LUX AMBIJENTI

05 May 2021

VELIČANSTVENE TROPSKE VILE NA BALIJU

Bilo koja tropska vila koja iole drži do sebe koristiće veličanstveno prirodno okruženje. Vila Ace koristi lokalnu floru kojom nudi prelepu ličnu džunglu oko modrog bazena koji mami na užitak. Ugodne zelene ležaljke uklapaju se sa biljkama...

Ko god da je rekao da raj ne postoji, očigledno nikada nije bio na Baliju. Plaže sa snežno belim peskom, kristalno plava voda i tropsko vreme... ima li šta bolje? Odgovor – živeti u jednoj od ove tri vile tokom vašeg boravka. Ovi maestralno dizajnirani prostori višestruko će povećati vaš užitak u ovom raju. Iako ove tri vile imaju istu osvežavajuću tropsku temu, svaka od njih je, međutim, sprovedena na osnovu drugačije ideje. Svaka vila ima različit i karakterističan lični stil i harizmatsku privlačnost. Upustite se u opuštenu turu kroz sve tri i zabeležite ideje za vaš budući dom za odmor. Naposletku, postoji li nešto bolje od vašeg boravka na Baliju u šarmantnoj tropskoj vili? Apsolutno ne.
Naša prva vila se nalazi u mondenskoj regiji Balija Oberoi, poznatoj po svojoj luksuznoj lokaciji i izuzetno posećenim turističkim mestima. Ovaj tropski dragulj smešten je između najluksuznijih tržnih centara, restorana i pozorišta koje nudi Bali.
Bilo koja tropska vila koja iole drži do sebe koristiće veličanstveno prirodno okruženje. Vila Ace koristi lokalnu floru kojom nudi prelepu ličnu džunglu oko modrog bazena koji mami na užitak. Ugodne zelene ležaljke uklapaju se sa biljkama, i pozivaju goste na odmoru da provedu opušten i relaksirajući dan pored božanstvenog bazena uživajući u toplim zracima sunca.
Moderni stubovi služe svojoj svrsi, omogućavajući spoljnoj zoni oko bazena da bude delimično zaklonjena pod krovom bez njenog zatvaranja ili odvajanja prostora. Vila takođe nudi predivan otvoreni dnevni/trpezarijski prostor tako da se užitak nikada ne prekida.
Udobni sivi i beli dnevni boravak, moderna kuhinja i prostrani trpezarijski sto omogućavaju da ovo bude savršen prostor za primanje gostiju.
Ovaj prostor koristi mešavinu klasičnih dekorativnih elemenata, statua i umetničkih dela kako bi pružio tradicionalnu temu. Stočić za kafu predstavlja poseban dizajnerski komad nameštaja koji istovremeno stimuliše i oduzima dah.
Drveni trpezarijski sto za šestoro predstavlja idealno mesto za organizovanje večernjih zabava. Dizajn sirovog drveta uklapa se savršeno sa preostalim dizajnom vile.
Bela boja dnevnog boravka komplementarna je sa drvenim i modernim elementima, povezujući sve aspekte zajedno čime uspostavlja čist i prilagođen dizajn bez lišavanja prostore njegove osvežavajuće aure.
Mermerne otvorene stepenice daju doprinos podmlađujućoj atmosferi, dok se njihov moderan dizajn uklapa u sveopšti izgled vile i enterijera.
Koji je bolji način da se započne vaše jutro od šolje java kafe dok vas grli rani jutarnji vazduh? Možete li samo da zamislite kako pijuckate vaš ritualni jutarnji napitak dok uživate u ovom pogled
Prostrana moderna kuhinja nadovezuje se na tropsku temu koristeći drvo i raskošne kućne biljke. Radna kuhinjska površina je ovalnog oblika, kako zbog lepog stila, tako i zbog funkcionalnosti. Umesto uobičajenog kvadrata ili pravougaonika, ovaj radni deo ovalnog oblika je jedinstveni detalj koji dodatno otvara prostor.
Glavna spavaća soba vile Ace predstavlja atraktivnu mešavinu stilova i udobnosti. Crveni akcenat uz pomoć jastuka i prekrivača uklapa se sa tamnim drvenim elementima kao što su vrata i ram kreveta. Soba je prostrana i pruža spokoj, dok viseće mreže za komarce dodaju na eteričnom kvalitetu sobe.
Druga spavaća soba je slična glavnoj spavaćoj sobi, ali odstupa po boji i svetlijim nijansama drveta. Pogled je kao iz sna, a ko bi i išao na spavanje kada može da živi u ovakvom svetu?
Crno beli umetnički detalji krase zidove ove prelepe spavaće sobe, naglašavajući moderni stil.

