Ibiza Gran Hotel
DIZAJN

01 Aug 2020

BUGATTI KREIRA JEDAN OD NAJLAKŠIH BICIKALA NA SVETU ... PO CENI OD 40.000 DOLARA

I poput automobilskog čuda od 1.500 konjskih snaga koje privlači svojim dizajnom, bicikl stručno koristi visokotehnološke materijale i proizvodne tehnike obično rezervisane za vrhunska automobilska i vazduhoplovna čuda....

Francuski proizvođač automobila, najpoznatiji po super automobilima vrednim milion dolara, je predstavio prekrasno napravljen luksuzni bicikl.

Bugatti se udružio s nemačkom kompanijom PG poznatoj po proizvodnji luksuznih bicikala kako bi stvorio najlakši (i možda najbrži) urbani bicikl koji je ikada stvoren.
Kada je bicikl dizajniran tako da mu uzbudljivi i prelepi Bugatti Chiron bude inspiracija, ne čudi što ne samo da izgleda kao umetničko delo, već i košta podosta. Nemački proizvođač luksuznih bicikala PG sarađivao je sa uglednom francuskom kompanijom superautomobila radi kreiranja odgovarajućeg naziva PG Bugatti Bike. I poput automobilskog čuda od 1.500 konjskih snaga koje privlači svojim dizajnom, bicikl stručno koristi visokotehnološke materijale i proizvodne tehnike obično rezervisane za vrhunska automobilska i vazduhoplovna čuda. „Imali smo viziju da napravimo vrhunski bicikl koji bi išao sa vrhunskim automobilom; ultimativni dizajn, izrada i performanse “, izjavio je direktor PG-a, Manuel Ostner.
Rezultat je bicikl napravljen od 95 odsto karbonskih vlakana visoke čvrstoće, težine manje od 6 kilograma, održavajući odličnu čvrstinu i čvrstoću. Čak su i osnovne komponente kao što su sedište, viljuške i naplatci napravljeni od lakog materijala. Kompanija tvrdi da će PG Bugatti bicikl biti najlakši „specijalni urbani bicikl“ na svetu. Nažalost, ta oznaka sadrži i malu upozorenje: Bicikl nije predviđen za upotrebu na javnim putevima. (Možete li zamisliti ljutnju koju bi neko iskusio ako bi njegov Bugatti bicikl postao žrtva rupe na putu?).
Ali to je nevažna stvar za one koji traže bicikl koji ukršta vrhunsku tehnologiju sa vrhunskom minimalističkom lepotom. Sa samo 667 primeraka koji treba da se proizvedu, PG Bugatti bicikl takođe nudi ekskluzivnost koja odgovara njegovom cenovnom rangu – hladnih kao led 39.000 dolara. A sadašnji vlasnici Bugattija koji žele ličniju vezu sa svojim biciklima mogu ih čak i prilagoditi da odgovaraju njihovim automobilima, sve do opcija boje bicikla i kože.

Ono što je najvažnije, bez obzira na opcije koje odaberete, bicikl će zaista izgledati i osećati se kao mašina dostojna brendiranja imena Bugatti.