SUPER-AUTO

31 May 2020

TOP 10 SUPERAUTOMOBILA 2019. GODINE - NAJSJAJNIJI, NAJBOLJI I NAJUZBUDLJIVIJI AUTOMOBILI NA SVETU

2019. je bila posebna godina jer smo videli potpuno nove generacije, po svemu sudeći, dva najpoznatija istorijska modela na svetu, Porsche 911 i Corvette. Prve povratne informacije obožavatelja iz 911. godine bile su da automobil izgleda sjajno

Samo u slučaju da niste imali dovoljno ljubavi prema super automobilima u 2018. godini, vraćamo se još jednom popisu fantastičnih automobila na našoj godišnjoj listi najboljih super automobila. Iskreno, očekivali smo da će se ove godine usporiti posle toliko godina automobila izuzetnih performansi koji su izašli na tržište i srećom bili u potpunosti u krivu. Skupi superautomobili, egzotika i performanse za 2019. godinu bili su apsolutno epski.
Krenimo od ružnog, ali krajnje apsurdnog, McLarena Senna, fokusiranog na kolosek. To je najagresivniji i najbezobrazniji super automobil i najvredniji dobitnik naše nagrade za superauto za 2019. Takav je šok Senna-e da čak i automobili poput Huracan Performante Spider i McLaren Speedtail izgledaju dosadno u poređenju.
2019. je bila posebna godina jer smo videli potpuno nove generacije, po svemu sudeći, dva najpoznatija istorijska modela na svetu, Porsche 911 i Corvette. Prve povratne informacije obožavatelja iz 911. godine bile su da automobil izgleda sjajno i specifikacije su impresivne, ali da je Porsche sada prevelik, previše elektronski i previše odvojen od vozača. Zatim dolaze neizbežni testovi upoređivanja i najboljeg obilaska godine i Porsche ih sve osvaja, dokazujući opet da tim iz Stuttgarta zna nešto ili dve o izradi vrhunskog sportskog automobila. U međuvremenu, u SAD-u momci iz Chevi-a okreću naopačke 50+ godina istorije menjajući Corvette formulu koja je osvetila generaciju ljubitelja mišića. Tako je, 2020 Corvette je prva Corvette sa motorom u sredini, iza vozača i rani pregledi ukazuju na to da je to bio masterstroke od momaka iz Detroita.
Automobili koji su ove godine najavili da nekoliko godina nećemo videti, uključuju nekoliko superautomobila iz Aston Martina i Ferrarija. Ferrari SF90 Stradale i nadolazeći Ferrari Roma trebali bi biti sjajni automobili i jedva čekamo da saznamo više o njima u narednim mesecima. Kada govorimo o automobilima koje neko vreme nećemo videti, kako je sa Aston Martinom, koji radi na tri potpuno nova super-motorna vozila.
Naša lista nije samo u vezi sa najboljim superautima ili egzoticima, ukljucujemo i automobile sa najboljim performansama bez obzira na cenu. Ove godine videli smo M2 CS, Caiman GT4, Toiota GR Supra i Ford Mustang Shelbi GT350 na našoj listi. Svi oni pristupačni i neverovatni automobili na svoj jedinstveni način. Zaista je najbolje vreme biti ljubitelj sportskih i performansih automobila.
Uživajte u svim najboljim super automobilima i egzotikama 2019. godine i ponovo ćemo se videti početkom 2021. godine.
01. McLaren Senna - Vrhunac McLarenove predstave

McLaren Senna vrhunac je McLaren-ove predstave. On kombinuje tri glavne stvari vozila visokih performansi - aerodinamiku, šasiju i snagu - bez premca. Kao namenski izgrađen auto za trke, on i dalje uspeva da bude i gradski auto, ali nemojte očekivati da ćete se s njom sresti na bilo kojoj trkačkoj stazi ili na ulici. McLaren Senna pokreće dvostruko turbo-motorni 4.0 L V8 motor koji proizvodi 789 konjskih snaga pri 7.250 o / min i 590 lb-ft obrtnog momenta pri 5.500 o / min. Ako je omogućena kontrola lansiranja, automobil vođen zadnjim delom može postići 0-100 kmh za 2,8 sekundi, 0-200 kmh za 6,8 sekundi, te preći 400 m za 9,8 sekundi i dostići maksimalnu brzinu od 340 kmh.
2. Ferrari SF90 Stradale: 989 KS iz plug-in hibridnog pogonskog sklopa

