Ibiza Gran Hotel
LUX AMBIJENTI

01 Sep 2020

ŠARMANTAN STAN INSPIRISAN NORDIJSKIM DIZAJNOM

Ovaj karizmatični enterijer projektovan od strane arhitekata iz kompanije Koj Design demonstrira izuzetno dobro ovaj nadasve važan osećaj estetske svestranosti

Nordijski dizajn je isto toliko raznolik kao i svaki drugi stil - osnovni elementi definitivno ostavljaju dovoljno prostora za individualnost, eksperimentisanje i rast. Minimalizam je popularniji nego ikada, ali to za sada nije jedina opcija. Ovaj karizmatični enterijer projektovan od strane arhitekata iz kompanije Koj Design demonstrira izuzetno dobro ovaj nadasve važan osećaj estetske svestranosti. Povešćemo Vas kroz ovu inspirativnu kućnu turneju kako biste sakupili sveže ideje za svoju vlastitu inspiraciju nordijskog dizajna. Svaka soba je drugačija, tako da postoji puno sjajnih tehnika za uživanje i prilagođavanje.

Iako je minimalizam takoreći “glavna crta” skandinavskog dizajna, ovaj dom ima prirodniji i realniji pristup sa zanimljivim geometrijskim temama i kreativnim dodacima koji enterijeru daju život.
Ništa u ovom enterijeru ne izgleda suviše obično: od geometrijskih svetla do tekstilnih obrazaca, naći ćete puno karaktera bilo gde da gledate.
Većina izbora nameštaja je nesumnjivo nordijska, poput stolica Wishbone kreirane od strane danskog dizajnera Hansa Wegnera. Ostali delovi dolaze iz celog sveta, poput Modo svećnjaka iz dizajnerskog studija Jason Miller.
Eklektična umetnička dela u potpunosti pripadaju u kući poput ove. Ona se drže prvenstveno neutralne palete kako bi odgovarala ostatku kuće, čineći raznobojne radove još efikasnijim.
Evo i pogleda na uredan i dobro organizovan ulazni prostor.
Iako ovaj dom očigledno ima fleksibilnost za dodavanje ugrađenih funkcija, ova naslonjena polica je odlično rešenje za one koji iznajmljuju stan i neodlučne dekoratere. Svestrani su, čudesni i uvek zabavni.
Tipografski detalji uvek privlače pogled baš kao lica, tekst odmah privlači pažnju. Znak koji pokazuje prema kuhinji je posebno šarmantan.
Mala kompaktna kuhinja ima dosta koristi od pametnih tehnika organizacije prostora. Zar nisu ovi začini i tegle za testenine atraktivne? Kontejneri su odličan način da oslobodite prostor u ormarima bez ugrožavanja estetike.
Svetiljke u tegli, limene kofe kao saksije i drvena obloga stvaraju rustičnu atmosferu na udobnom balkonu.
Jedinstvene biljke - iako su ponekad teške za održavanje - uvek čine spektakularan utisak.
U ovoj spavaćoj sobi se puno toga dešava - ali na najbolji mogući način. Ima malecnu bašticu na stolu koja služi i kao klupa, studijski sto koji se može udvostručiti po dužini i stolicu za čitanje koja može da služi za goste.
Grant Featherston možda jeste bio australijski dizajner, ali elegantan i uglađen stil njegove stolice “Contour” dobro odgovara unutar enterijera inspirisanog nordijskim dizajnom.
Šipke i dugački kabalovi čine početak predivnog modularnog sistema osvetljenja. Vlasnik stana je dodao i fotografije za još ličniji utisak.
U kućnoj kancelariji se odvija ozbiljan rad. Kompaktan, ali ekspanzivni sistem za skladištenje osigurava da sve ostane na dohvat ruke.
Police imaju otvorena leđa kako se radni prostor ne bi previše osećao zatvorenim od sveta. Ambijentalno osvetljenje u pozadini sigurno smiruje dušu.
Plava i bela je popularna kombinacija boja u nordijskom dizajnu. U ovoj spavaćoj sobi, ova paleta se dobro uklapa sa detaljima drveta kako bi se tkala slobodna i prirodna tema.
U nedostatku prostora za skladištenje, ova prostorija odlično koristi vešalice kako bi zamenila nezgrapni garderober ili plakar koji zauzima previse prostora.
Jednostavna umetnička dela inspirisana prirodom dovršavaju običnu temu.
Nijedno razgledanje stana nije zaista potpuno bez brzog pogleda na kupatila! Drvo i bela boja čine jednostavnu temu.
Drugo kupatilo ima moderniji pristup sa heksagonalnim podnim pločicama, glatkom kadom od betona i eklektičkim zidnim nijansama.