Ibiza Gran Hotel
DIZAJN

22 Jul 2020

AVIATORE VELOCE TURBOJET: KADA SE UMETNOST SUSREĆE SA SVAKODNEVNIM PREDMETIMA I OPLEMENJUJE ENTERIJER

Aviatore Superveloce Turbojet je savršena kopija prototipa iz 1960. godine koji nikada nije proizveden. Školjke turbine su takođe izrađene od iste legure koja se koristi u izradi karoserije za komercijalne mlaznjake...

Ovim člankom otkrićete pravo umetničko delo, ali i svakodnevni predmet kao nijedan drugi. A šta ako impresionirate svoje goste tako što ćete im napraviti ukusnu kafu? To je mogućnost koju nudi Aviatore Superveloce Turbojet.

Šolja čaja ili espressa?

Sve započinje strašću, i to strašću Paolo Mastrogiuseppe-a koji je glavni direktor Super Velocea. Odrastajući u svetu automobila i radeći u njemu veliki deo svog života, ovaj umetnik je oduvek bio fasciniran Formulom 1, ali tačnije najsnažnijim motorima automobila sa najboljim performansama.
Tako je nastala ideja o prvoj mašini za kafu 2011. godine, Espresso Veloce, inspirisana V8 motorom. Sledeća muza će tada imati inspiraciju u motorima V10 i V12 ... samo sjajni cilindri! Sve ove mašine za kafu imaju zajedničku tačku: automobil! No, čini se da će se vetar ovaj put promeniti sa Aviatore Superveloce Turbojet, koji je potpuna re-kreacija mlaznog motora koji koristi letelice iz svemirske klase, tako da je sve napravljeno od nule.

Aviatore Superveloce Turbojet je savršena kopija prototipa iz 1960. godine koji nikada nije proizveden. Školjke turbine su takođe izrađene od iste legure koja se koristi u izradi karoserije za komercijalne mlaznjake. Zatim, ova uzvišena mašina zaista može da napravi odličnu kafu, ne sa kapsulama, već sa pravim zrnom kafe ili čajem od čajnog lišća.

Aviatore Superveloce Turbojet nije izrađen sa zavarenim komadima i montiran je na čvrstom okviru vazduhoplovne svemirske legure 316 T1.
Korisna umetnost

Šta je sjajnije od umetničkog dela, delikatno i diskretno postavljenog u vašoj dnevnoj sobi, trpezariji ili kuhinji, što bi takođe moglo biti korisno kada večera bude gotova? Zaista, vaši gosti neće pretpostaviti da bi tako lep objekat, kao što je Aviatore Superveloce Turbojet, takođe mogao biti zaista koristan.

Zapravo, Aviatore Superveloce Turbojet proizvodi sopstvenu kafu ili čaj zahvaljujući svom 3L rezervoaru za vodu. Taj impresivni kapacitet takođe može objasniti njegovu težinu od 28 kg. Na ovim mašinama je sve prilagodljivo ovisno o željama kupca, koji mogu tražiti da im se ugravira logotip, potpis ili ime, šta god žele!
Umetnost je takođe retka, zato se Aviatore Superveloce Turbojet proizvodi samo u 100 primeraka širom sveta. A njegov naslednik je već najavljen, jer će sledeća mašina doći iz Ferrarijevog F40 motora i zvat će se Super Veloce Bi-Turbo ... takođe vrlo obećavajući projekat!