Ibiza Gran Hotel
SATOVI & NAKIT

19 Oct 2020

PREDSTAVLJAMO RICHARD MILLE RM 11-05 AUTOMATIC WINDING FLYBACK CHRONOGRAPH GMT

Konstrukcija automatskog pokreta daje počasno mesto titanijumu. Njegove funkcije posebno uključuju GMT ekran koji se može jednostavno prilagoditi zahvaljujući potisnom uređaju koji se nalazi u 9 sati, 24-časovnom flyback hronografu...

Lakoća titanijuma uklapa se u tvrdoću dijamanta u ovom novom ekskluzivnom modelu Richarda Mille-a.

Veran duhu Richarda Millea, sivi Cermet plod je mukotrpnog istraživanja koje je sproveo brend, a koji je neumoljiv u posvećenosti stvaranju novih materijala. Ovaj ekskluzivni materijal brenda Richard Mille u izradi satova kombinuje lakoću titana i tvrdoću dijamanta.

Konstrukcija automatskog pokreta daje počasno mesto titanijumu. Njegove funkcije posebno uključuju GMT ekran koji se može jednostavno prilagoditi zahvaljujući potisnom uređaju koji se nalazi u 9 sati, 24-časovnom flyback hronografu i godišnjem kalendaru. Dodati sivi Cermet prilagođen je čistim aerodinamičnim linijama ikoničnog kućišta, u dimenzijama 50 x 42 x 70 mm sa ukupnom debljinom od 16,15 mm.
Cermet svoju jedinstvenu sivu boju duguje kombinaciji metalne cirkonijumske matrice sa keramičkim umetcima visokih performansi. Njegova primena zahtevala je određeni stepen strogosti srazmeran onom koji je potreban za stvaranje samih materijala. Zagrevanje i presovanje vrlo različitih vrsta materijala na visokoj temperaturi bez promene njihovih kvaliteta je bio izazov.

Još je teže bilo dobiti homogenu celinu, jer su nikl i kobalt, koji se obično koriste u ovoj porodici tvrdih materijala, izuzeti kako bi se pridržavali REACH standarda, koji osiguravaju sigurnost u proizvodnji i upotrebi hemikalija u evropskim zemljama. industrija.

Richard Milleu i grupi IMI, specijalizovanoj za mikrotehnologiju, bili su potrebni dugogodišnji razvoj da uklone ova nepoželjna veziva i zadrže samo odgovarajuće materijale. Inovativni postupak koji se koristi za ovo rešenje spaja klasično vruće štancanje sa nizom snažnih impulsa električne struje kako bi se povećala kinetika sinterovanja, tehnika poznata kao „flash sintering“.
Njegova gustina od 4,1 g / cm3 - manja od titanijuma - i tvrdoća od 2.360 Vickersa - gotovo jednaka gustini dijamanata od 2.400 Vickersa - čine Cermet razumnim izborom za upotrebu u okvirima koji su veoma izloženi ogrebotinama, a istovremeno zadržavaju ukupnu lakoću.

Cermetova fizička svojstva su široko priznata, otuda i njegova česta upotreba u balističkoj zaštiti, spoljnim vazduhoplovnim komponentama trupa i u kočnicama takmičarskih vozila. Kombinacija trake od karbonskog TPT®, zaštitnog ekrana od titana stepena 5 i sive Cermet maske pomaže da se značajno smanji težina modela RM 11-05.

Ograničen na 140 komada, RM 11-05 Automatic Fliback Chronograph GMT dostupan je od jula 2020.

Cena: 215.000 USD