LUX NEKRETNINE

06 May 2024

ONE BEVERLY HILLS: VISEĆI VRTOVI BEVERLI HILSA

Zvanično se otvara dugo najavljivani grandiozni projekat kompanije Foster + Partners, One Beverly Hills

Oblikovan vijugavim krivinama i bujnim vrtovima, ambiciozni projekat od 17,5 hektara povezaće hotele Waldorf Astoriju i Beverly Hilton sa novim luksuznim hotelom sa dve stambene kule, maloprodajnim paviljonom, konferencijskim centrom i javnom botaničkom baštom.

Nakon prvobitnog otkrivanja prošlog jula, sada je objavljeno više detalja i prikaza nedavno odobrenog hotela One Beverly Hills. Grandiozni rojekat vredan 2 milijarde dolara jedan je od „najvećih i ekološki najnaprednijih razvojnih projekata privatnih nekretnina“ u Sjedinjenim Američkim Državama i svetu.
Predvođen razvojnim timom Alagem Capital Group i Cain International, kompleks se nalazi pored Beverly Hilton i Waldorf Astoria Beverly Hills u srcu luksuznog grada i okruga Los Anđelesa i dizajnirao ga je studio „Foster + Partners“, dok je Gensler bio izvršni arhitekta. Kompanija za projektovanje i inženjering zgrada „Glumac“ nadgleda mere potrebne da se preduzmu za dobijanje najviše ocene za sertifikaciju održivosti, LEED Platinum, dok je kompanija “RIOS“ sa sedištem u Los Anđelesu odgovoran za živahno uređenje koje će imati botaničku baštu od osam hektara, prema Foster + Partners „održivu wellness oazu“ koja će se prostirati na celoj lokaciji.

Norman Foster, osnivač i izvršni predsednik kompanije Foster + Partners, izjavio je: „U svojim počecima, Beverly Hills je bio poljoprivredna ravnica – zelena oaza koja je hranila grad koji se širio. Vek kasnije, inspirisani time stvaramo organsku arhitekturu koja tone u pejzaž i čiji je veliki deo otvoren za javnost, čime nastaje zajednički resurs za ceo grad. Za bogatstvo kalifornijske kulture zaslužna je raznovrsnost njenih uticaja koji su povezani sa hitnom potrebom za održivošću, naročito očuvanjem i ponovnim korišćenjem vode za zalivanje zelenih površina. Pozdravljamo priliku da napravimo holistički plan zasnovan na ekologiji za celu lokaciju.
Kao što je navedeno, ove bašte, većim delom otvorene za javnost, činiće centralni deo projekta koji uključuje dve stambene kule umotane u zelene fasade i treću zgradu - najvišu na Beverly Hills-u - luksuzni hotel sa 42 apartmana i 37 stanova.

Pored toga, dve stambene kule će maksimalno povećati privatnost i ponuditi neometan pogled na Tihi okean sve do poznatog znaka na Holivudskim brdima. Oni će se zelenim fasadama uklopiti u bašte i okolinu Los Angeles Country Club-a. Oblici koji se krive i opadaju, meke ivice i veliki balkoni posreduju između privatnog života i baštenskog zelenila, brišući granice između života na otvorenom i u zatvorenom prostoru.
Botanička bašta biće održiva wellness oaza u srcu ovog kompleksa koja poziva na istraživanje i opuštanje. Firma je dizajnirala uzvišenu platformu koja će biti izgrađena sa zapadne strane imanja prema Beverly Hiltonu kako bi stvorila veličanstvenu botaničku baštu. Prema saopštenju za javnost u kome se najavljuje zvanično pokretanje One Beverly Hills-a, ovi magični vrtovi će sadržati 40 vrsta drveća i 250 biljnih vrsta iz 13 različitih botaničkih regiona Kalifornije. 