To je zapanjujući novi hibridni superautomobil koji nudi 989 KS iz plug-in hibridnog pogonskog sklopa. Sadrži priključni hibridni uređaj koji koristi 3,9-litarski V8 sa turbopunjenim V8 uparivanjem sa tri elektromotora. Dva od tih elektromotora postavljena su na prednju osovinu, a jedan je postavljen između motora i menjača. Ovakva instalacija sa V8 i elektromotorima čini Ferrari dobar za 2,5 sekunde za 0-100 kmh. Pogonski agregat je najmoćniji od bilo kojeg Ferarija i postavlja SF90 Stradale iznad Ferrarijeve linije. Automobil takođe sadrži potpuno novu šasiju napravljenu od karbonskih vlakana i aluminijuma. Elegantni karoserijski paneli i njegov aerodinamični oblik pomažu modelu da napravi neverovatnih 450 kg snage pri brzini, a celi profil automobila je izuzetno nizak tako da se može probiti kroz vazduh pri velikim brzinama. Ima dvodelno zadnje krilo koje dolazi od iskustva kompanije u F1 trkama.
3. Porsche 718 Caiman GT4: Kladimo se da će biti sjajan

Caiman GT4 i Bokster Spider bili su dva od naših omiljenih automobila najavljenih ove godine. Za Porscheov GT odeljak, nacrt korišćen u kreiranju GT4-a bio je jednostavan - motor sa prirodnim aspiracijama, 6-stepeni ručni menjač i pristup odeljku za delove 911 GT3. U kombinaciji sa Caimanovim srednjim motorom i potpisom na performansama i dinamici vožnje, GT4 je savršen automobil. Dinamika i vožnja je ono po čemu je GT4 poznat, ali ovaj put je takođe imao veliku snagu u napajanju. Dobija 4,0L prirodni aspirativni nivo 6 sa zdravom crvenom linijom od 8000 o / min. Maksimum od 414 konjskih snaga pri 7.600 o / min, dok je maksimalnih 309 lb-ft obrtnog momenta dostupno pri 5.000 - 6.800 o / min. GT4 smo odabrali za svoju listu jer volimo kupee, ali vredi spomenuti da postoji i 718 Bokster Spyder sa glavnom razlikom između dva automobila u tome što je GT4 kupe, dok je Spider drop-top. Oba automobila su mehanički identična i imaju jednaku korist od tipičnih GT tretmana koje svi obožavamo.
4. Aston Martin AM-RB 003: Treći superautomobil sa srednjim motorom na kome Aston trenutno radi

Aston Martin AM-RB 003 treći je od super-automobila sa srednjim motorom na kojima Aston radi. Kompanija je sarađivala sa Red Bull Advanced Technologies kako bi sastavila automobil, baš kao što je to slučaj i sa Valkirie-om. Automobil još uvek pozajmljuje mnogo tehnologije i principa performansi od automobila Formule 1. Međutim, to će biti dosad najdosadnija verzija Aston srednjeg motora. Dobiće prostraniji kokpit od ostalih automobila, više prostora za skladištenje u unutrašnjosti, veći prostor za teret i vrata koja olakšavaju ulazak i izlazak iz nisko nagnutog kupea. Vozilo ima laganu strukturu od karbonskih vlakana, karoseriju od karbonskih vlakana, aktivnu aerodinamiku i stil Valkirie-a. Pogonski sklop za model je hibrid koji koristi V6 motor i električne motore.
5. Lamborghini Huracan Performante Spider: Najukusniji automobil koji pravi Lamborghini

To je jednostavno čista zavisnost. Njegov 510 litarski V10 sa 631 ks obrće sve do 8500 o / min, a u kombinaciji sa istim unapređenjima kao i kupe (aktivno aero, vektor obrtnog momenta, program za kontrolu stabilnosti, gubitak težine), to je upravo neverovatno.
6. Gordon Murrai Automotive T50: Od momka koji je stvorio McLaren F1

