Ibiza Gran Hotel
LUX AMBIJENTI

15 Sep 2020

UGLAĐEN I IZNENAĐUJUĆI ENTERIJER, INSPIRISAN SKANDINAVSKIM MODERNIZMOM

Neodoljivo! Male kućne bibiloteke su uvek toliko nadahnjujuće i simpatične za videti. Ova uživa u svom komfornom uglu na kraju hodnika, upijajući sunčevo svetlo koje se spušta iz prozora pod uglom...

Aerodinamična i moderna strana Skandinavijom inspirisanog dekora jeste predivan izbor za dizajnere koji žele miran i kohezivan stil koji ostaje otvoren za moguće izmene. Možda je to razlog zbog kojeg su ZROBYM arhitekte koristile ovu temu sa ugođajem svežine za ovaj neodoljivi dvospratni stan, koji je nastao dok su mislili na mlad bračni par koji će ga koristiti – jednostavno je održavati stilski i moderan dom kada počnete sa takvim svestranim stilom. Tlocrt se prostire na 292 m2, osvetljen je visokim zidovima, služeći kao perfektna osnova za nordijske teme.

Na početku obilaska ovog stana, počevši od dnevne sobe, posetioci su odmah u startu pozdravljeni sjajnim žutim akcentima, vidljivim na pozadini od neutralno sive i svetlim tonovima obojane drvene obloge. Drveni podovi su sasvim sigurno pečat skandinavskog dizajna, ali druge karakteristike iskaču iz kalupa i ulaze u jedinstvenu teritoriju – kao npr. zraka Manta, sačinjena od žbuke, koja bukvalno visi na zidu.
Iznijansiran beton daje zidu na kojem se nalazi TV, poseban oblik industrijalnosti, bez umanjivanja toplote estetike sobe. Nordijski motivi, kao kamin i zaliha drva za grejanje, postavljaju osnovu ovog ugođaja.
Nemojte propustiti ugodan prostor za okupljanje u uglu dnevne sobe! Plišane beanbag stolice i nizak sto nude relaksirajuću atmosferu za čitanje ili susret sa prijateljima.
Bukvalno iza ćoška, odvojene samo bestežinskim staklenim zidom, trpezarija i kuhinja dele ostatak L-oblikovanog otvorenog planskog prostora.
Jednostavno izvajano drvo čini posebnu pozadinu u obliku postavke skandinavskog stola. Stolice su iz Londona – dizajner Sebastian Wrong, danska kompanija Hay, koja se bavi proizvodnjom nameštaja.
Kuhinja je odvojena od trpezarijskog dela samo ivicom ostrva, koji se jednostavno udvostručuje u oblik stilskog vinskog postolja koji se širi pred gostima.
Unutra, eklektične pločice označavaju dramatičnu tranziciju od jednostavnosti do odvažnije harizme.
Ova trpezarijsko-kuhinjska kombinacija je zapravo prva stvar koja se primeti kada se uđe kroz kreativan ulaz na stražnjem delu kuće.
Ovde vidimo kako je taj ulaz vidljiv i iz trpezarije. Geometrijske pločice čine upečatljivu impresiju, koja se nastavlja sledom velikih belih ploča u obliku mozaika, preko čitavog zida.
Dah žute boje služi kao razigrana fokalna tačka.
Veličanstveno umetničko delo ujedinjuje paletu sivih boja. Stepenice, međutim, ponovo uvode drvo u upotrebu – kombinacija betona i drvene građe, daje osećaj urbanog senzibiliteta pomešanog sa skandinavskim stilom.
Ako se popnemo prozračnim stepenicama u privatni deo ove kuće, videćemo prostor odvojen za kancelariju i spavaće sobe.
Kontrastna boja nastavlja iznad vertikalnog otvora za stepenište da širi percipiranu dužinu i širinu sobe. To je lepa optička iluzija – i zgodan izbor za moderan dom.
Neodoljivo! Male kućne bibiloteke su uvek toliko nadahnjujuće i simpatične za videti. Ova uživa u svom komfornom uglu na kraju hodnika, upijajući sunčevo svetlo koje se spušta iz prozora pod uglom.
Dok se čitavom dužinom uživa u otvorenosti plafona sa zabatom, manji pasaži su standardne visine.
Čak su i neka vrata obojana na takav način, pola i pola boje.
Kancelarija je uglađena i profesionalna, sa samo nekoliko dekorativnih karakteristika koje ovaj prostor čine domom.
Medija centar može popraviti raspoloženje tokom pauza u radu, ali i zabaviti poslovne goste dok strpljivo čekaju da obave posao.
Iako minimalističkih linija, ova stolica kombinuje toliko mnogo funkcionalnosti, što joj daje jednu specijalnu i posebnu osobenost.
Hajde da pogledamo 2 spavaće sobe koje odišu spokojstvom. Ova je ukrašena svetlom drvenarijom, istom onom koju smo videli u društenom prostoru na prvom spratu, stvarajući osećaj smirenosti i spokojstva od jutra do noći.
Praznina i radni sto dele ugao među policama.
Mesto za sedenje i gledanje TV, kao i neodoljive sobne biljke, daju poseban ugođaj drugom delu sobe.
Ova jedinstvena fotelja izgleda spremna da se bacite u nju na jedno jutarnje dremanje ili čitanje knjige pre odlaska u krevet.
Glavna spavaća soba je možda malo više komplikovana. Ona vizualno ističe mnoštvo avanturističkih oblika i detalja.
Ograničavajući naglašene oblike na tekstil korišćen širom sobe, korisnici ovog prostora jednostavno mogu promeniti stil ili boju prostora u svakom momentu kad to požele.
Svako kupatilo ima različit izgled i drugačije pločice, ali u svakom od njih ćemo videti istu crno-belu kombinaciju.
Dva kupatila su posebno svetla zahvaljujući dnevnom svetlu. Ovo je sigurno glavno kupatilo-velika kada izgleda kao odlično mesto za relaksaciju na kraju radnog dana.
Drveni podovi su uvek interesantan dodatak komfornosti u svakom kupatilu i služe kao atraktivniji izbor tuš kabine u poređenju sa standardnim izgledaom.
Indirektno svetlo obasjava stranu sobe u koju svetlost sa prozora ne može prodreti.
Drugo kupatilo, okupano dnevnom svetlošću, blista u svom mozaiku napravljenom od malih keramičkih pločica.
Čak i kada se radi o ograničenju na crno-belu kombinaciju, ovakve šeme doprinose podizanju energije u prostoru.
Visoki plafoni kao ovaj daju dizajnerima slobodu da istražuju stilove kojima mogu zasuti tesan prostor.
I konačno, evo ga alternativni ulaz kojim završavamo obilazak ove kuće. Vešalica za kapute može biti inspiracija za jeftinu akciju „uradi sam“ preko vikenda.