvorištem na Majorci, u kojem će se služiti ukusna sezonska jela napravljena od lokalnih proizvoda......