Vila Ipanema je druga fantastična vila za odmor i beg od poslova na našem spisku. Vila je vrhunska destinacija za grupni boravaka, jer nudi četiri glavne spavaće sobe od kojih svaka poseduje kupatilo i mnoštvo dodatnih sadržaja još od samih vrata. To je mesto gde vodite prijatelje/porodicu na nezaboravni boravak i još veće zbližavanje.
Otvoreni dnevni prostor je pažljivo planiran kako nikada ne biste bili daleko od raja koji se nalazi ispred dnevne sobe, a dobro osvetljeni prostor oko bazena omogućava da bilo koji trenutak može biti trenutak relaksacije i odmora.
Luksuzna i udobna dnevna ležaljka pored bazena predstavlja vrhunsko mesto za relaksaciju od svih čuda koje pruža ovo rajsko ostrvo. Raskošni bazen reflektuje nebo i okružen je bogatom šumskom vegetacijom.
Skriveni vidikovac na spratu smešten je između bogatih krošnji drveća u bašti i daje savršen pogled na okolni pejzaž.

Dnevni boravak vile Ipanema zaštićen je od spoljašnjih uticaja i atmosferskih padavina tradicionalnim balinežanskim drvenim krovom koji se vrhunski uklapa u ambijent svojim dizajnom. Fantastični otvoreni prostor spaja ono najbolje iz lepote okruženja i simetrije stvarajući prostor koji podmlađuje i odmara duh.
Trpezarijski sto osvetljen je dizajnerskim lampama i predstavlja sjajno mesto za druženje sa porodicom i prijateljima. Ovo je verovatno najprikladnije mesto za slušanje onih starih priča o nezgodama iz detinjstva.
Moderna kuhinja izgleda kako da je isklesana iz kamena, uz tople drvene i prirodne elemente koji daju toplinu celom prostoru.
Glavna spavaća soba je dostojna pravog kralja, sa blago izdignutim bračnim krevetom sa četiri stuba i luksuznim podnim oblogama.
Panoramski prozori od poda do plafona omogućavaju gostima da u svakom trenutku imaju pogled da prelep prirodni pejzaž. Na modernoj komodi nalazi se televizor koji pruža gostima zabavu kada vreme ne sarađuje.
Ova spavaća soba poseduje zid sa ogledalom iznad uzglavlja koje čini da soba izgleda još bolje i lepše, odslikavajući ukusni dekor spavaće sobe.
Dekor od kamena na zidu iznad kreveta predstavlja prirodni element koji je izuzetno atraktivan i koji doprinosi prirodnoj temi vile. Tamno plava fotelja dodaje udobnosti i toplini ambijenta spavaće sobe.
Ugaoni deo predstavlja idealno mesto za ugodno smeštanje uz dobru knjigu ili za slanje e-mail poruke kući.
Kupatila u vili su dizajnirana tako da daju potpuno tropski osećaj. Ovo je postignuto putem elemenata od sirovog kamena, drveta i osvežavajućih saksijskih biljaka.
Kupatila su dizajnirana do krajnjih detalja kako bi nudila svetski čuvene balinežanske pejzaže i kako bi vi uvek bili u dodiru sa ostrvom.
Osećaj koji imate u kupatilu je kao da se kupate u nekoj udaljenoj civilizaciji u sred džungle. Sloboda prostranstva, kombinovana sa privatnošću kupatila.

