Ibiza Gran Hotel
SUPER CARS

23 Sep 2020

NOVI ASTON MARTIN 007 LIMITED EDITION SPORTSKI AUTO KOJI SLAVI NANOVIJI FILM 007 - NO TIME TO DIE

Novi Aston Martin 007. La Vie Deluxe magazin. Izdanje Vantage 007 odaje počast modelu iz legendarnog 007 filma The Living Dailight - Aston Martin V8.

Izdanje Vantage 007 odaje počast modelu iz legendarnog 007 filma The Living Dailight - Aston Martin V8, tako da i novi model DBS Superleggera 007 Edition prikazuje raskošne specifikacije iz filma o specijalnom agentu James Bondu - No Time To Die.

Aston Martin slavi izlazak 25. filma o Jamesu Bondu, sa dva ekskluzivna 007 izdanja inspirisana automobilima predstavljenim u No Time to Die. Ova nova saradnja između Aston Martina i EON Productions, kompanije koja proizvodi filmove o Jamesu Bondu sa Metro Goldwyn Mayer Studios, donosi nova uzbudljiva 007 modela Aston Martin Vantage i DBS Superleggera.
No Time To Die biće pušten u bioskope širom sveta u novembru 2020. godine i u filmu će biti predstavljena čak četiri kultna Aston Martin sportska automobila: kultni DB5; klasični Aston Martin V8; najnoviji super model GT, DBS Superleggera; i izuzetni Aston Martin Valhalla - predstojeći hiper automobil sa srednjim motorom.

Dve posebne edicije Aston Martina koji slave izlazak filma No Time To Die, od kojih će se svaki nuditi u ograničenom broju kupcima širom sveta, pažljivo su dizajnirali i izradili stručnjaci iz Aston Martinovog odeljenja za dizajn: Q by Aston Martin . U težnji da ponudi vrhunske usluge personalizacije po narudžbi, Q by Aston Martin nudi pažljivo izrađena posebna izdanja poput ovih, kao i priliku da pojedinačni vlasnici krenu u stvaranje potpuno individualnih sportskih automobila putem Q by Aston Martin - Commission service.
Prvi od dva modela je Vantage 007 Edition, inspirisan originalnim Aston Martinom V8 koji je debitovao u 007 u The Living Dailights 1987. godine, a takođe se pojavljuje i u No Time to Die. U filmu se vidi kako je James Bond otkrio automobil iz lične garaže u Londonu.

Nadovezujući se na zastrašujući sportski stil i agresivne performanse redovnog Vantage-a, novi automobil poseduje jedinstven dizajn spoljašnjeg stila vođene prednjom mrežom sa hromiranim okvirom koja podseća na izgled klasičnog V8 brenda. Dalji detalji o stilu uključuju isprekidani žuti difuzor inspirisan opasnim prugama filmskog automobila. Izdanje Vantage 007 može se isporučiti čak i sa setom nosača za skije inspirisane filmom The Living Daylights – referenca na čuveni model V8 saloon iz tog filma.
Automobil će biti isporučen u autentičnoj Cumberland sivoj boji, dok će unutrašnjost biti predstavljena u crnoj koži nijanse opsidijana i tamnom hromu sa oznakom 007 na srednjoj konzoli automobila opremljenih ručnim menjačem. Štitnici od sunca svih automobila nosiće još jednu suptilnu filmsku referencu u obliku vezene frekvencije radio stanice - 96,60 (FM) - za koju će 007 ljubitelji znati da je ruska policijska frekvencija koju je Bond koristio da potpomogne u svom begu u filmskom hitu The Living Daylights.

Sedišta se odlikuju jedinstvenim nasleđem koje podseća na ono viđeno u V8, zajedno sa naslonom sedišta od karbonskih vlakana i, u posebno detaljnom nagoveštaju filma iz 1987., obrisi „rupa za violončelo“ inspirisanih nezaboravnom scenom jurnjave sa violončelom sa James Bondom (Timothy Dalton) and Karom Milovy (Maryam D’Abo)
Vozač se može dodatno razveseliti laserski ugraviranom pločicom za uređaje koja se odnosi na različito oružje i uređaje viđene na originalnom filmskom automobilu. To je uključivalo raketni motor, rakete, lasere, displej za ciljanje i nosače skija. Poprečne dlake urezane na ručicama menjača aludiraju i na sistem navođenja projektila koji se vidi u filmu. Dostupan kao ručni ili automatski, Vantage 007 Edition takođe se može pohvaliti Vantage značkom i globalno je ograničen na 100 jedinica.

Potpredsednik i glavni kreativni direktor Aston Martina, Marek Reichman, rekao je: „Stvaranje modela 007 uvek je uzbudljiv izazov dok radimo na razvoju i stilizovanju automobila koji oličava legendu o Jamesu Bondu. Čast mi je primeniti pažljivo prosuđeni stil koji je inspirisan 007-om na naše sportske automobile, što daje našim kupcima priliku da poseduju jedinstveni deo i filmske i automobilske istorije. “
Da bi proslavio debi vrhunskog modela Aston Martin DBS Superleggera u filmu Jamesa Bonda, kreiran je i još jedan jedinstveni model007. Strogo ograničen na samo 25 automobila dostupnih širom sveta i ima iste specifikacije kao mišićavi DBS Superleggera predstavljen u predstojećem filmu, ovaj automobil ima odgovarajuće preteće prisustvo na putu.

Snaga od 715 konjskih snaga koju pruža DBS Superleggera sa 5,2-litarskim V12 motorom sa dva turbopunjača priliči statusu vrhinskog super automobila, dok njegov maksimum obrtnog momenta, od 900 Nm, nije samo značajan, već, kako trenutno stvari stoje, najveći obrtni momenat za bilo koji Aston Martin koji je proizvedem.
Ovoj snažnoj mešavini, DBS Superleggera 007 Edition dodaje mnoštvo poboljšanja u stilu i dizajnu koja dodatno podižu njegovu privlačnost. U automobilu se nalazi specijalna keramička siva spoljna boja sa krovom, poklopcima ogledala, razdelnikom, difuzorom i zadnjim Aeroblade IITM, od crnih toniranih ugljeničnih vlakana. Takođe su jedinstveni za izdanje 007 vizuelno upečatljivi točkovi Gloss Black 21 Y-Spoke sa dijamantskom šarom. Ovo posebno izdanje takođe sadrži logo 007 na blatobranu, završno izrađenu u hromu sa crnom ispunom od emajla i srebrnom folijom 007 od nerđajućeg čelika nanetu na zadnju lopaticu spojlera.
Unutrašnjost kokpita DBS Superleggere je mračno, smrknuto okruženje presvučeno kožom sa bljeskovima crvene boje koji detaljno oivičavaju obrise sedišta. Suptilno brendiranje 007 može se naći na karticama vrata, kopči na naslonu za ruke i na zadnjem poklopcu subvoofera. Automobil je završen pragom koji označava da je jedno od samo 25 izdanja DBS Superleggera 007 Edicije.
DBS Superleggera 007 Edition sa preporučenom maloprodajnom cenom od £ 279,025 i Vantage 007 Edition sa preporučenom maloprodajnom cenom od £ 161,000 sada se prodaju odvojeno. Prve isporuke započinju početkom 2021.