Ibiza Gran Hotel
MODA

04 Jul 2020

Ermenegildo Zegna kolekcija Muško proleće 2021. godine

Kako bi uzdigao integraciju ljudskog zanatstva, industrijskog znanja i okoline, Sartori je izabrao sedište kompanije u Triverou kao pozadinu prvog phi-gital događaja ovog brenda, koji je u predstavio show runaway tokom koga su modeli pešačili više

Inspirisan teksturama i bojama Oasi Zegne, umetnički direktor Alessandro Sartori ponudio je šik, intrigantan doživljaj mekog krojenja.
Svojom kolekcijom za proleće 2021. umetnički direktor Alessandro Sartori želeo je da istraži veze između čoveka, mašine i prirode.

Konkretno, dizajner se nadahnuo bojama i teksturama netaknutog pejzaža rezervata Oasi Zegna, koji je preveo u kolekciju elegantnih odevnih predmeta koji su kombinovali prirodne tkanine i tehnološke tehnike izrade.

Kako bi uzdigao integraciju ljudskog zanatstva, industrijskog znanja i okoline, Sartori je izabrao sedište kompanije u Triverou kao pozadinu prvog phi-gital događaja ovog brenda, koji je u predstavio show runaway tokom koga su modeli pešačili više od tri kilometra u različite lokacije, koje se protežu od fabrike i arhiva do šuma Oasi Zegne. 

Nakon predstave, Sartori je predstavio kolekciju javnosti, socijalno distanciranim tokom.
Opušteno krojenje je zauzelo središnje mesto, pod uticajem tkanina i silueta četrdesetih godina, kao i rafiniranog preuzimanja korisnosti.
Jakne su imale ultralaganu konstrukciju, majice su bile bez okovratnika i imale su praktične patentne zatvarače, kaputi su bili kratki i imali džepove, a pantalone su otkrivale vitke noge sa patent zatvaračima na manžetnama ili izlagane prostorne količine.
Hibridi jakni i košulja isijavali su svežinu, dok su ribarski prsluci postali košulje lako šik. Tekoći dres sa teksturom korišćen je za prekrivače dlaka do jakni, dok su arti farbari obrubljeni vrhovima sa kimono-vibracijom.
Bilo je nečeg romantičnog i tromog u odeći. Sveukupna muškost kolekcije istaknuta je ne samo teksturama tkanina, uključujući mešavine svile-viskoze i svile-mohera, već i mekom paletom boja zemljanih tonova, poput različitih nijansi sive, kao i ružičaste nijanse.
Linija je uspela da prikaže Sartori prilagođavanje know-how-a, ali i njegov moderan, ali bezvremenski stil.