LUX HOTELI & SPA

29 May 2020

MASSERIA MOROSETA: DODIR HEDONIZMA I LUKSUZA MEĐU STOLETNIM MASLINAMA

Postavljena na pet hektara maslinika sa stablima starim do 500 godina, Masseria Moroseta je enklava sa svedenom relaksacijom i seoskom jednostavnošću.

Masseria Moroseta: seoska kuća od belog kamena na jugu Italije koja ponosno stoji na grebenu s pogledom preko drveća maslina na more. 
Izgrađena tradicionalnim tehnikama i lokalnim materijalima, moderna arhitektura je pod uticajem maserije (seoske kuće) iz prošlosti. Postavljena na pet hektara maslinika sa stablima starim do 500 godina, Masseria Moroseta je enklava sa svedenom relaksacijom i seoskom jednostavnošću.

Kao i u tradicionalnoj seoskoj kući, sve se nalazi oko centralnog dvorišta: salon i veranda sa pogledom na more, stepenište ka krovnoj terasi i šest soba i apartmana sa obe strane, pola sa privatnim vrtovima, druga polovina sa privatnim terasama koje gledaju na polja.
Zasvođeni plafoni i kameni podovi održavaju unutrašnjost hladnom čak i u najtoplijim danima. Zajedničke prostorije ohrabruju srodstvo zajednice, pružajući mnoge intimne kutke za trenutke jednostavne samoće, i iznutra i spolja, uključujući dnevnu sobu, verandu sa spoljnom kuhinjom i roštiljem, spa i teretanu, kao i veliki bazen. Izostavljajući tragove vremena, Masseria Moroseta nas povezuje sa prošlošću u mirnom okruženju, i utemeljuje nas u tradicije sela Pulja.
Region

Maserija se nalazi u srcu sela Pulja sa pogledom na Ostuni, udaljenog samo 3 km, kao i na more. Prekrasne plaže su nadohvat ruke, a Tore Guaćeto udaljen je samo 12 km. Istorijski gradovi Ćisternino, Alberobelo, Martina Franka, Leće i zapanjujuća Polinjano al Mare nalaze se na kratkoj udaljenosti. Pulja je jednako poznata po svojoj kuhinji od povrća kao i po divnim svežim plodovima mora. Ljubazno osoblje Maserije Vam može rezervisati mesto u restoranu, koordinirati posete lokalnim radionicama i ponuditi bilo kakvu pomoć potrebnu za organizovanje vašeg vremena.
Svaka soba ima rashladni kameni pod i zidove, a opremljena je kraljevskim krevetom i luksuznom posteljinom za prirodno, a ipak sofisticirano iskustvo življenja. Postoje tri stila sobe, svaki sa privatnim vrtom ili privatnom terasom, sa pogledom na polja. Soba 1 ima 24 kvadratna metra sa kraljevskim krevetom, kupatilom sa tušem, velikom privatnom baštom i kamenom sofom na kojoj se možete opustiti i čitati. Soba 2 ima 30 kvadratnih metara sa kraljevskim krevetom, kupatilom sa tuš kabinom i dve privatne bašte.
Apartman 3 je površine 45 kvadratnih metara sa kraljevskim krevetom, kupatilom sa duplim tušem, privatnim dnevnim boravkom sa dimnjakom i sofom na razvlačenje za dete ili treću osobu. Ova soba ima veliku privatnu baštu sa kamenom sofom i dvestagodišnjom maslinom. 
Apartman 4 je površine 45 kvadratnih metara sa kraljevskim krevetom, kupatilom sa duplim tušem, privatnim dnevnim boravkom sa dimnjakom i sofom na rasklapanje za dete ili treću osobu. Ova soba ima 2 privatne terase s kamenom sofom i dvestagodišnjom maslinom. 
Soba 5 ima 30 kvadrata sa kraljevskim krevetom, kupatilom sa tuš kabinom i privatnom terasom. 
Soba 6 ima 24 kvadratna metra sa kraljevskim krevetom, kupatilom sa tušem i privatnom terasom sa dvestagodišnjom maslinom.
Farma
Maserija obuhvata ishranu mediteranske oblasti Pulja, ne samo kao načina kulinarske pripreme, već i kao načina života: hrana, socijalna interakcija, rituali, prava vrsta vežbanja, boravak napolju na svežem vazduhu i suncu. Ono što sami ne pravimo i ne uzgajamo, kupujemo lokalno od zanatskih proizvođača. Ujutro ćete uživati u jajima naših kokošaka, hlebu s našim hladno-ceđenim maslinovim uljem i džemovima koje smo pripremili u zimskom periodu. Pridružite nam se na večeri za našim zajedničkim stolom i probajte organsko povrće uzgojeno na našoj zemlji, sa lokalno uzgojenim mesom i ribom koja se svako jutro vadi iz mora. Imamo 200 godina staru kamenu pećnicu, savršenu za pečenje.
Naš bunar pruža stalnu količinu slatke vode, a naša kuvarica Karmen pravi odabir od preko 40 vrsta voća i povrća koji se uzgajaju ovde, a kako bi za nas pripremila ukusan meni zdrave, sveže, sporo pripremane radi zajedničkog užitka. U oktobru možete prisustvovati berbi maslina u MasseriaMoroseta. Pridružite nam se kako biste se bolje razumeli u drveće, tradicionalne metode uzgoja i kako biste posetili lokalnu presu za hladno ceđenje.
Arhitektura
Masseria Moroseta je dizajnirao Andrew Trotter dok je tokom trogodišnjeg perioda ulazio u srce tradicije gradnje i izgradnje u Pulji. Vlasnik, Carlo Lanzini, želeo je modernu zgradu čija pojava ne bi bila neprikladna među maslinama. Napravljena je studija o maseriji u tom području i njeno poređenje sa modernom, minimalističkom arhitekturom u jednostavnosti i upotrebi lokalnih materijala. Krajnji rezultat je komad moderne arhitekture koji se savršeno uklapa u region i pripada zemlji na kojoj se nalazi. Ovo je moderna farma utemeljena u istoriji.
Ulaz u maseriju je jedini otvor u frontalnom zidu, uporište prema “neprijateljima”, koje ne daje nikakvu sugestiju o onome što je iza. Kada se uđe, maserija je izgrađena oko dvorišta. Na svakoj strani su tri prostorije koje bi u stara vremena bile štale. Dnevne prostorije su ispred, podeljene centralnim stepeništem ka krovu. Kako se približavate velikom prozorskom ulazu u dnevnu sobu, na levoj strani naslućujete svoje prve prizore maslina, bazena i mora koje se nalazi iza.
Tradicionalna upotreba lokalnog tufa od peščara je prisutna svuda. Svaka soba ima zasvođen plafon i zidove debljine 80 cm kako bi zgrada bila rashlađena, čak i kada je napolju 40ºC. Sobe sa leve strane imaju privatne bašte visokih zidova ispunjene drvećem narandže, dok sobe sa desne strane imaju privatne terase sa pogledom na maslinik. 
Suvi kameni zidovi podižu zgradu kako bi uhvatila povetarac i bolji pogled na more, dok istovremeno stvaraju prostor ispod da nosi spa, teretanu i uslužne prostorije. Celokupno kamenje je reciklirano iz zemljišta tokom iskopavanja zgrade.

