Ibiza Gran Hotel
HAUTE CUISINE

15 Oct 2020

RESTORAN LA VAGUE D'OR U CHEVAL BLANC ST-TROPEZ: ČAROBNO PUTOVANJE IZMEĐU KOPNA I MORA

Od menija Au fil du temps koji svoje vanvremenske komade stavlja u središte pažnje do menija Epicurean Balade posvećenog većini gurmana, on sastavlja svoja jela poput koncerta emocija inspirisanih zelenim brdima, morem i vekovnom istorijom regiona.

Sa tri MICHELIN zvezdice, pet tokea i ocenom 19/20 kompanije Gault & Millau čuveni restoran La Vague d'Or poziva goste na čarobno putovanje između kopna i mora. Šef Arnaud Donckele inspiraciju crpi iz samog srca Provanse, njene zemlje i tradicije.

Kreativno majstorstvo Arnauda Donckele-a koji je poreklom iz Normandije, osigurava neuporedivo iskustvo koje kombinuje izuzetnu kuhinju i vina iz celog sveta po izboru glavnog sommeliera. Svako od jela se smatra pravim unikatnim remek delom, a posuđe je obojeno delikatnim i hrabrim mešavinama.

U večernjim časovima La Vague d'Or je domaćin baleta inspirisanim kopnom i morem. Kao virtuozni alhemičar ukusa, dirigent Arnaud Donckele na sceni orkestrira dirigente i ambasadore u sceni u koreografiji punoj poezije.
Od menija „Au fil du temps“ koji svoje vanvremenske komade stavlja u središte pažnje do menija „Epicurean Balade“ posvećenog većini gurmana, on sastavlja svoja jela poput koncerta emocija inspirisanih zelenim brdima, morem i vekovnom istorijom regiona.

Arnaudova kuhinja je bukolično putovanje Mediteranom, koja slavi nasleđe usidreno u tradiciji regiona i uvek pomera granice njegove mašte. Suptilna, odvažna, uljuljkana provansalskim suncem, njegova filozofija ukusa naglašava proizvode, znanje, proizvođače i zanatlije sa kojima komponuje svoje kreacije.

Prirodna dobrodušnost, pažnja prema detaljima i omaž provansalskim tradicijama, ambasadori La Vague d'Or predstavljaju novu umetnost kulinarskih osećanja, koju potpisuje Cheval Blanc.

U srcu tanjira, na izvoru ukusa. Svaki detalj je oblikovan, svaka priča isklesana. Mediteran cveta kroz sastojke koje je Arnaud pažljivo odabrao, koje uzgajaju sa strašću proizvođači u regiji.
Od nemačkog travara Bodoa do čarobnjaka vrtlarstva Ianna Menarda i ribara koji vole more, La Vague d'Or slavi dragulje prirode kao i zanatlije koji ga sublimiraju.

Ovakav brak donosi najbolje. U La Vague d'Or, svaki tanjir prati vino i izuzetna berba ili čudo lokalnog karaktera vina, po preporuci njegovih strastvenih ambasadora, za putovanje čula. Inicijativa Umetnosti primanja u restoranu takođe vas poziva da otkrijete nove emocije ukusa, upotpunjene pričama iz Provanse i drugih mesta.

Šef Arnaud i njegov tim od 33 kuvara stvaraju delikatna iznenađenja za nepca dok je u trpezariji Thierri postao pripovedač mediteranskih bajki. Autentičnost i velikodušnost su obeležja umetnosti primanja koju su ambasadori priredili svako veče sa gostima.

La Vague d'Or je otvoren svako veče, osim sredom.

Specijaliteti:

- Pâte zitone fourrée de truffe noire et foie gras, artichaut violet en trois textures

- Langouste du Cap Lardier cuite dans une pâte de sel, algues et feuilles et écorces de citron vert

- Tarte aux cinq limono medica et eau à la vanille de Tahaa

Adresa: La Vague d'Or na mestu Cheval Blanc St-Tropez, plaža Bouillabaisse, Saint-Tropez, 83990, Francuska