Pored toga, u prostoru će biti izložene skulpture, vodeni elementi, senoviti prostori za sedenje i preko 3 km krivudavih staza koje se protežu na trouglastom imanju pored terena za golf između Bulevara Wilshire i Santa Monike. Cela bašta, pretežno zasađena biljkama koje štede vodu, navodnjava se preko iscrpnog sistema za navodnjavanje. Obrazovne programe i rad botaničke bašte nadgledaće Organizacija za očuvanje zajednice koja se sastoji od stanovnika One Beverly Hills-a, školskih predstavnika, kao i predstavnika stanara i hotela.
Da bismo stvorili inspiraciju i održivost na otvorenim prostorima lokacije, stvorili smo botaničke kolekcije pod uticajem kalifornijskog prirodnog pejzaža koji pruža obilje prirodnih lepota iz kojih možemo da crpimo inspiraciju“,objasnio je osnivač „RIOS“-a Mark Rios u izjavi. 

Ova različita botanička iskustva koriste održive sisteme, kao što je kombinacija skupljene vode i kišnice kako bi se obezbedilo da botanička bašta bude hortikulturno bogat teren i bujno utočište koje će služiti kao središte blagostanja za lokalnu ekologiju, koja podjednako služi stanarima i posetiocima.

Nove zgrade i bašte One Beverly Hills-a dizajnirane su da prevaziđu ambiciozne ciljeve održivosti Kalifornije. Očekuje se da će hotel biti otvoren 2026. godine.

Kao deo zvaničnog pokretanja razvoja, veliki deo novih detalja i slika se bavi enterijerom apartmana, luksuznih soba za goste i bezbrojnim ekskluzivnim sadržajima dostupnim onima koji mogu sebi da priušte da poseduju jedan od preko 300 stanova koji se nalaze u dvema stambenim kulama od 32. i 28. spratova ili u trećoj zgradi. 
Legendarni hotel Beverly Hilton će biti podvrgnut značajnim investicijama kako bi se uklopio u dizajn One Beverly Hills-a, sa novim prilazom i lobijem, nadograđenim plesnim salama, redizajniranim bazenom i 36 svlačionica pored bazena. Novi konferencijski centar od 3.500 kvadratnih metara biće opremljen najsavremenijom tehnologijom i imaće jedinstvene delove koji savršeno profitiraju od južnokalifornijskog sunca.

Najznačajniji delovi naselja su privatni klub na tri sprata koji će biti dostupan rezidentima i nekolicini nerezidenata koji, kako se navodi u izjavi, „traže nivo usluge i pogodnosti koji su konkurentni najboljim odmaralištima na svetu“. Klub od 1.200 m2 imaće vrhunski spa, privatni restoran i salon, sobu za degustaciju vina i podrum, kuglanu, projekcijske sale i veliku teretanu sa zatvorenim bazenom, sportskim terenima, otvorenim prostorima za kardio vežbe i za vežbanje na otvorenom.
Stanovi će biti veličine od 185 do 1.500 metara kvadratnih i imaće dizajnerske kuhinje, pametne uređaje, visoke plafone i staklene frontove od poda do plafona koji se otvaraju ka prostranim balkonima koji će „predstavljati vezu između privatnog života i zelenih bašti, brišući granice između života na otvorenom i u zatvorenom." Oni najsrećniji kupci tj. oni sa najdubljim džepom će posedovati stanove koji će imati terasaste bazene i direktan pristup liftom, a svi će imati pristup luksuznim hotelskim uslugama.

Dok projekat karakteristiše vrtoglav luksuz, poštanski broj je ne zaboravimo ipak  90210, pa su naglašene održivost i holističko zdravlje.