Još uvek ne znamo mnogo o T50, ali verovatno je najuzbudljiviji automobil na ovoj listi. Prema njegovoj veb stranici, automobil će koristiti cev od ugljeničnih vlakana, V12 motor sa prirodnom atmosferom, staromodan šestostepeni manuelni menjač i pogon na zadnjim točkovima. Auto će takođe smestiti tri osobe. Vozač će biti prednji i središnji, s dva putnika na obe strane. Automobil će početi sa proizvodnjom 2022. Trenutno je automobil u naprednim fazama razvoja. Kaže se da vozilo košta više od 2,5 miliona dolara. Murrai takođe planira napraviti 100 verzija automobila, što znači da će to biti retki model. Model bi trebalo da ima najnapredniju aerodinamiku bilo kog automobila i neuporediv odnos snage i mase.
7. Aston Martin Vankuish: Hibridni pogonski supercar dolazi uskoro iz Astona

Aston Martin Vankuish nadmetaće se na tržištu superautomobila sa Ferrari F8 Tributo, Lamborghini Huracan EVO i McLarenovim vozilima. Vankuish je još nekoliko godina udaljen od debitovanja, ali kada se to dogodi, to će biti sila sa kojom se treba suočiti. Automobil će imati aluminijumski V6 motor uparen sa elektromotorom. Ovaj hibridni pogonski sklop sigurno će ga smestiti u moderno doba i pomoći mu da se takmiči sa ostalim velikim imenima u segmentu superautomobila.

8. McLaren Speedtail: Limitirano izdanje Hiper GT

Upoznajte novi Speedtail - prikladno imenovani dodatak McLaren-ovoj Ultimate Series. Ovaj limitirani automobil, od koga će biti izgrađeno samo 106 primeraka, predstavlja McLaren-ovu nepokolebljivu potragu za maksimalnom brzinom. Max brzina biće preko 400 km/h, imaće preko 1.000+ KS i koštaće 2,2 miliona dolara. Njegova silueta širi se od prednjeg dela automobila do produženog zadnjeg dela - oblik suza koji je ključan za njegovu izuzetnu aerodinamiku - sa bočnim akcentima koji njenom glatkom profilu dodaju organsku ivicu. Prednje felne su zatvorene - za maksimalnu maksimalnu brzinu - dok su zadnje izložene. Čitava siloeta odaje eleganciju, klasu i jedva zadržanu snagu koju će srećni vozač moći da oslobodi. McLaren je Speedtail nazvao Hiper GT, što izgleda podesno s obzirom na višak automobila i njegove mogućnosti. Ovo je automobil koji će vas odvesti do 400 km / h.

9. Pininfarina Battista: Pininfarina prvi električni hiper automobil

Automobil je javno predstavljen na sajmu automobila u Ženevi 2019. godine. Novi električni hiper automobil je prvi plod ugovora sa kompanijom Rimac. Rimac isporučuje baterijea i pogon, a takođe koristi i veliki deo softvera i hardvera. Automobil izgleda kao što biste očekivali od hiper-automobila od Pininfarine. Sve su to sjajne linije koje su aerodinamički dizajnirane i lepo urađene. Battista može biti grub kad je u pitanju snaga, ali njegov stil je potpuno elegantan. Kokpit u stilu suza, dugi kosi krov i pozadi s plutajućim zadnjim svetlima je prekrasan. Battista sadrži potpuno električni pogonski sklop. Paket akumulatora od 120 kVh dolazi iz Rimca, a pokreću četiri električna motora koji imaju kombinovanu snagu od 1.900 KS i obrtnog momenta od 1696 lb-ft. Može da napravi sprint od 0 do 100 kmh za manje od dve sekunde i postigne maksimalnu brzinu od 350 kmh. Automobil takođe može da pređe 450 km po punjenju.

