Ibiza Gran Hotel
SATOVI & NAKIT

21 Sep 2020

A. LANGE & SÖHNE 1815. RATTRAPANTE HONEY GOLD

U unutrašnjosti A. Lange & Söhne 1815. Rattrapante Honey Gold nalazi se proizvodni kalibar L101.2, koji se sastoji od 365 delova, 36 dragulja i 4 zlatne čatone. Kada se potpuno namota (ručno), nudi rezervu snage od 58 sati...

U znak obeležavanja 175 godina kompanije A. Lange & Söhne, kompanija predstavlja svoju godišnjicu kolekcije „Omaž F.A. Langeu“, koju čine modeli 1815 Thin Honeygold, the Tourbograph Perpetual Honeygold i the A. Lange & Söhne 1815 Rattrapante Honeygold. Potonji se fokusira na komplikaciju Rattrapante, ograničen je na 100 komada i dostupan je samo u buticima ovog brenda.
A. Lange & Söhne 1815 Rattrapante Honeygold smešten je u medeno-zlatnom kućištu od 41,2 mm. Ova legura je interna kreacija brenda i odlikuje se tvrdoćom, toplim tonom i sjajem. Crni brojčanik napravljen je od punog srebra i u kontrastu je sa zlatnim, blago podignutim brojevima i tahimetrijskom skalom.

Međutim, fokus je na mehanizmu hronografa sa povlačenjem pokazivača. Rattrapante Honeygold iz 1815. godine prvi je sat A. Langea sa hronografom u delovima sekundi kao jedinom komplikacijom. Mehanizam omogućava merenje srednjeg međuvremena u okviru merenja ukupnog vremena. Kazaljka rattrapante za merenje delova sekunde od čelika presvučenog rodijumom istovremeno započinje pozlaćenom kazaljkom hronografa kada se pritisne potiskivač u dva sata. Tada se kazaljka rattrapante-a može zaustaviti nezavisno od glavne kazaljke, a zatim ponovo sinhronizovati sa drugom.
U unutrašnjosti A. Lange & Söhne 1815. Rattrapante Honey Gold nalazi se proizvodni kalibar L101.2, koji se sastoji od 365 delova, 36 dragulja i 4 zlatne čatone. Kada se potpuno namota (ručno), nudi rezervu snage od 58 sati. Oscilirajući sistem sastoji se od zavojne vage zaštićene od udara i opruge za kosu sa frekvencijom od 21.600 vibracija na sat (3 Hz). Hronografom upravljaju dva točkića, vidljiva kroz kućište od safirnog kristala.
A. Lange & Söhne 1815. Rattrapante Honeygold iz godišnjice kolekcije „Omaž F.A. Langu“ predstavljena je na tamno smeđoj kožnoj traci sa 18-karatnom kopčom Honeygold. Sat je ograničen na 100 komada i dostupan je kao posebno izdanje butika samo u sopstvenim prodavnicama kompanije po ceni od 130.000 evra.

www.alange-soehne.com