Reklame

Povezane teme

HOTEL CHEDI ANDERMATT: OTMENO ISKUSTVO NEZABORAVNOG BORAVKA U ŠVAJCARSKIM ALPIMA

HOTEL CHEDI ANDERMATT: OTMENO ISKUSTVO NEZABORAVNOG BORAVKA U ŠVAJCARSKIM ALPIMA

Okružen bajkovitom prirodnom lepotom švajcarskih Alpa tokom cele godine, na 1.400 metara nadmorske visine, luksuzni hotel Chedi Andermatt je elegantno smešten među klasičnim skijaškim brvnarama uspavanog sela Andermatt...

NEZABORAVNA ISKUSTVA I SRPSKO GOSTOPRIMSTVO: NAJBOLJI SVETSKI HOTEL COURTYARD BY MARRIOTT - JE U BEOGRADU!

NEZABORAVNA ISKUSTVA I SRPSKO GOSTOPRIMSTVO: NAJBOLJI SVETSKI HOTEL COURTYARD BY MARRIOTT - JE U BEOGRADU!

Beograd, 8. jun 2023. – Hotel Courtyard by Marriott Belgrade City Center proglašen je Hotelom godine, na prestižnoj godišnjoj Marriott International dodeli nagrada, u okviru Selected Service hotela u regiji Evrope, Srednjeg istoka i Afrike....

PREDSTAVLJAMO CHATEAU DE LA MESSARDIÈRE U SAN TROPEU

PREDSTAVLJAMO CHATEAU DE LA MESSARDIÈRE U SAN TROPEU

Šarmantan zamak iz 19. veka smešten na mirnoj padini brda sa pogledom na zaliv Pampelon....

LE MASSIF COURMAIEUR, MESTO ELEGANTNOG SJAJA

LE MASSIF COURMAIEUR, MESTO ELEGANTNOG SJAJA

Le Massif predstavlja inovativan, jedinstven koncept italijanskog gostoprimstva sa 2 ekskluzivne lokacije u samom centru grada i na ski stazama....

PREDSTAVLJAMO VICEROY KOPAONIK SERBIA, DEBITANTSKI HOTEL VICEROY BRENDA U EVROPI

PREDSTAVLJAMO VICEROY KOPAONIK SERBIA, DEBITANTSKI HOTEL VICEROY BRENDA U EVROPI

Dolazeći po prvi put na evropsku ugostiteljsku scenu, Viceroy Hotels & Resorts je upravo otvorio Viceroy Kopaonik Srbija sa 119 soba, luksuzno planinsko odmaralište bogato kulturom, prirodnim lepotama i bezgraničnim avanturama......

