Ibiza Gran Hotel
SATOVI & NAKIT

04 Sep 2020

ROLEX SKY-DWELLER SA OYSTERFLEX NARUKVICOM - ZADOVOLJSTVO OD 37.800 EUR

Rolex Sky-Dweller je najkomplikovaniji sat kompanije Rolex. Kombinuje drugu vremensku zonu u 24-časovnom formatu sa godišnjim kalendarom koji može da razlikuje mesece sa 31 danom i mesece sa 30 dana...

Pored redizajniranog Submarinera i novih Oyster Perpetual modela, Rolek takođe predstavlja novu verziju Sky-Dweller-a sa Oysterflex narukvicom. Ranije su samo „profesionalni“ modeli kao što su Rolex Daytona i Yacht-Master bili dostupni sa ovom narukvicom koja je napravljena od metalnih sečiva prekrivenih elastomerom. Nova kombinacija rezervisana je za modele sa zlatnim kućištem.
Stanovnik neba

Rolex Sky-Dweller je najkomplikovaniji sat kompanije Rolex. Kombinuje drugu vremensku zonu u 24-časovnom formatu sa godišnjim kalendarom koji može da razlikuje mesece sa 31 danom i mesece sa 30 dana. Mehanizam je smešten u kućište veličine 42 x 14 mm od 18-karatnog žutog ili Everose zlata (mešavina zlata, platine i bakra).
Jedna posebna karakteristika je godišnji kalendar: meseci su prikazani u dvanaest prozora za pregled na spoljnoj ivici brojčanika - trenutni mesec je prikazan crvenom bojom. Na primer, ako je prozor ispunjen crvenom bojom u 8 sati, to znači avgust, osmi mesec u godini. Pored toga, postoji datum u 3 sata koji odgovara lokalnom vremenu, naznačen centralnim kazaljkama.
Kalibar 9001, razvijen i proizveden u sopstvenoj kući, pokreće Rolex Sky-Dweller. Novi modeli sa narukvicom Oysterflek, lansirani u septembru 2020. godine, po tome se ne razlikuju od ostalih verzija Sky-Dweller -a. Ipak, izuzetno složeno kretanje kombinuje drugu vremensku zonu sa godišnjim kalendarom i odlikuje se automatskim namotavanjem kao i rezervom snage od 72 sata.
Narukvica Oysterflek - koja izgleda poput gumenog kaiša - sastoji se od dva metalna lima prekrivena crnim elastomerom. Na ovaj način može kombinovati robusnost čeličnih narukvica sa udobnošću nošenja gumenog kaiša. Zlatna kopča za postavljanje Oysterclasp učvršćuje Rolex Sky-Dweller sa Oysterflex narukvicom za zglob. Sistem produženja Glidelock omogućava brzo proširivanje ili skraćivanje narukvice.
Šest novih varijanti Rolex Sky-Dweller-a sa narukvicom Oysterflex biće dostupne od 2. septembra 2020. Cena je 36.400 evra za kućište od žutog zlata, odnosno 37.800 evra za zlatnu verziju Everose.

www.rolex.com