LUX HOTELI & SPA

23 Sep 2021

HOTEL GRACE NA SANTORINIJU: ŽIVOPISNO UTOČIŠTE SMEŠTENO IZNAD EGEJSKOG MORA

Bilo da uživate u zalasku sunca sa vašeg privatnog trema u magičnom selu Imerovigli ili plovite safirnim vodama Egejskog mora, legendarna obala Kaldere na Santoriniju vas čeka.

Divite se spektaklu zalaska sunca iza čuvene Oia-e, Grace Hotel Santorini oduševljava pre svega savršenom interpretacijom kikladskog narodnog stila.

Uz očaravajuće poglede i neverovatne zalaske sunca, Grace Hotel Santorini, Auberge Resorts Collection opravdava listu „najboljih hotela na svetu“ kao nijedan drugi hotel. No tek kad smo ovde došli u posetu,  shvatili smo da lokacija čini samo pola priče.
Hotel Grace je ekskluzivni butik hotel na Santoriniju u Grčkoj, smešten iznad svetski poznate Kaldere sa prekrasnim pogledom i raskošnim zalascima sunca. Izbeljene kuće, crkve s kupolama od kobalta i plaže sa crnim i crvenim peskom odlikuju ostrvo Santorini, primamljivu mediteransku oazu zaglibljenu u mitologiji. Veruje se da Santorini predstavlja preostalu vezu sa Izgubljenim gradom Atlantidom. Odmarajte se u sjaju tokom luksuznog boravka u ovom magičnom utočištu na litici u Imerovigliju, selu iz kojeg se pružaju najzanimljiviji pogledi na Santorini. 

Od plovidbe safirnim vodama Egejskog mora do otkrivanja ušuškanih vinarija u izbeljenim selima Oia i Fire, bajkovita kaldera obala Santorinija mami da bude istražena.
IZGLED DESTINACIJE

Selo Imerovigli nalazi se na najvišem delu najfotogeničnijeg ostrva u Grčkoj, gnezdi se na nekih 300 metara iznad kaldere i dramatično je urezano u liticu. Ipak, ne prima ni približno toliko turističkog prometa kao čuvena Oia ili Fira (glavni grad, koji je od Imeroviglija udaljen samo nekoliko minuta hoda). To ga čini najatraktivnijim mestom za mirni butik hotel.

Spuštanje sa staza Imeroviglija na strme „terene“ ovog hotela učiniće da vam se zavrti u glavi, i to ne samo zbog visine. Terase Grace-a - kaskadne od recepcije do bara iz kojeg možete da gledate zalazak sunca, a zatim do zapanjujućeg beskrajnog bazena – predstavljaju odskočnu dasku za klasični izgled hotela.
Grace Santorini sa 21 sobom, prvobitno sagrađen 2008. godine, podvrgnut je kompletnom renoviranju: njegov svež dizajn spektakularno upotpunjuje fantastične poglede koji se pružaju iz odmarališta na okolnu kalderu Santorinija i Egejsko more. Londonski Fifth Element Interiors se udružio sa kompanijom SMK Interiors, Grčka, kako bi ponovo osmislili okrečene sobe i apartmane. Rezultat je minimalistički i savremen, sa luksuznim kadama opremljenim mozaičnim pločicama. Paleta boja ostaje verna mediteranskom stilu po kojem je Santorini poznat.
Arhitektura predstavlja varijaciju jednostavnih kikladskih eksterijera i sjajnih belo na belo tema enterijera, što pruža prijatan kontrast tamnoj steni ostrva. Podovi od brušenog betona i putevi obojeni sivim tonovima prizivaju osećaj minimalizma. Ovakvo neugledno preuzimanje kikladskog arhitektonskog stila omogućava krajoliku da zauzme centralno mesto.

