Ibiza Gran Hotel
SUPER CARS

28 Oct 2020

BENTLEY FLYING SPUR NAJBOLJA LUKSUZNA LIMUZINA NA SVETU

Novi Flying Spur. La Vie De Luxe Magazin. Najposećeniji portal sa luksuznim destinacijama, hoteli i spa centri, moderni automobili i nautika, arhitektura, satovi i nakit, moda.

Bentley Flying Spur - koji je proglašen „najboljom luksuznom limuzinom na svetu“ - sada je dostupan sa Bentley-jevim poznatim i izuzetno uspešnim V8 pogonskim sklopom, kao alternativa kultnom W12 motoru.

Istraživanja iz poslednjih deset godina pokazuju značajan pomak u korišćenju „Flying Spur” od onih koje vozi šofer do onih kupaca koji sami upravljaju vozilom sa putnicima koji sede pozadi. Globalno istraživanje takođe je pokazalo da preko 40 odsto kupaca putuje sa putnicima na zadnjim sedištima najmanje jednom nedeljno. Ovi podaci su korišćeni za razvoj najnovije verzije novog Grand Tourera sa četvoro vrata, fokusirajući se na vozačko iskustvo, zadržavajući pritom prostor u kabini koji kombinuje izuzetan luksuz sa integrisanom tehnologijom najnovije generacije.

Flying Spur V8 nudi iskustvo više usredsređeno na vozača zahvaljujući povećanoj okretnosti i karakterističnijoj noti motora, dok istovremeno ima koristi od povećanog razmaka između dopune goriva i smanjenja emisije CO2.
Da bi povećao ekonomičnost potrošnje goriva, V8 može da ugasi četiri od svojih osam cilindara u uslovima lakog opterećenja, kada je obrtni momenat manji od 235 Nm, a brzina motora ispod 3000 o / min. Promena je neprimetna za putnike - sa vremenima deaktiviranja od oko 20 milisekundi. Rezultat je potrošnja goriva za kupca do 16 procenata, što takođe znači povećani domet, manji uticaj na životnu sredinu i dužu vožnju između dopune goriva.

Flying Spur V8 je za 100 kg lakši od verzije W12, čineći da se vozilo oseća okretnije u vožnji i brže uz osobeni pečat. Novi model uključuje najnovija unapređenja pogonskog sistema i šasije; Prilagodljivo vazdušno oslanjanje, vektor obrtnog momenta kočenjem, kontrola dinamike vožnje i električno upravljanje, što su sve standardne karakteristike. Pored toga, kupci mogu dodati Bentley-jevu pionirsku 48V električnu aktivnu tehnologiju protiv prevrtanja (Bentley Dinamic Ride) i elektronsko upravljanje na sva četiri točka za još veću okretnost.

Novi Flying Spur, dostupan u konfiguraciji sa četiri ili pet sedišta, uključuje vodeći portfelj inteligentne i intuitivne opreme i tehnologije po meri vozača i putnika. Prvi u industriji Bentley-jev rotirajući ekran dostupan je i na novom modelu Flying Spur V8, uključujući Apple CarPlay, fotorealistične pejzaže putem satelitskih mapa i unapred upozorenje na promenu uslova na putu ili saobraćaju putem lokalne službe za informisanje o opasnostima.
Savremeni, visoko efikasni V8 pogonski sistem

Bentley-ev 4,0-litarski V8 motor sa dvostrukim turbopunjačem proizvodi najveću snagu od 550KS (542bhp, 404kV) i koristi dvostruko pomične turbo motore da bi postigao svoj najveći obrtni momenat od 770Nm pri nešto manje od 2000 o / min, održavajući ovo kao ravni plato do 4500 o / min.

Ključna karakteristika turbopunjača sa dvostrukim pomicanjem su dva odvojena kanala sa paralelnim protokom u kućištu turbine. Rezultat je veliki obrtni momenat dostupan pri malim brzinama. Turbo motori se nalaze unutar „V“ motora, smanjujući rastojanje izduvnih gasova od motora do turbopunjača, podstičući brz odziv i visoku efikasnost.

Turbopunjači akumuliraju potisni pritisak na laganim otvorima leptira za gas, uporedivo sa branom i rezervoarom, tako da je potisni pritisak trenutno odmah dostupan kada se leptir otvori širom, značajno poboljšavajući odziv leptira i fleksibilnost motora. Da bi izdržali veće naprezanja i habanje provrta, provrti cilindara su presvučeni gvožđem pomoću atmosferskog postupka raspršivanja plazmom stvarajući premaz koji je robustan, a debeo samo 150 mikrona.