10. Koenigsegg Jesko: 1.600 KS i hiper automobil 300 mph

Jesko Koenigsegg dolazi sa 1.600 KS i može da dostigne brzinu od 480 km / h prema Koenigsegg-u. Postoje dve različite verzije automobila. Koenigsegg je dizajnirao jednu za vožnju velikim brzinama za pravljenje brzine od 480 km / h, a drugu za ozbiljnu snagu za trkačku stazu. Bez obzira na varijantu, dobijate novu šasiju od karbonskih vlakana i aluminijuma, novo podešavanje vešanja, redizajnirani motor i poseban menjač. Automobil je možda naslednik Agere, ali sve je novo. Automobil dolazi s 5.0-litarskim tvin-turbo V8. Kompanija je radila na motoru kako bi bio snažniji i lakši od bilo kojeg drugog V8 koji se proizvodi. Napraviće verzije od 1.600 KS na biogorivu E85 i od 1.280 KS na običnom benzinu. Broj obrtnog momenta iznosi 1,106 lb-ft. Automobil dolazi sa specijalnim 9-stepenim menjačem s više kvačila koje kompanija sama pravi.


Reklame

Povezane teme

MERCEDES-BENZ EQS 2022 PIŠE SVOJA PRAVILA

MERCEDES-BENZ EQS 2022 PIŠE SVOJA PRAVILA

Futuristički enterijer i ogromna baterija definišu Mercedesov prvi čisto električni automobil....

PORSCHE 911 TURBO: BOŽANSKA PRIRODA VOŽNJE

PORSCHE 911 TURBO: BOŽANSKA PRIRODA VOŽNJE

Pokrećući još jednu moćnu kanonadu u ratovima konjskih snaga, Porsche 911 Turbo i Turbo S iz 2021. godine su spremni da povećaju ulog za još do 640 konjskih snaga....

BENTLEY CONTINENTAL GT KABRIOLET GTC 6.0 W12 2DR AUTO: GT U IMENU CONTINENTALA JE TU SA RAZLOGOM.

BENTLEY CONTINENTAL GT KABRIOLET GTC 6.0 W12 2DR AUTO: GT U IMENU CONTINENTALA JE TU SA RAZLOGOM.

Iako je dizajniran da vam pruži osećaj da ste stigli na željenu destinaciju, Bentley Continental GT takođe predstavlja sjajan automobil koji putovanje čini nezaboravnim......

PORSCHE 918 SPYDER: NAJKOMPLETNIJI HIPER AUTOMOBIL KOJI JE IKADA POSTOJAO

PORSCHE 918 SPYDER: NAJKOMPLETNIJI HIPER AUTOMOBIL KOJI JE IKADA POSTOJAO

Hibridni hiper automobil kojem nema ravnog. Dva elektromotora i 4,6-litarski trkački motor V8 od 9.000 o/min postavljeni su u sklopu roadster-a sa dva sedišta, koji je gotovo u potpunosti izrađen od karbonskih vlakana......

MERCEDES-AMG GT BLACK SERIES 2021: NAJMOĆNIJI MOTOR AMG V8 SERIJE SVIH VREMENA

MERCEDES-AMG GT BLACK SERIES 2021: NAJMOĆNIJI MOTOR AMG V8 SERIJE SVIH VREMENA

Kod novog Mercedesa AMG GT Black Series, inženjeri iz Affalterbacha su podigli lestvicu u umetnosti dizajniranja vozila. Ovaj novi super sportski automobil savršeno oličava bogatu tradiciju brenda u moto-sportu......

FERRARI PREDSTAVLJA MODEL 488 GT MODIFICATA 2021. : OGRANIČENU SERIJU SAMO ZA TRKE

FERRARI PREDSTAVLJA MODEL 488 GT MODIFICATA 2021. : OGRANIČENU SERIJU SAMO ZA TRKE

Savršena sinteza između modela 488 GTE koji se takmiči na Svetskom prvenstvu u izdržljivosti i modela 488 GT3, kraljice GT trka......

TOYOTA GR SUPRA JARAMA RACETRACK – ČISTOKRVNI SPORTISTA

TOYOTA GR SUPRA JARAMA RACETRACK – ČISTOKRVNI SPORTISTA

Specijalna verzija Toyotine GR Supre coupe ograničena je na samo 90 automobila u Evropi. Nova verzija Jarama Racetrack nudi jedinstvene elemente dizajna i vrhunske karakteristike......

LAMBORGHINI SC20: JEDINSTVENI SUPER AUTOMOBIL SA OTVORENIM KROVOM DIZAJNIRAN OD STRANE SQUADRA CORSE

LAMBORGHINI SC20: JEDINSTVENI SUPER AUTOMOBIL SA OTVORENIM KROVOM DIZAJNIRAN OD STRANE SQUADRA CORSE

Jedinstveni model otvorenog krova sa motorom V12, kućištem od ugljeničnih vlakana sa aerodinamikom pravih trkačkih automobila i inovativan dizajn koji je stvorio tim iz Lamborghini Centro Stiye-a......