Uokviren raznobojnim liticama koje se uzdižu prema nebu iznad kaldere, kada plivate u 22-metarskom beskonačnom bazenu, nećete znati gde se bazen završava i more počinje. Gosti hotela mogu se opustiti u jednoj od plišanih ležaljki i uživati u celodnevnim koktelima i obroku u baru kraj bazena.
Savremene verzije tradicionalne mediteranske kuhinje čine okosnicu hotelske filozofije kulinarstva, od langostinskih „Saganaki“ do mahunarke „Fava“.      
U restoranu Santoro ćete doživeti najinovativnije poglede Santorinija na klasičnu mediteransku kuhinju, dok jedete u okrečenom zatvorenom i otvorenom prostoru okrenutom prema kultnom beskonačnom bazenu i živopisnom Egejskom moru. Izvršni kuvar konsultant, Jean-Charles Metaier, zajedno sa šefom kuhinje, Giannisom Koutsoperakisom, koriste samo najbolje grčke sastojke - od specijalnog Santorinijevog asortimana povrća do Assyrtiko-a, jednog od najlepših grčkih belih vina na ostrvu - kako bi stvorili nezaboravno iskustvo ručavanja na Santoriniju, sa vrhunskim osećajem za mesto na kojem se nalazite.            
Sledeći na listi je bar „363 Champagne Lounge“ kod kojeg je sve u ambijentu. Smešten na 363 metra nadmorske visine, gde gosti hotela mogu naručiti mirisne mediteranske koktele, od kojih je neke osmislio poznati miksolog Salvatore Calabrese, poput koktela Grace, mešavine jabuke, kruške i limunske trave. Neposredno pred zalazak sunca, dok se panoramski pogled na Egejsko more pretvara u zlato. A za večeru? Isprobajte restoran na licu mesta u odmaralištu, kojim upravlja šef kuhinje Spiros Agious. Tamo je inventivna regionalna kuhinja uparena sa bogatom vinskom kartom, a mnoge flaše potiču sa samog ostrva. Savršeno je mesto za posmatranje zalaska sunca iza horizonta.
Luksuzni apartmani hotela Grace poseduju veliku privatnu terasu, sa bazenom koji pruža veličanstven panoramski pogled na kalderu. Unutra je na raspolaganju sav savremeni luksuz, veliki krevet, čista posteljina, letnji jorgani punjeni guščijim perjem i najnovija tehnologija.
Inspirisani prirodnim okruženjem vulkanskog ostrva i bogatom drevnom istorijom, hotelski spa tretmani kombinuju snagu isceliteljske tradicije Santorinija sa modernim tehnikama, dok savremeni fitnes centar kombinuje najnoviju opremu sa Santorinijevim prirodno inspirativnim okruženjem. Gosti hotela takođe mogu da postignu zdrav mediteranski sjaj u joga i pilates studiju, gde stručni trener vodi časove prilagođene svim nivoima.
Osoblje hotela nastoji da zadovolji svaku vašu želju, bilo da tražite privatna krstarenja do obližnjih ostrva, planinarske ili biciklističke ture, ronjenje s maskom i ronjenje na dah. Dođite da doživite sve što ovaj nagrađivani butik hotel ima da vam pruži i pronađite spokoj na ostrvu Santorini.

Uživajte u ispunjenim, sočnim zajedničkim iskustvima koja vas povezuju sa lokalnom kulturom Grčke, njenim gostoljubivim stanovnicima i lepotom zemlje, a istovremeno činite dobro i stvarajte uspomene i snove koji će zauvek biti utisnuti u vašu dušu.

www.aubergeresorts.com/gracehotel


Reklame

Povezane teme

VILLA COVRI, ISTRA: MAGIJA PROŠLOSTI NA VRATIMA ISTRE

VILLA COVRI, ISTRA: MAGIJA PROŠLOSTI NA VRATIMA ISTRE

Početak gradnje nekadašnje vile započeo je još u 16.veku kada je porodica Kovrić (kasnije preimenovana u Covra) došla s ostrva Korčule i nastanila se na plodnoj crvenoj zemlji nekoliko kilometra od mora i od luke Karigador....

ISTORIA HOTEL SANTORINI - HEDONIZAM IZMEĐU EGEJSKOG MORA I NEBA

ISTORIA HOTEL SANTORINI - HEDONIZAM IZMEĐU EGEJSKOG MORA I NEBA

Dizajn ISTORIE je nekonvencionalna kombinacija mediteranske arhitekture i elemenata projekta koji prihvataju karakterističnu tradicionalnu arhitekturu ostrva Santorini...

OSETITE MAGIJU HOTELA AMAURIS – ALI ZADRŽITE TU TAJNU ZA SEBE

OSETITE MAGIJU HOTELA AMAURIS – ALI ZADRŽITE TU TAJNU ZA SEBE

U ljudskoj prirodi je da teži stvarima koje su misteriozne, tajne i pomalo nedostupne. Stvarima koje nisu za svakoga....

HOTEL CHEDI ANDERMATT: OTMENO ISKUSTVO NEZABORAVNOG BORAVKA U ŠVAJCARSKIM ALPIMA

HOTEL CHEDI ANDERMATT: OTMENO ISKUSTVO NEZABORAVNOG BORAVKA U ŠVAJCARSKIM ALPIMA

Okružen bajkovitom prirodnom lepotom švajcarskih Alpa tokom cele godine, na 1.400 metara nadmorske visine, luksuzni hotel Chedi Andermatt je elegantno smešten među klasičnim skijaškim brvnarama uspavanog sela Andermatt...