Vila Istana Satu je zadnja vila na našem spisku, ali ni po čemu nije i poslednja. Smeštena na samo par koraka od živopisne Seminyak pijace, vila predstavlja intimno okruženje koje pruža vrhunsko iskustvo za odmor.
Blistavi privatni bazen je okružen brižljivo održavanom baštom uz ležaljke pored bazena za goste koji žele da se opuste.
Visoki zidovi pružaju bezbednost i privatnost tako da gosti mogu da uživaju u svom boravku u apsolutnoj ugodnosti, dok luksuzna baštenska kabina govori tome u prilog.
Velika klizna vrata vode do stilski moderne dnevne sobe gde se gosti mogu skloniti od tropske vreline zahvaljujući modernom klimatskom uređaju.
Ekskluzivni ručno izrađeni sto privlači pažnju svojom centralnom pozicijom u sobi, dok veliki ambijentalni prozori i staklena vrata omogućavaju da bogata tropska bašta bude sastavni deo dekora dnevne sobe. Kome treba dekorisani zid kada možete da imate pogled na božanstvenu prirodu?
Intimni trpezarijski prostor predstavlja savršeno mesto za doručak sa bliskim prijateljima ili voljenom osobom. Hrana može biti servirana kroz stilski atraktivan i kompaktan barski segment koji pruža pogled na kuhinju izrađenu u zapadnom stilu.
Otvoreni prostor dnevnog boravka vile povećava celokupan prostor koji je potreban radi stvaranja tako prostranog i stilskog segmenta za još veći ugođaj gostiju. Ovakav prostor, takođe, pomaže da se tema otvorenog prostora i prirodnog okruženja uklopi u svaki segment vile.
Glavna spavaća soba sa bračnim krevetom predstavlja najbolje mesto za opuštanje nakon bogatog dana provedenog pod balinežanskim suncem. Beli sjajno podovi reflektuju sunčevu svetlost koja se probija kroz krošnje zelenila, dajući toplinu celokupnom prostoru spavaće sobe.
Mala svetla na podu koji vodi do glavne spavaće sobe stvaraju romantičnu atmosferu koju daje magični pejzaž Balija.
Šareni motivi i drveni nameštaj daju toplinu belim površinama sobe, dok tamni drveni plafon naprosto vuče pogled na gore i predstavlja još jednu ugodnu dizajnersku karakteristiku.
Nema svako kupatilo pogled na ostrvo koji oduzima dah, ali vam zato odgovarajuća slika može pomoći da se tako osećate. Kupatilo u vili je naprosto raskošno zahvaljujući detaljima dostojnim palate i toplim tonovima zidnih i podnih pločica.


Reklame

Povezane teme

VISAGE GASTROBAR, Cirih by A4 STUDIO

VISAGE GASTROBAR, Cirih by A4 STUDIO

“U susret svojim najvišim očekivanjima, podelite svoje najbolje trenutke i uživajte svim svojim čulima” moto je Visage gastrobara u Dübendorfu, Cirihu, prvog originalnog gastrobara u Švajcarskoj....

SWAROVSKI - TRENDOVI ZA 2022.

SWAROVSKI - TRENDOVI ZA 2022.

Zasnovana na snu Danijela Svarovskog da stvori dijamante za svaku ženu, nova kreativna filozofija, nazvana „Nauka elegancije“, predstavlja kolekcije nakita koje daju vrhunski izgled stvarnosti kroz neverovatno prefinjen,jedinstveni i dragoceni dizajn...

OD MINIMALIZMA DO RASKOŠI

OD MINIMALIZMA DO RASKOŠI

Ove godine naše želje predstavljaju dominantan trend kada je opremanje enterijera u pitanju, jer se lepeza raznolikosti dizajnerske imaginacije kreće od pročišćenih linija apsolutnog minimalizma, do bogatih koloritnih razigranosti raskošnih kreacija....

PREDSTAVLJAMO CHEETAH PLAIN: DUH HEDONIZMA U SRCU SAVANE

PREDSTAVLJAMO CHEETAH PLAIN: DUH HEDONIZMA U SRCU SAVANE

Cheetah Plains je novi Game Lodge koji je dizajnirao studio ARRCC koji se nalazi u Sabi Sandu u Južnoj Africi, utočištu za divlje životinje koje se graniči sa Nacionalnim parkom Kruger....

PORODIČNA ČAROLIJA

PORODIČNA ČAROLIJA

Kako se približava kraj godine, polako se bude uspomene na detinjstvo i sećanja na proslavljanje najsvečanijih dana u godini....

NOVA ESTETIKA OBEDOVANJA

NOVA ESTETIKA OBEDOVANJA

Za izlazak iz sumorne svakodnevice, potrebna nam je promena, iskorak iz rutine, drugačiji pogled na enterijer, pa je preporuka da svoj dom oplemenimo snažnim, koloritnim dekorima porcelana......