Kao što je već pomenuto, projekat ima za cilj da obezbedi sertifikate održivosti „LED“ i „VEL“. U tom cilju, širok spektar elemenata će se koristiti za smanjenje uticaja na životnu sredinu, uključujući centralni geotermalni sistem za grejanje i hlađenje zgrada, sistem skupljanja kišnice i reciklirane vode za navodnjavanje zelenila sa idejom da se godišnje uštede milioni vode i fotonaponski sistem sa termalnim sistemom za skladištenje hladne vode kao i centralizovanim za skladištenje baterija. Ovo će omogućiti projektu da fleksibilno upravlja potrebama za strujom minimiziranjem uvoza električne energije u intervalima realnog vremena kad se proizvodnja struje u mreži sastoji od prljavijih izvora goriva. Takođe će se time odgovoriti na lokalne i specifične potrebe za snabdevanjem.
Svih 130.000 metara kvadratnih biće izgrađeno od recikliranih, niskougljeničnih i niskoemisionih materijala. Ispod kompleksa zgrade biće velika parking garaža. Međutim, One Beverly Hills je dizajniran da podstakne alternativne oblike kretanja - posebno hodanje i vožnju biciklom - a dotična garaža imaće stanice za punjenje električnih vozila. Nakon snažnog protivljenja grada Beverly Hills-a, ljubičasta linija metroa Los Anđelesa ipak će prolaziti kroz ovu oblast sa stajalištima u Wilshire-u i na Rodeo Drive-u.
Naš cilj je da uspostavimo One Beverly Hillskao jedan od ekološki najsvesnijih primera razvoja nekretnina u svetu, sa zdravim i pametnim zgradama i otvorenim prostorima“, rekla je Nicole Isle, viši strateg održivosti u firmi Glumac.

Očekuje se da će One Beverly Hills, druga verzija razvojnog plana na istoj lokaciji koja je prvobitno bila planirana za 2017. godinu sa drugačijim razvojnim i dizajnerskim timom, biti otvorena 2026. godine.


Reklame

Povezane teme

ONE BEVERLY HILLS: VISEĆI VRTOVI BEVERLI HILSA

ONE BEVERLY HILLS: VISEĆI VRTOVI BEVERLI HILSA

Zvanično se otvara dugo najavljivani grandiozni projekat kompanije Foster + Partners, One Beverly Hills...

LUX STANOVANJE U PRESTONICI - SOUL 64: STANOVANJE SA DUŠOM

LUX STANOVANJE U PRESTONICI - SOUL 64: STANOVANJE SA DUŠOM

SOUL 64 je dugo, temeljno i strateški birano rešenje putem konkursa na kome su renomirane arhitekte sa domaćim i inostranim iskustvom ponudile svoje vizije koncepta "grada u gradu"....

PREDSTAVLJAMO LUKSUZNI STAMBENI KOMPLEKS SCHELLENBURG U LJUBLJANI

PREDSTAVLJAMO LUKSUZNI STAMBENI KOMPLEKS SCHELLENBURG U LJUBLJANI

U Ljubljani , na raskrsnici Gosposvetske i Bleiveisove ceste, preko puta hotela Lev u približava se završetak izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa Schellenburg....

LUX STANOVANJE U PRESTONICI: VICTORY GARDENS - SAVRŠEN BALANS

LUX STANOVANJE U PRESTONICI: VICTORY GARDENS - SAVRŠEN BALANS

Kompleks Victory Gardens je spoj otvorenog prostora u urbanom jezgru i mira usred gradske vreve....

BANOVO BRDO RESIDENCES: GRAD UNUTAR GRADA

BANOVO BRDO RESIDENCES: GRAD UNUTAR GRADA

Luksuzan projekat Banovo Brdo Residences je smešten u srcu Banovog brda, između ulica Požeška, Đorđa Ognjanovića, Trebevićke i Ratka Mitrovića, i prostiraće se na preko 5 hektara....

KINGS FOUNTAIN DEDINJE – ŠVAJCARSKI LUKSUZNI KONCEPT ŽIVOTA NA PRESTIŽNOJ LOKACIJI

KINGS FOUNTAIN DEDINJE – ŠVAJCARSKI LUKSUZNI KONCEPT ŽIVOTA NA PRESTIŽNOJ LOKACIJI

Projekat “Kraljeva česma” (King’s Fountain) je investicija Serbia Prime Site One, švajcarske kompanije koja posluje kroz lokalni ogranak u Beogradu, i koja ulaže u srpsko tržište nekretnina....

