Ibiza Gran Hotel
LUX AMBIJENTI

29 Sep 2020

TOPAO I JEDNOSTAVAN PORODIČNI DOM SA LEPIM NAMEŠTAJEM

U sobi, lepa siva sofa obezbeđuje komforan prostor za odmaranje, posebno kada posao postane previše stresan. Pogledajte sklopivi naslon – izgleda tako cool i impozantno...

Ovaj moderan,  lep porodični dom čine palete neutralnih boja i jednostavni materijali. Mali, šareni detalji pojavljuju se na pojedinim mestima ali nikako ne preuzimaju dominaciju nad dizajnom – ovo je brilijantna mešavina minimalističkih i klasičnih senzibiliteta u dizajnu. Ovaj stan od 86 kvadratnih metara u Minsku, kojeg je dizajnirao Yevhen Zahorodnii, za jednu mladu porodicu koja tek treba da se proširi, zahtevao je iskren pristup u smislu održavanja smisla prostranosti. Pametne tehnike za rešavanje pitanja prostora, kao i slojevite teksture predstavljaju 2 slična momenta između svake sobe. Ovde srećemo nekoliko veoma veštih ideja koje se daju istražiti, posebno u prostoru namenjenom za upotrebu od strane najmlađih.
1.Gostinjski prostor je „najmirniji“, počevši od jednostavne i teksturalne dnevne sobe, u kojoj jedan jedini tamnocrveni jastuk privlači pažnju ka komfornom prostoru za sedenje.
2.Pozadina od bogatog tamnog drveta stvara vizualnu dramu, bez dodatnih i nevažnih dekoracija.
3.Ali, na drugom kraju sobe, mnoštvo uzbudljivih karakteristika doprinosi nenadmašnom ugođaju. Ugaone police za knjige su posebno karakteristične – a takav je i ogromni, glatki prostor za uzgoj biljaka.
4.Ovaj ormar u hodniku kao da ima prilagodljiv izgled, sa ogromnim prostorom za obuću i pribor.
5.Teško se može pogrešiti pri odabiru ovako prefinjenog izgleda trpezarije. Veoma je jednostavan, efektivan i potpuno u skladu sa tamno crvenim stolicama.
7.Sivi plakari, u kojima se kao u ogledalima ocrtava sve ono što je ispred njih, zajedno sa sjajnim belim nameštajem osiguravaju da se kuhinja ne ističe više od elemenata koji je okružuju.
8. Kakva divna kancelarija! Crna boja je tako stimulišuća i smirujuća. Dovoljno sunčeve svetlosti i svetlosni momenti ( kao što je beli plafon i svetli drveni pod) sprečavaju da ceo prostor izgleda pretamno.
9. Ovaj predivan komad nameštaja je klasična Eames Soft Pad stolica, sa osnovom koja sadrži 4 jastučića i različite opcije naslona.
10. U sobi, lepa siva sofa obezbeđuje komforan prostor za odmaranje, posebno kada posao postane previše stresan. Pogledajte sklopivi naslon – izgleda tako cool i impozantno.
11. Osnovni elementi dečje spavaće sobe su jednostavni i prefinjeni koliko god mogu to biti. To ostavlja mnogo prostora za personalizaciju prostora, u skladu kako dete odrasta i razvija svoje interese i hobije.
12. Čak i veoma mala radna soba odiše opštim produktivnim izgledom i opuštajućom atmosferom.
13. Plišana srca se mešaju sa nisko visećim svetlima. Ovo je zapravo jedan jednostavan izgled koji može biti završen metodom „uradi sam“, preko vikenda!
14. I najbitniji detalj od svega: mali šator za čitanje i dremanje. Meki tepih će vam osigurati prijatan prostor za ležanje, a gomila igračaka-životinja – verno društvo.
15. Metalne ivice koje se nalaze širom hodnika, ističu veoma modernu i uglađenu estetiku. Ugradna svetla sa desne strane upravo pokrivaju metalne okvire.
16. Kupatilo ima nekoliko posebnih karakteristika , u odnosu na ostale prostorije u stanu. Teksturalni kameni zidovi i pod, u kontrastu su sa super-glatkom površinom na prilično praznom prostoru.
17. Male pločice u tuš kabini predstavljaju simpatičan kontrast u odnosu na veće kamene ploče  kojima je prekriven veći deo kupatila. Te štrafte bele boje, izgledaju prilično oštro.
19. Ali zaista, detaljna pažnja posvećena kreiranju ovog prostora je ono što ga zapravo i čini izuzetnim. Visina svakog prostora, istaknuti završeci, slojevite teksture...Sve se fantastično uklapa u vizualno iskustvo „bez šavova“.