Ibiza Gran Hotel
SATOVI & NAKIT

29 Aug 2020

CARL F. BUCHERER PREDSTAVLJA NOVU VERZIJU SVOG HERITAGE TOURBILLONA

Prvo i najvažnije, sertifikatom za pokretanje sata COSC unutar Heritage Tourbillon DoublePeripheral White Gold je interni kalibar CFB T3000 sa 65-satnom rezervom snage. Važno je napomenuti da je ovaj pokret patentiran...

DoublePeripheral. Ranije viđen u ružičastom zlatu, novo izdanje sata je sada dostupno i u belom zlatu. Nova verzija je ograničeno izdanje od samo 88 komada. Heritage Tourbillon DoublePeripheral White Gold odlikuje se jednostavnim svedenim brojčanikom, dok tourbillon ima „plutajuću“ estetiku. Satovi brenda Heritage posvećuju se nasleđu 130-godišnje istorije proizvodnje.
Za početak, dizajn kućišta: Heritage Tourbillon DoublePeripheral White Gold smešten je u kućištu od belog zlata od 42,5 mm sa dugim, tankim ušicama. Ovaj dizajn crpi inspiraciju iz različitih istorijskih referenci iz 1960-ih i 1970-ih. U međuvremenu, otvoren zadnji deo prikazuje gravirani pokretni most Lucerna i most Kapele u belom zlatu. Štaviše, svako ograničeno izdanje ima sliku labuda u nešto drugačijem položaju. Ovo je referenca na Schwanenplatz, dom prvog posla sa satovima i nakitom Carla F. Bucherera iz daleke 1888. godine. Pozadina sata takođe još jednom izlaže tourbillon.
U međuvremenu, brojčanik se suzdržava od previše detalja. Stoga sadrži jednostavno aplicirane indekse pozlaćene belim zlatom, minutni prsten, plus kazaljke sata i minuta. Pored toga, srebrni kotačić sa završenim sunčanim ispuhom ima prstenove koji ukrašavaju njegov obod. Ipak prava zvezda ovog malog remek dela je periferno montirani tourbillon, koji leži u 12 sati.
Pokretanje

Prvo i najvažnije, sertifikatom za pokretanje sata COSC unutar Heritage Tourbillon DoublePeripheral White Gold je interni kalibar CFB T3000 sa 65-satnom rezervom snage. Važno je napomenuti da je ovaj pokret patentiran, u kome su i turbillon i sistem automatskog namotavanja postavljeni periferno. Dalje, kako Samir Merdanović, šef proizvodnog pokreta Carl F Bucherer-a, objašnjava: „Tri kuglična ležaja podržavaju kavez minutnog turbillona na njegovoj periferiji na način koji je nevidljiv posmatraču. Oni ne samo da pružaju stabilnost i precizne smernice, već i stvaraju utisak da tourbillon pluta“. Drugo, vraćanje osnovama - sat pokreće dvosmerni automatski mehanizam za navijanje sa periferno okretajućim rotorom od roze zlata presvučenog rodijumom od 22 karata. Takođe, paleta i izlazni točak su antimagnetni zahvaljujući uključivanju silicijuma.
Konačno, Heritage Tourbillon DoublePeripheral White Gold je, kao što je pomenuto, vodootporan na 30 m. Dolazi u elegantnom, ručno prošivenom kaišu od aligatorske kože iz Lujzijane u tamno smeđoj boji, koji se koristi pomoću preklopne kopče u 18-karatnom belom zlatu. Na kraju, ali ne i najmanje važno, cena sata je 92.888 evra.

www.carl-f-bucherer.com