Ibiza Gran Hotel
SUPER CARS

07 Aug 2020

ASTON MARTIN DB9 BLACK & WHITE CARBON EDITIONS : TAMNA STRANA ZAVOĐENJA

Stil i vizuelna drama su obeležja specijalnih izdanja jer savršeno naglašavaju bezvremensku sportsku prirodu GT-a. Aston Martin DB9 Carbon Edition nudi 2 modela: Carbon Black i Carbon White...

Vizuelni magnetizam

Prvi automobil koji je sagrađen u novoj fabrici Aston Martina u Gaydonu u Warwickshire-u bio je 2 + 2 DB9, direktan naslednik modela DB7. Novi automobil se smatrao takvim unapređenjem starog modela da je Aston Martin odlučio da će se redosledno numerisanje smatrati  neprimerenim, stoga nije dobio naziv DB8.

Stil i vizuelna drama su obeležja specijalnih izdanja jer savršeno naglašavaju bezvremensku sportsku prirodu GT-a. Aston Martin DB9 Carbon Edition proizvodi 2 modela: Carbon Black i Carbon White ili alternativno kupcima nude izbor palete boja Aston Martin kako bi personalizovali svoj sopstveni pečat.
Novi model Carbon Black naglašava DB9-ov 6,0-litarski V12 potencijal od 304 km/h kroz snažnu tamnu temu poduprtu jedinstvenom kombinacijom delova od lakih ugljeničnih vlakana. U međuvremenu, savremeno specijalno izdanje Carbon White stvara dramatičan vizuelni efekat sa karbonskim vlaknima i tamnim elementima koji su snažno kontrastni boji Stratus White boje.
Upečatljivi dodaci za spoljašnjost i za Carbon Black i Carbon White modele uključuju bočne nasipe od ugljeničnih vlakana, zadnje migavce i crne mrežice, te snažne vizuelne teme oko prozora. Tema karbona može se dodatno proširiti opcionim prednjim razvodnikom od ugljeničnih vlakana, zadnjim difuzorom i detaljima nosača i glave retrovizora. Standardna spoljašnja oprema takođe uključuje aluminijumske felne sa 10 kraka, sa srebrnom ili satenskom crnom oblogom i izbor crvenih, žutih, sivih ili crnih kočionih klješta oko diskova.
U unutrašnjosti je snažna crna tema sa izborom akcentnih boja u skladu sa nijansom kočionih klješta koja sadrži detalje od karbonskih vlakana i novi crni hardver.

Naravno, promene u stilu ne menjaju DB9-ove inherentne trkačke mogućnosti, kvalitet zbog kojih se GT najviše obožava i traži.

DB9 sadrži moderni AM11 V12 motor koji koristi 'Gen4' VH arhitekturu i hardver, podešen da odgovara karakteru klasičnog GT-a. Rezultat je snažan motor sa zaokretnim momentom do 457 lb ft i maksimalnom snagom od 517 ks, te ubrzanjem od samo 4,6 sekundi od 0-100 km.

Cena: 199.995 USD