Konfiguracija „V“ od 90 stepeni, radilica sa više ravni i osam savršeno uravnoteženih cilindara daju motoru svoj karakterističan i nepogrešiv zvuk V8 motora, a impresivna izlazna snaga obezbeđuje vreme od 0-100 kmh za 4,0 sec i najvećom brzinom od 318 km/h.
Spoj dizajna, izrade i materijala

Smeli spoljni dizajn Fliyng Spur-a zasnovan je na novoj i modernoj viziji koja je nepogrešivo Bentley. Sa međuosovinskim rastojanjem produženim za 130 mm u poređenju sa modelom druge generacije, novi Fliyng Spur sada ima pojačano prisustvo na putu i snažnije, mišićavije linije koje prelaze celu dužinu automobila.
Za Flying Spur V8 standardno je na raspolaganju sedam boja, koje su pažljivo odabrane kako bi upotpunile karakter i linije automobila. Kupci takođe mogu da specificiraju svoje vozilo iz dodatne proširene linije boja od preko 60 boja, uključujući Mulliner kartu boja. Specifikacija sa crnom linijom nudi savremenu alternativu spoljnom svetlom softveru, uključujući tamnu verziju opcionalno osvetljenog električnog Flying Bentley-a, a za sportskiju spoljašnju estetiku, nova Styling specifikacija dopunjuje neponovljive mogućnosti Flying Spur V8.

Standardne spoljne karakteristike novog V8 modela uključuju 20-inčni, lakirani aluminijumski točak sa 10 kraka, V8 značku krila i četvorostruke izduvne cevi, stvarajući vizuelni udar na zadnjem delu vozila
Unutrašnjost novog Flying Spur V8 prikazuje Bentley-evu stručnost u stvaranju moderne kabine luksuza i inovacija bez premca. Moderan i jedinstven, odlikuje se izuzetno udobnim sedištima u pet boja kože, sa Bentley-evom „Wing“ temom preko donje konzole i maske. Za dodatni izbor, opcija Specifikacija boja dodaje 10 dodatnih boja sakrivanja i dve dvoslojne unutrašnje konfiguracije.

Nijanse horizontalnog furnira teče preko kontrolne table i ulazi u vrata, naglašavajući prostranu širinu kabine. Crown Cut Walnut se nudi kao standard, koji koristi postupak ravnog reza kako bi pružio savremeni finiš. Postoji još sedam vrsta furnira koje možete izabrati, plus tehnička završna obrada “High Gloss Carbon Fibre“. Dvostruka završna obrada furnira takođe se može navesti za sve tipove furnira kako bi kabina dobila još bolji osećaj po meri sa Cotes de Geneve posebno dostupnom za prednju centralnu konzolu.
Prvi Bentley rotirajući displej u industriji dostupan je i na novom Flying Spur V8. Kada se pritisne dugme za pokretanje motora, odeljak za furnir na sredini kontrolne table okreće se da bi se otvorio 12,3-inčni ekran osetljiv na dodir koji prikazuje tri digitalne pločice koje se mogu prilagoditi. Druga strana ekrana otkriva tri elegantna analogna brojčanika koja prikazuju spoljnu temperaturu, kompas i hronometar. Kompletna digitalna detoksikacija može se odabrati na trećoj strani, da biste jednostavno uživali u bešavnoj fasadi od furnira od drveta koja se nastavlja oko kabine.

Sa zadnje strane, potpuno novi daljinski upravljač na dodir napravljen je od lepo izrađenih materijala. Gotovo se nevidljivo integriše u konzolu, ali se lako uklanja pritiskom na dugme za daljinsku upotrebu. Omogućava pristup širokom spektru aplikacija, uključujući kontrolu svih roletni, funkciju masaže zadnjih sedišta i kontrolu klime na zadnjem delu, i može se koristiti za prethodno skladištenje konfiguracija poput osvetljenja za raspoloženje.
Poželjnost Flying Spura se još više povećava

Svi Flyng Spurs proizvode se u Bentley-evom domu u Creweu - prvoj svetskoj fabrici za proizvodnju luksuznih automobila. Porudžbine kupaca su u toku, a prve isporuke kupcima treba da budu pre kraja 2020. godine u Velikoj Britaniji i Evropi, a druga globalna tržišta usledila su ubrzo nakon toga 2021. godine.

Najbolji luksuzni svetski Grand Tourer na svetu sada je proširio svoju privlačnost, nudeći dalji fokus vozača i praktičnost, ali bez kompromisa u pogledu luksuza ili izr