HOTEL GRACE NA SANTORINIJU: ŽIVOPISNO UTOČIŠTE SMEŠTENO IZNAD EGEJSKOG MORA

HOTEL GRACE NA SANTORINIJU: ŽIVOPISNO UTOČIŠTE SMEŠTENO IZNAD EGEJSKOG MORA

Bilo da uživate u zalasku sunca sa vašeg privatnog trema u magičnom selu Imerovigli ili plovite safirnim vodama Egejskog mora, legendarna obala Kaldere na Santoriniju vas čeka....

PUNTA TRAGARA: ROMANTIČNO SKLONIŠTE U BRDIMA KAPRIJA

PUNTA TRAGARA: ROMANTIČNO SKLONIŠTE U BRDIMA KAPRIJA

Punta Tragara, elegantna, ali osvežavajuće prizemna, je savršeno romantično skrovište, koje nudi vanvremensko okruženje gde svaki kutak izaziva oduševljenje......

HOTEL ST. REGIS CAIRO: PREPUSTITE SE MODERNOM EGIPATSKOM GLAMURU

HOTEL ST. REGIS CAIRO: PREPUSTITE SE MODERNOM EGIPATSKOM GLAMURU

Novi svetionik luksuza na Nilu, novi hotel ST. REGIS CAIRO donosi moderan dizajn i vrhunsku uslugu u živahni afrički metropolis. Uzdižući se visoko na obalama reke Nil, St. Regis Cairo je slavna ikona koja tka snažnu priču o luksuzu u regionu......

MANDARIN ORIENTAL, BODRUM NUDI SAVRŠENO MESTO ZA ODMOR I RELAKSACIJU

MANDARIN ORIENTAL, BODRUM NUDI SAVRŠENO MESTO ZA ODMOR I RELAKSACIJU

Fenomenalna lokacija, moderan dizajn i uslužni standardi luksuznog hotela Mandarin Oriental Bodrum izdvajaju ga, redefinišući koncept luksuznog odmora u ovom prelepom regionu......

CASTELLO DI RESCHIO - DIVLJI UMBRIJSKI SEOSKI PEJZAŽ SA ITALIJANSKIM STILOM

CASTELLO DI RESCHIO - DIVLJI UMBRIJSKI SEOSKI PEJZAŽ SA ITALIJANSKIM STILOM

Hiljadu godina star dvorac na granici Umbrije i Toskane pedantno je obnovljen i stilski režiran u blistav hotel....

ALILA ULUWATU - ISTRAŽITE ARHITEKTONSKI RAJ NA POLUOSTRVU BUKIT NA BALIJU

ALILA ULUWATU - ISTRAŽITE ARHITEKTONSKI RAJ NA POLUOSTRVU BUKIT NA BALIJU

Alila Uluwatu - Istražite arhitektonski raj na poluostrvu Bukit na Baliju. Svaka vila nudi unutrašnje i spoljašnje tuševe, kvalitetnu posteljinu i odvojene garderobe „za nju i njega“, upotpunjenih organskim paketima za negu iz lokalnog izvora....

KENSHO PSAROU - ŠIK HOTEL NA IKONIČNOJ LOKACIJI NA MIKONOSU

KENSHO PSAROU - ŠIK HOTEL NA IKONIČNOJ LOKACIJI NA MIKONOSU

Kensho Psarou Beach Club je pravo mesto za posmatranje zalaska sunca. To je mikrokosmos čuvenog noćnog života na Mikonosu, čiji je moto da je život apsolutno neverovatan. Opušteni ambijent na plaži i luksuzni etos pružaju nedvosmisleno zadovoljstvo....

LEMONGARDEN, LUKSUZNI ADULTS ONLY HOTEL NA BRAČU

LEMONGARDEN, LUKSUZNI ADULTS ONLY HOTEL NA BRAČU

Ništa nije teže od onog jednostavnog. Obično je to na kraju dugog, često i krivudavog puta. Rezultat je to procesa razvoja koji razdvaja ono bitno od nebitnoga. Proces koji srce procesa stavlja u središte te ga vešto inscenira......

CAN FERRERETA, NOVI HOTEL U SANTANYIJU NA MAJORCI, OTVARA SE U PROLEĆE 2021

CAN FERRERETA, NOVI HOTEL U SANTANYIJU NA MAJORCI, OTVARA SE U PROLEĆE 2021

Can Ferrereta takođe će biti dom mediteranskog restorana OCRE, zajedno sa dvorištem na Majorci, u kojem će se služiti ukusna sezonska jela napravljena od lokalnih proizvoda......