Ibiza Gran Hotel
HAUTE CUISINE

09 Sep 2020

PREDSTAVLJAMO GEORGES BLANCA ČUVENOG FRANCUSKOG KUVARA: TRADICIJA STARA 150 GODINA

Georges Blanc nudi kuhinju koja kombinuje tradicionalizam reviziran sa kreativnošću oko širokog spektra vrhunskih proizvoda kuvanih kako sezona odmiče. Veliki je ljubitelj svog rodnog regiona, vodeći je ambasador Bresse Chicken-a ...

Uđite u svet sjajnih ukusa i prehrambenih proizvoda, kuhinje velike ličnosti koja odražava šefov karakter i senzibilitet.

Danas smatran jednim od vodećih ambasadora francuske gastronomije, Georges Blanc nudi kuhinju koja kombinuje tradicionalizam koji se ponovo posećuje sa kreativnošću oko širokog spektra vrhunskih proizvoda kuvanih kako sezona prolazi. Veliki ljubitelj svog rodnog kraja, Georges Blanc voli da aw zabavlja oko legendarne “Bresse Chicken“ ili da se podseti poznatih „Vonnas palačinki“ koje je nekada spremala njegova baka.
Nasledniku 3 generacije „majki kuvarica“, Georgesa Blanca u kuhinji pomaže njegov sin Frederik koji nastavlja staru porodičnu tradiciju. 1962. Georges Blanc je izašao kao najbolji student godine u Thonon-les-Bains Hotel School. Potom je usavršavao tehnike kuvanja tokom nekoliko godina i pridružio se porodičnom poslu 1965. godine da bi radio pored majke. Preuzeo je posao od nje 1968. godine, da bi sa 25 godina postao šef restorana koji je neprekidno nagrađivan od 1929. godine, što je do sada jedinstven slučaj.
Georges Blanc nudi kuhinju koja kombinuje tradicionalizam reviziran sa kreativnošću oko širokog spektra vrhunskih proizvoda kuvanih kako sezona odmiče. Veliki je ljubitelj svog rodnog regiona, vodeći je ambasador Bresse Chicken-a koji se nalazi na meniju u svakom od njegovih restorana. Počasni je predsednik Međuindustrijskog komiteta za piletinu Bresse od 1986.
Podrum

Podrum Georgesa Blanca je čarobno mesto gde vreme stoji. Svaki prolaz čini da želite da putujete u različitim kulturnim svetovima koji uključuju degustaciju hrane i vina. Podrum nudi mešavinu najlepših vinskih regija sa najvećim francuskim i stranim vinima.
Velika vina su sastavni deo ovog porodičnog objekta, pojačana strašću Georgesa Blanca za ovim nektarom. Kuvar je uvek težio da razume savršenu hemiju između hrane i vina. 1970. godine, dok je već bio kuvar i šef kompanije, nagrađen je nagradom za najboljeg burgundskog sommeliera.
Na taj način se “navukao“, a strast je i dalje živa. Zapravo je zasadio sopstveni vinograd 80-ih. Na 42 hektara Chardonnay-a, Domaine d’Aze smešteno u južnoj Burgundiji daje veoma prijatna vina poput Cremant de Bourgogne, Macon Village i White Burgundy.
Fabrice Sommier postao je šef sommeliera u restoranu Georges Blanc 2000. godine. Izabran za najboljeg francuskog sommeliera 2007. godine, Master of Port in 2010. godine, Fabrice traži najbolje po svim vinogradima, imajući u vidu Georgesovu krilaticu: „Nema uspona bez strasti ”.
U ovom podrumu je svaki prethodni sommelier stavio svoj pečat. Razne boce koje su odabrali Marcel, Peter, Gilles, Olivier i mnogi drugi čine istoriju ovog objekta, ovog podruma, ljubavnu priču koja kombinuje lepe stvari, dobar ukus i strast. Podrum Georgesa Blanca jedan je od najvećih podruma restorana na svetu, koji uključuje 140.000 boca sa preko 4.000 različitih etiketa.

www.georgesblanc.com