INSIDE OUT KUĆA: ŠARMANTNA VILA SA TRI PROSTRANA DVORIŠTA

INSIDE OUT KUĆA: ŠARMANTNA VILA SA TRI PROSTRANA DVORIŠTA

Suština ove prelepe kuće u Indiji je njena otvorenost, granice između spoljašnjosti i unutrašnjosti se postepeno zamagljuju i stvaraju dinamičan dijalog sa prirodom....

REZORT U KUĆI U VIJETNAMU - ALPES ZELENI PROJEKAT I ZELENA GRADNJA

REZORT U KUĆI U VIJETNAMU - ALPES ZELENI PROJEKAT I ZELENA GRADNJA

Danang, Vijetnam je sunčan grad. Bašte na krovovima ublažavaju toplotu koja se inače apsorbuje preko krovova kuća. Trava i biljke stvaraju zaštitnu "kožu" ili sloj kako bi se smanjilo toplotno zračenje......

NAMEŠTAJ INSPIRISAN PUTOVANJEM SA KOLEKCIJOM OBJETS NOMADES LOUIS VUITTON-A

NAMEŠTAJ INSPIRISAN PUTOVANJEM SA KOLEKCIJOM OBJETS NOMADES LOUIS VUITTON-A

Svetovi dizajna, umetnosti i mode često se prepliću, ispoljavajući neustrašivu kreativnost, bezbroj globalnih uticaja i inovacije u najboljem izdanju....

VELIČANSTVENE TROPSKE VILE NA BALIJU

VELIČANSTVENE TROPSKE VILE NA BALIJU

Bilo koja tropska vila koja iole drži do sebe koristiće veličanstveno prirodno okruženje. Vila Ace koristi lokalnu floru kojom nudi prelepu ličnu džunglu oko modrog bazena koji mami na užitak. Ugodne zelene ležaljke uklapaju se sa biljkama......

KUĆA ARHITEKTE TONIJA RANDA SA INTERESANTNIM SPIRALNIM STEPENIŠTEM

KUĆA ARHITEKTE TONIJA RANDA SA INTERESANTNIM SPIRALNIM STEPENIŠTEM

Danski arhitekta i investitor Tommi Rand sagradio je kuću za sebe i svoju porodicu u Danskoj, sa spiralnim stepeništem napravljenim od 630 komada CNC-izrezane šperploče......

FF HOUSE – KREATIVNI ŠARM U PREDRATNOJ ZGRADI U SRCU RIMA

FF HOUSE – KREATIVNI ŠARM U PREDRATNOJ ZGRADI U SRCU RIMA

Ovaj kreativni stan se nalazi u okrugu San Giovanni u RImu, u prizemlju zgrade iz 1930-ih. Klijent je odlučio da kupi imanje zbog šarma mnogih prepoznatljivih karakteristika, poput privatne bašte od oko 90 kvadratnih metara......

CASA MILLE – MODERAN STAN ADAPTIRAN U ISTORIJSKOJ PALATI IZ 19. VEKA

CASA MILLE – MODERAN STAN ADAPTIRAN U ISTORIJSKOJ PALATI IZ 19. VEKA

Casa Mille se razvila unutar produžetka I adaptacije iz tridesetih godina prošlog veka u istorijskoj palati iz 19. veka koja je pripadala porodici grofova Callori, u nekadašnjoj grofovoj zanatskoj radionici i bivšim stajama......

RAZNOBOJAN I MODERAN PROSTOR ZA ONE KOJI IMAJU STILA

RAZNOBOJAN I MODERAN PROSTOR ZA ONE KOJI IMAJU STILA

U glavnoj spavaćoj sobi, krevet koji se nalazi na platformi je postavljen na nivo koji omogućuje da se isti skloni sa, u suprotnom, naširoko otvorenog prostora. Ovo čini stvari udobnijim, dok se ujedno pruža dodatni prostor ispod drvene platforme ......

MAROKANSKI CHIC STIL

MAROKANSKI CHIC STIL

Marokanski stil ima veoma karakteristične arhitektonske, kolorne i osobine obrazaca. Međutim, i sam može izgledati staromodno jer ima dosta klasičnih elemenata....