Ibiza Gran Hotel
LUX HOTELI & SPA

28 Sep 2020

BELMOND VILLA SAN MICHELE: MODERAN LUKSUZ SUSREĆE RENESANSNI SJAJ U FIRENCI

Nekada manastir iz 15. veka, danas je Belmond Villa San Michele neprestano rangiran kao jedan od najluksuznijih hotela u Italiji. Savršeno je mesto za osamljenu nedelju na toskanskim brdima, a pored toga nudi i dobro uspostavljenu školu kuvanja...

Butik hotel na firentinskim brdima, kombinujući modernu eleganciju sa renesansnom istorijom i kulturom. Kao preuređeni manastir, boravak u vili Belmond San Michele doživljaj je za sebe.

Ušuškan u brdima Toskane, ovaj bezvremenski hotel pravi je raj evropske lepote. Smeštena iznad grada Firence, jedan od mnogih sjaja vile Belmond San Michele je neprevaziđen pogled koji nudi. Pogled na živopisne atrakcije Firence poput Duomo i Fiume Arno (reka Arno), ovo je samo par pogleda koji oduzimaju dah u istorijskoj vili.
Lokacija ovog hotela omogućava privatno povlačenje, dok na samom pragu nudi i užurbani, istorijski grad Firencu i toskansku prirodu. Sama zgrada je remek-delo italijanske arhitekture, a za fasadu vile kažu da ju je osmislio čuveni Michelangelo. Vila Belmond San Michele svojim rustikalnim dizajnom i nameštajem uklapa eleganciju moderne i renesansne ere.

Nekada manastir iz 15. veka, danas je Belmond Villa San Michele neprestano rangiran kao jedan od najboljih, najluksuznijih hotela u Italiji. Savršeno je mesto za osamljenu nedelju na toskanskim brdima, a pored toga nudi i dobro uspostavljenu školu kuvanja, fino ručavanje u restoranu „La Loggia“, wellness sadržaje i privatne bašte. Vila omogućava gostima da istraže strast prema hrani koja je u srcu italijanske kulture.
‘Toskana je zemlja neispričanih blaga i zemaljskih zadovoljstava’.

Klasične italijanske bašte ispunjene su nežnim cvetovima, što ovo čini savršenom oazom za istraživanje ili opuštanje uz koktel u baštenskom baru. U vrtovima se nalazi i 400 godina stara visterija - jedina u Firenci koja cveta dva puta godišnje. Krivudave staze ovih vrtova vode do panoramskog zagrejanog otvorenog bazena, smeštenog među zelenilom sa zadivljujućim pogledom na dolinu Arno. Vila nudi niz ugodnih wellness tretmana poput švedske i shiatsu masaže u otvorenoj baštenskoj senici.
Belmond Villa San Michele je dobro poznata po svojim finim restoranima i kulinarskoj stručnosti. Hotelski restoran „La Loggia“ - uokviren drevnim svodovima manastira i sezonska remek-dela izvršnog šefa kuhinje Atilio di Fabrizia, čine nezaboravno iskustvo ručavanja. Probajte regionalne specijalitete, poput firentinske šnicle Chianina ili rižota sa mirisom limuna sa tirenskim škampima, ili se prepustite degustacijskom meniju šefa kuhinje uparenom sa posebno odabranim vinima. Sa svetskom reputacijom izvrsnosti, školu kuvanja u Villi vodi izvršni kuvar Attilio di Fabrizio.

Naučite klasične italijanske recepte za pravljenje testenina, rižota i supa ili savladajte sezonske vegetarijanske specijalitete. Škola kuvanja omogućava gostima da u rukama majstora kuvara nauče o tradicionalnoj toskanskoj kuhinji. Svi kursevi uključuju kecelju u školi kuvara, ručak u La Loggia i uvod u hranu i vino kod hotelskog sommeliera.
Iza zidina vile Belmond San Michele, grad Firenca je ispunjen lepotom, kulturom i istorijom. Uz muzeje za istraživanje, kultni Duomo i Palazzo Vecchio; kaldrmisane ulice Firence nude beskrajne znamenitosti renesansne lepote za otkrivanje. Ne samo da se može uživati u raskoši umetnosti i kulture u galerijama Firence i umetničkim turnejama Chianti-a; Belmond Villa San Michele nudi i sopstvene izložbe. Vila svake godine sarađuje sa lokalnim umetnicima čija su dela izložena na zidovima hotela u „živoj galeriji“. Radovi su izloženi oko terena ili osvetljeni kroz hodnike hotela.

Na drugoj strani vile Belmond San Michele su prelepa brda Toskane. Među talasastim, sunčanim padinama leže vekovne vinarije i srebrni maslinjaci. Ovde ćete pronaći brdo Chianti, gde možete degustirati lokalna vina i naučiti kako se pravi kvalitetan kašmer. Na brdima Toskane takođe se nalazi park Monte Ceceri, gde se mogu pratiti koraci Leonarda Da Vinčija. Ovde ćete doći do vrha istog brda gde je Da Vinci testirao svoju leteću mašinu 1506. Ovde su ljudi prvi put poleteli prema Zoroastru Da Peretoli, legendarnom Da Vinčijevom učeniku. Pogled kroz šumovitu dolinu i ugledajte Il Duomo u daljini - pogledi su zaista inspirativni.
Lokacija i dizajn vile karakteristike su koje su joj pomogle da stekne reputaciju jedne od najpoželjnijih destinacija butik hotela, privlačeći poznate ličnosti i kraljevske porodice. Vila se može pohvaliti sa 45 luksuznih soba i apartmana, uključujući apartman i vilu Limonaia, koji uključuju privatni mali bazen i bašte i panoramski pogled. Svaki od apartmana uređen je u istom rustikalnom renesansnom stilu sa originalnim karakteristikama što stvara jedinstveni šarm vile Belmond San Michele.

Vila omogućava gostima da dožive Firencu i toskansku prirodu s potpunom popustljivošću i dekadencijom, čineći Belmond Villa San Michele idiličnim italijanskim utočište