Ibiza Gran Hotel
LUX AMBIJENTI

30 Oct 2020

RAZNOBOJAN I MODERAN PROSTOR ZA ONE KOJI IMAJU STILA

U glavnoj spavaćoj sobi, krevet koji se nalazi na platformi je postavljen na nivo koji omogućuje da se isti skloni sa, u suprotnom, naširoko otvorenog prostora. Ovo čini stvari udobnijim, dok se ujedno pruža dodatni prostor ispod drvene platforme ...

Mnoge moderne kuće su toliko jednostavne da prosto ne mogu predstavljati ništa drugo nego čisti minimalizam. Druge kuće mogu uključivati mnogo umetinički dizajniranih elemenata i Eames stolica koje se nikada ne bi mogle nazvati minimalističkim. Ali i dalje, sve liče na ovaj predivan prostor kojeg su konstruisali arhitekte studija Valentirov. Pažljiv balans između boje i neutralnog, jednostavnosti i praktičnog stila. Na ovom primeru možemo vrlo jednostavno videti kako porodica može živeti komforno i stilski. 
Centralni životni prostor je veliko otvoreno područje koje se otvara od dnevne sobe ka kuhinji. Korišćeni materijali su izuzetnog kvaliteta. Od tamno crvenog drveta koje je postavljeno kao pod, do prekrasnog velikog ostrva na kojem se nalazi kuhinja i sve ravne površine za rad, dizajn se može opisati kao prilično blag, nikako upadljiv. On pokazuje ukus i klasu, ali bez naglašenosti i drečavosti. Kreativna upotreba pločica od crnog mermera, kojim se prikrivaju moderan kamin i veliki televizijski aparat, predstavlja drugi primer obraćanja pažnje na detalje i praktično prikrivanje stila. 
Radni prostor u kući unosi mnogo više boje kod izjednačavanja sa kreativnim, svetlo kockastim zidovima i zabavno-kapricioznim grafikama.Naravno, i dalje postoji element krajnje organizacije sa uglađenim belim policama i dugim radnim prostorom, idealnim za dizajniranje. 
U glavnoj spavaćoj sobi, krevet koji se nalazi na platformi je postavljen na nivo koji omogućuje da se isti skloni sa, u suprotnom, naširoko otvorenog prostora. Ovo čini stvari udobnijim, dok se ujedno pruža dodatni prostor ispod drvene platforme (koja je ujedno prilično atraktivna). 
Kupatilo, obloženo crnim mermerom jeste poslednji dodir sa ovom kućom velikom 167 metara kvadratnih (1802 kvadratnih stopa). Njena sjajna površina dokazuje perfektan balans između praktičnog poda od tikovine i jednostavnog držača za peškire.