NEZABORAVNA ISKUSTVA I SRPSKO GOSTOPRIMSTVO: NAJBOLJI SVETSKI HOTEL COURTYARD BY MARRIOTT - JE U BEOGRADU!

NEZABORAVNA ISKUSTVA I SRPSKO GOSTOPRIMSTVO: NAJBOLJI SVETSKI HOTEL COURTYARD BY MARRIOTT - JE U BEOGRADU!

Beograd, 8. jun 2023. – Hotel Courtyard by Marriott Belgrade City Center proglašen je Hotelom godine, na prestižnoj godišnjoj Marriott International dodeli nagrada, u okviru Selected Service hotela u regiji Evrope, Srednjeg istoka i Afrike....

PREDSTAVLJAMO CHATEAU DE LA MESSARDIÈRE U SAN TROPEU

PREDSTAVLJAMO CHATEAU DE LA MESSARDIÈRE U SAN TROPEU

Šarmantan zamak iz 19. veka smešten na mirnoj padini brda sa pogledom na zaliv Pampelon....

LE MASSIF COURMAIEUR, MESTO ELEGANTNOG SJAJA

LE MASSIF COURMAIEUR, MESTO ELEGANTNOG SJAJA

Le Massif predstavlja inovativan, jedinstven koncept italijanskog gostoprimstva sa 2 ekskluzivne lokacije u samom centru grada i na ski stazama....

PREDSTAVLJAMO VICEROY KOPAONIK SERBIA, DEBITANTSKI HOTEL VICEROY BRENDA U EVROPI

PREDSTAVLJAMO VICEROY KOPAONIK SERBIA, DEBITANTSKI HOTEL VICEROY BRENDA U EVROPI

Dolazeći po prvi put na evropsku ugostiteljsku scenu, Viceroy Hotels & Resorts je upravo otvorio Viceroy Kopaonik Srbija sa 119 soba, luksuzno planinsko odmaralište bogato kulturom, prirodnim lepotama i bezgraničnim avanturama......

HOTEL GRACE NA SANTORINIJU: ŽIVOPISNO UTOČIŠTE SMEŠTENO IZNAD EGEJSKOG MORA

HOTEL GRACE NA SANTORINIJU: ŽIVOPISNO UTOČIŠTE SMEŠTENO IZNAD EGEJSKOG MORA

Bilo da uživate u zalasku sunca sa vašeg privatnog trema u magičnom selu Imerovigli ili plovite safirnim vodama Egejskog mora, legendarna obala Kaldere na Santoriniju vas čeka....

PUNTA TRAGARA: ROMANTIČNO SKLONIŠTE U BRDIMA KAPRIJA

PUNTA TRAGARA: ROMANTIČNO SKLONIŠTE U BRDIMA KAPRIJA

Punta Tragara, elegantna, ali osvežavajuće prizemna, je savršeno romantično skrovište, koje nudi vanvremensko okruženje gde svaki kutak izaziva oduševljenje......

HOTEL ST. REGIS CAIRO: PREPUSTITE SE MODERNOM EGIPATSKOM GLAMURU

HOTEL ST. REGIS CAIRO: PREPUSTITE SE MODERNOM EGIPATSKOM GLAMURU

Novi svetionik luksuza na Nilu, novi hotel ST. REGIS CAIRO donosi moderan dizajn i vrhunsku uslugu u živahni afrički metropolis. Uzdižući se visoko na obalama reke Nil, St. Regis Cairo je slavna ikona koja tka snažnu priču o luksuzu u regionu......

MANDARIN ORIENTAL, BODRUM NUDI SAVRŠENO MESTO ZA ODMOR I RELAKSACIJU

MANDARIN ORIENTAL, BODRUM NUDI SAVRŠENO MESTO ZA ODMOR I RELAKSACIJU

Fenomenalna lokacija, moderan dizajn i uslužni standardi luksuznog hotela Mandarin Oriental Bodrum izdvajaju ga, redefinišući koncept luksuznog odmora u ovom prelepom regionu......

CASTELLO DI RESCHIO - DIVLJI UMBRIJSKI SEOSKI PEJZAŽ SA ITALIJANSKIM STILOM

CASTELLO DI RESCHIO - DIVLJI UMBRIJSKI SEOSKI PEJZAŽ SA ITALIJANSKIM STILOM

Hiljadu godina star dvorac na granici Umbrije i Toskane pedantno je obnovljen i stilski režiran u blistav hotel....