LEGENDARNI DE TOMASO SE VRATIO NA VELIKA VRATA: PREDSTAVLJEN NAJLEPŠI RETRO SUPERAUTOMOBIL – MODEL P72 GT

LEGENDARNI DE TOMASO SE VRATIO NA VELIKA VRATA: PREDSTAVLJEN NAJLEPŠI RETRO SUPERAUTOMOBIL – MODEL P72 GT

Nazvan P72 GT, retro dizajn podseća na legendarne prototipove superautomobila iz 1960-ih. Prema izveštaju proizvođača, ovaj model je takođe posvećen određenom automobilu iz tog perioda, a to je De Tomaso Prova P70......

LAMBORGHINI SIAN ROADSTER 2021., OGRANIČENA VERZIJA VIZIONARSKOG V12 SUPER SPORTSKOG AUTOMOBILA

LAMBORGHINI SIAN ROADSTER 2021., OGRANIČENA VERZIJA VIZIONARSKOG V12 SUPER SPORTSKOG AUTOMOBILA

Sian Roadster objedinjuje duh Lamborghinija. Izraz je dizajna koji oduzima dah i izvanrednih performansi, ali što je najvažnije otelotvoruje važne buduće tehnologije. Sianov inovativni hibridni pogonski sklop najavljuje pravac za Lamborghini......

BENTLEY FLYING SPUR NAJBOLJA LUKSUZNA LIMUZINA NA SVETU

BENTLEY FLYING SPUR NAJBOLJA LUKSUZNA LIMUZINA NA SVETU

Novi Flying Spur. La Vie De Luxe Magazin. Najposećeniji portal sa luksuznim destinacijama, hoteli i spa centri, moderni automobili i nautika, arhitektura, satovi i nakit, moda....

NOVI ASTON MARTIN 007 LIMITED EDITION SPORTSKI AUTO KOJI SLAVI NANOVIJI FILM 007 - NO TIME TO DIE

NOVI ASTON MARTIN 007 LIMITED EDITION SPORTSKI AUTO KOJI SLAVI NANOVIJI FILM 007 - NO TIME TO DIE

Novi Aston Martin 007. La Vie Deluxe magazin. Izdanje Vantage 007 odaje počast modelu iz legendarnog 007 filma The Living Dailight - Aston Martin V8....

FERRARI SF90 STRADALE 2020 – NAJSNAŽNIJI FERRARI U ISTORIJI – 1000 KS SIROVE SNAGE

FERRARI SF90 STRADALE 2020 – NAJSNAŽNIJI FERRARI U ISTORIJI – 1000 KS SIROVE SNAGE

Sa SF90 Stradale, snaga dolazi iz masivnog V-8 i tri elektromotora. 4.0-litarski V-8 sa dva turbopunjača generiše moćnih 769 konjskih snaga sam, a trio elektromotora pruža dodatnih 217 konjskih snaga...

BENTLEY CONTINENTAL GT - SAVRŠENSTVO ZA ONE SA DUBOKIM DŽEPOM

BENTLEY CONTINENTAL GT - SAVRŠENSTVO ZA ONE SA DUBOKIM DŽEPOM

Očekujemo luksuznu kabinu u svemu što nosi Bentley značku, a ovaj kupe nije ništa drugačiji. Unutrašnjost je postavljena aromatičnom kožom i finim drvenim furnirima, a gotovo sve o Continental GT-u je prilagodljivo - po dobroj ceni......

ASTON MARTIN DB9 BLACK & WHITE CARBON EDITIONS : TAMNA STRANA ZAVOĐENJA

ASTON MARTIN DB9 BLACK & WHITE CARBON EDITIONS : TAMNA STRANA ZAVOĐENJA

Stil i vizuelna drama su obeležja specijalnih izdanja jer savršeno naglašavaju bezvremensku sportsku prirodu GT-a. Aston Martin DB9 Carbon Edition nudi 2 modela: Carbon Black i Carbon White......