CENTRAL PLAZA: DUH NJUJORKA U CENTRU BEOGRADA

CENTRAL PLAZA: DUH NJUJORKA U CENTRU BEOGRADA

Da li ste oduvek maštali o tome da se svakog jutra budite uz duh starog Beograda, ali u potpuno novom ruhu?...

ELIXIR GARDEN: CENTAR BIZNIS DEŠAVANJA, URBANI STIL ŽIVOTA I OAZA ZA PORODICE NA JEDNOM MESTU

ELIXIR GARDEN: CENTAR BIZNIS DEŠAVANJA, URBANI STIL ŽIVOTA I OAZA ZA PORODICE NA JEDNOM MESTU

Stambeno-poslovni kompleks Elixir Garden na Novom Beogradu u Bloku 65 nalazi se na idealnoj lokaciji za pravi porodični mir i aktivan savremen način života....

LUX STANOVANJE U PRESTONICI: NOVI DORĆOL, MIR I SPOKOJ U CENTRU BEOGRADA

LUX STANOVANJE U PRESTONICI: NOVI DORĆOL, MIR I SPOKOJ U CENTRU BEOGRADA

Novi Dorćol je projekat koji je pažljivo planiran i pripreman kako bi ponudio nešto potpuno novo i nesvakidašnje na domaćem tržištu na način da svojim budućim stanarima omogući jedinstveni spoj tradicije, kulture i modernog načina života...

WELLPORT - LUKA DOBROG ŽIVOTA I SIGURNOSTI

WELLPORT - LUKA DOBROG ŽIVOTA I SIGURNOSTI

Projekat "Wellport" je prvi kondominijum na Novom Beogradu, tik uz prvi poslovni park u Srbiji i regionu "Airport City"....

MAISON ROYALE: ČISTA ELEGANCIJA U SRCU VRAČARA

MAISON ROYALE: ČISTA ELEGANCIJA U SRCU VRAČARA

Ukoliko donosite odluku u kakvom okruženju ćete se buditi svakog dana, poslušajte savet i tražite najbolje. MAISON ROYALE! Koncept Maison Royale je način života, nastao kao odgovor na visoke standarde naših klijenata....

KALEMEGDAN PARK: NAJPRESTIŽNIJI PROJEKAT U BEOGRADU

KALEMEGDAN PARK: NAJPRESTIŽNIJI PROJEKAT U BEOGRADU

Stambeno poslovni projekat u strogom centru grada ponudom obuhvata 26 ekskluzivnih stanova površine od 93 do 470 kvadratnih metara u četvorospratnici i dva penthausa na povučenom spratu....

ROSEWOOD PRIVATE RESIDENCES - BAHA MAR, BAHAMI

ROSEWOOD PRIVATE RESIDENCES - BAHA MAR, BAHAMI

Prostrane okanske vile Rosewood Baha Mar, smeštene na čuvenoj beloj plaži Cable beach u gradu Nassau, pružaju vrhunski luksuz i pravi hedonistički užitak za one odabrane srećnike na samo par koraka od okeana....

DUNAVSKA TRILOGIJA

DUNAVSKA TRILOGIJA

Zemun je grad za sebe. Pored nemerljivog nasleđa, on ima i jedinstven duh. Smešten uz Dunav, sa izuzetnom geografskom pozicijom, ima drugačiju atmosferu. Kao da vreme teče sporije....

THE ONE - BEOGRAD - PORODIČNA OAZA, MALI GRAD

THE ONE - BEOGRAD - PORODIČNA OAZA, MALI GRAD

Urbanistička postavka i arhitektonsko oblikovanje objekta “the One” omogućava visok kvalitet stanovanja. Posebno se izdvaja veći broj lamela u okviru kompleksa što omogućava mali broj stanova po jednoj lameli....