Ibiza Gran Hotel
SUPER CARS

03 Sep 2020

FERRARI SF90 STRADALE 2020 – NAJSNAŽNIJI FERRARI U ISTORIJI – 1000 KS SIROVE SNAGE

Sa SF90 Stradale, snaga dolazi iz masivnog V-8 i tri elektromotora. 4.0-litarski V-8 sa dva turbopunjača generiše moćnih 769 konjskih snaga sam, a trio elektromotora pruža dodatnih 217 konjskih snaga

Novi model ima plug-in hibridni pogon i važi za najsnažniji Ferrari svih vremena koji može da se vozi po javnim putevima.

Elektrifikovani prevoz je način budućnosti. Ferrari se ukrcava izbacivanjem SF90 Stradale, plug-in hibrida sa elegantnim stilom, blistavim performansama i benzinskim / električnim pogonom. Novi hiper automobil brenda Ferrari dolazi standardno sa pogonom na sva četiri točka i sposoban je da putuje do 26 kilometara koristeći samo električnu snagu. SF90 Stradale motivišu tri elektromotora i snažni V-8 motor, a oni kombinuju proizvodnju od neverovatnih 986 konjskih snaga. Ozbiljna snaga znači ozbiljno brzo ubrzanje; Ferrari tvrdi da ovaj kupe sprinta od 0 do 100 km/h za 2,5 sekunde. Cena SF90 Stradale je više od 600.000 dolara. Ako imate resursa, ovaj automobil ima ono što je potrebno za istinsko uzbuđenje. 

SF90 Stradale je potpuno nov model i predstavlja svoj debi za 2020. god.
Cena:

- Kupe: 625.000 dolara
U ponudi je samo jedna oprema za Ferrari SF90 Stradale za 2020. godinu, ali dolazi sa dovoljno pogodnosti da bude zadovoljavajući izbor za kupce u ovom rasponu cena. Dvadeset inčni točkovi sa srebrnim naglaskom povezuju automobil sa ulicom. Aluminijumsko kućište Ferrarija ukrašeno je srebrnim panelma, krilnim spojlerom i crnom rešetkom, koji spoljašnjosti daju asertivan izgled koji komunicira s izvanrednim performansama ovog kupea. Kada se sunce spusti ispod horizonta, na raspolaganju su vam prilagodljiva i potpuno automatska LED svetla u ovom autu koja osvetljavaju put.
Spisak standardnih spoljnih karakteristika takođe uključuje brisače vetrobranskog stakla, zadnja svetla za maglu, LED zadnja svetla i grejana bočna ogledala koja se preklapaju. Unutar kabine vozač i suvozač mogu se udobno osećati u standardnim četvorosmernim sedištima podesivim po snazi. Svi modeli su opremljeni unutrašnjim karakteristikama kao što su automatski klima-uređaj, ulazak i paljenje bez ključa, upravljački stub podesivog nagiba i teleskopa sa podesivom snagom i kožna presvlaka.
Što se tiče tehničkih karakteristika, SF90 Stradale ubraja Bluetooth bežičnu telefonsku povezanost i integrisani sistem za navigaciju među svoje liste standardne opreme. Pored toga, svi modeli imaju funkcije za pomoć vozaču kao što su rezervna kamera i zadnji senzori za parkiranje. Ako ovom kupeu želite da prilagodite izgled, možete da odaberete jedan od mnoštva izbora presvlaka. Postoji i niz različitih dizajna točkova, a lista dostupnih nadogradnji takođe uključuje komponente od ugljeničnih vlakana, izduvne cevi od titanijuma, digitalni retrovizor i klešta kočnica u različitim bojama.
Motor, menjač i performanse

Sa SF90 Stradale, snaga dolazi iz masivnog V-8 i tri elektromotora. 4.0-litarski V-8 sa dva turbopunjača generiše moćnih 769 konjskih snaga sam, a trio elektromotora pruža dodatnih 217 konjskih snaga. Na kraju, gasni / električni pogonski agregat generiše neto snagu od 986 konjskih snaga i 590 lb-ft obrtnog momenta. Snaga se šalje na sva četiri točka, čineći ovo prvim Ferrari sa srednjim motorom sa pogonom na sva 4 točka. Osmostepeni automatski menjač nadgleda ceo postupak. Kao što biste očekivali, sva ta snaga ispod haube pretvara se u neverovatno ubrzanje. Ferrari procenjuje da će ovaj kupe raketirati od nula do 100 km/h za samo 2,5 sekunde. Različiti režimi vožnje omogućavaju vam da rukovanje automobilom prilagodite svojim željama. Postava uključuje EV, hibrid, performanse i, na kraju, ali ne najmanje važno, kvalifikaciju - postavku koja vam omogućava da u potpunosti iskoristite mogućnosti performansi automobila.
Ekonomija goriva i stvarni MPG

EPA nije obezbedila procene uštede goriva za Ferrari SF90 Stradale za 2020. godinu. Ovaj automobil može da pređe 26 kilometara koristeći svoj trio elektromotora.
Enterijer, komfor i teret

Unutrašnjost SF90 Stradale prilično je smirena, sa žutim logotipom konja koji dodaje boju u sred upravljača. Ovaj kupe sa dva sedišta dom je izvajane kontrolne table sa fluidnim linijama koje oponašaju fluidan dizajn spoljašnjosti automobila. Sa egzotikom visokih performansi, prostora za teret obično nema dovoljno. To je sigurno slučaj sa SF90 Stradale, koji pruža otprilike tri kubika prostora za vaše stvari.
Tehnološke karakteristike

Svaki Ferrari SF90 Stradales dolazi sa LCD monitorom napred i zvučnim sistemom sa šest zvučnika. Automobil je takođe opremljen standardnim tehnološkim karakteristikama kao što su Bluetooth telefon i streaming audio, saobraćaj u realnom vremenu i integrisani sistem za navigaciju sa funkcijom glasovne aktivacije. Ponuđena je integracija Apple CarPlay, ali Android Auto nije na listi dostupnih pogodnosti.
Karakteristike bezbednosti i pomoći vozaču

Ferrari SF90 Stradale za 2020. godinu nije dobio ukupnu ocenu testa sudara od Nacionalne uprave za bezbednost saobraćaja na autoputevima (NHTSA) ili Instituta osiguranja za sigurnost na putevima (IIHS). Hiper automobili obično nisu poznati po tome što nude širok izbor funkcija pomoći vozaču, a to se odnosi na SF90 Stradale. Pogodnosti poput sistema za upozoravanje na mrtvu tačku nisu dostupne. Ključne sigurnosne karakteristike uključuju:

-  Standardna rezervna kamera
- Standardni zadnji parking senzori


Garancija i pokrivenost održavanja

Ferrari nudi ograničenu garanciju i garanciju za pogonski sistem identične onome koje pruža Lamborghini. Međutim, Ferrari postavlja svog suparnika kada je u pitanju besplatno planirano održavanje; sa Ferrarijevim vozilima dobijate sedam godina pokrivenosti. Kod vozila Lamborghini nije ponuđeno besplatno redovno održavanje.

PLUS: Savršeno rukovanje, jedan od najbržih automobila na tržištu, spoljni dizajn loji oduzima dah.

MINUS: Ograničeni spektar funkcija pomoći vozaču, prtljažnog prostora gotovo da nema, integracija Android Auto nije ponuđena.

OCENA: Stvoren za sadašnjost i budućnost, SF90 Stradale je hiper automobil koji nudi vanvremenski dizajn, raketno ubrzanje i modernu hibridnu tehnologiju.